RİZE YAN GELİP YATMA YERİ DEĞİLDİR.
RİZE YAN GELİP YATMA YERİ DEĞİLDİR.
Ne hikmettense Cumhurbaskani Rize'ye geleceği her duyumu alındığında ,sağdan soldan ortadan korner atışları başlıyor, hayrola şark kurnazlığı kimse yapmasın Üniversite ve Çaykur bu ilin göz bebeğidir hatırlatayım da.
Kuruluş aşamasında zamanın Rize milletvekillerinin TBMM’de Trabzon milletvekilleri ile birlikte omuz omuza vererek Doğu Karadenizde kurulan ilk üniversite olan, yillarca bu bölge öğrencilerinin yükünü çeken, yuvası olan KTÜ’nün başarısı haliyle bizleri, bölge insanlarını da mutlu ediyor,sevindiriyor.
ScholarGPS akademik sıralama şirketinin yaptığı değerlendirmede, KTÜ Maden Mühendisliği Bölümü, ömür boyu başarı kategorisinde dünyada 16.sırada yer aldı. Maden Mühendisliği Bölümü ayrıca ScholarGPS sıralamasında Türkiye’den listede yer alan tek bölüm oldu ve yürekten tebrikleri hak etti.
Hiç üşenmeden saatlerce araştırma yaptım.
RTEÜ TIP FAKÜLTESİ TÜRKİYE’DE ALTINCI SIRADA
ScholarGPS akademik sıralama şirketinin yaptığı değerlendirmede RTEÜ Tıp alanında marka üniversitelerin hemen altında yer alarak yarım asırlık üniversiteleri geride bırakmıştır. Bu siralamaya Türkiye’den sadece 6 Üniversite sıralamaya girebildi.
Hangi üniversiteler?
1. Sırada Hacettepe Üniversitesi (Dünya’da 273.)
2. Koç Üniversitesi (Dünya’da 324.)
3. İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa (Dünya’da 396.)
4. Dokuz Eylül Üniversitesi (Dünya’da 466.)
5. Atatürk Üniversitesi (Dünya’da 536)
6. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (Dünya’da 563.)
RTEÜ yakın zamanda açıklanan 2024-2025 URAP sıralamasında 3 basamak yükselmiştir. 2024-2025 URAP sıralamasında analiz edilen göstergeler geriye dönük son 5 yıllık döneme aittir. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin asil yerinin akademik kadro ve rektor rektör Yusuf Yılmaz hocanin performansini net,2028-2029 URAP sıralamasında göreceğiz.
Fakat.......
RTEÜ’de, bürütüslerin, RTEÜ’nün başarısını, yükseliş trendinde olduğunu görenler, sağda solda konuştuklarını duyuyoruz.
Öğretim görevlisi, doktor öğretim üyesi, doçent, profesör’ün ne demek olduğunu bende soruyorum?
Sayın REKTÖR Yusuf YILMAZ hocama soruyorum,,,,,,
RTEÜ’nün İlahiyat Fakültesinde,Tıp Fakültesinde, Mühendislik Fakültesinde, Eğitim Fakültesinde ha birde özellikle iktisat fakultesindeki akademisyenleri özellikle soruyorum, bunca akademisyen fakültede var, Cumhurbaşkanının ismini Türkiye’de Dünya’da duyrulmasi için, aranan istenen üniversite olması için, bu fakültelerimizin akademisyenlerinin kaç bilimsel makale yazdığını, kaç araştırma projesi yaptığını, kaç kayda değer kitap yazdığını açıklar mısın? Rektörüm, Yıllarca hiçbir akademik katkısı olmayan öğretim var mı,bu yatan görevlilerin oranı nedir?
Prof değilim akademisyen değilim sürekli okuyan ve araştıran bir kalem olarak biliyorum ki, profesörlerin akademik unvanları akademik çalışmalar ile olur.
Sağda solda çok çalışıyoruz, hastalara bakıyoruz, ameliyatlara giriyoruz diye dert yanan akademisyenler, eeee Devlet hastanesindeki Uzman doktorlar da sizle aynı işi yapıyor ,onlardan bir farkınız yok mu?Farklı oluşunuz, Prof oluşunuzdan değil mi? Proje yapmak, makale yazmak işi, doçent ya da profesör ünvanını aldığınızla bitiyor mu? Bu üniversite bu ülkenin cumhurbaşkanının ismini taşıyan ünivesitedir, sağda solda çok çalışıyoruz, akademik makalelere zaman bulamadığını belirterek, ağlayıp sızlayanlar sizlerin amacı Reisi Cumhur mu?
Sayın Rektörüm...
Son beş, en azından son üç yıldır yan gelip yatan, hiç bir makale yazmayan akademisyen sayısı nedir? Lütfen Rektörüm açıklayınız. RTEÜ yan gelip yatma yeri değildir.
Bazı akademisyenler şark kurnazlığı yapıp, sahsi menfaatlerinizin muftahkem emelleri ile RTEÜ ve onun çalışkan fedakar kadrosunu hançerleyemez, bu şehrin Üniversitesi ve Çaykur 'u bu şehrin göz bebeğidir ,bu kurumlara dil uzatan 15 Temmuz öncelerini anımsatan işlerde bulunan veya bulunmaya çalışanlar dikkat edin, şayet tespitlerimi kafamda oluşturursam, ne mahkemeden ne kanıttan çekinir isim isim deklare ederim sizleri .
Evet evet şark kurnazliklarini görüyor izliyorum.
Son olarak açığa alinan akademisyenin yayınlanan görsel yayınında montaj sezinliyorum ,suçlu ise en ağır şekilde cezalandırılmalı yaaaaaa kumpassa! Bizzat bu konuyu arastirdim ,akademisyenin Hakkındaki şikayet Üniversite yönetimine aktarıldığı gün,hemen soruşturmasına başlanılmış, ardından açığa alınmıştır.Bu akademisyenin hukuksal süreci devam ederken, bu akademisyeni kurtlar sofrasına atmak ne derece doğru,yoksa asil hedef univesitemi?.Öğrendiğime göre medyada çıkan haberler akabilinde ,açığa alındıktan en az 10 gün sonra,Soruşturma süreci tamamlandığında bu akademisyen suçlu ise cezalandırılacak ve en ağır ezayı almalı. Genel olarak söylüyorum ki,eğer bir insan veya kişi suçlanır ve intihar ederse sonra da suçsuzluğu ortaya çıkarsa, vicdanımız vicdanınız sızlar mi?
Ne hikmettense Cumhurbaskani Rize'ye geleceği her duyumu alındığında ,sağdan soldan ortadan korner atışları başlıyor, hayrola şark kurnazlığı kimse yapmasın Üniversite ve Çaykur bu ilin göz bebeğidir hatırlatayım da.
SAYGILARIMLA.
Bayram Arif TURAN
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.