İlçeden Rize’ye giderken karayolu üzerinde muhteşem bir eser olan Güneyce Tünelinden geçiliyor.
Güneyce Tüneli 4.800 metre uzunluğunda ve çift tüplü.
Bilhassa kış mevsiminde eski yolda meydana gelen buzlanmayı es geçtiği için bu tünel araçlar için tercih edilen geçiş yeri. Dolmuş minibüsleri yolcu alıp indirmek için tünele girmez.
Tünelden seyahat eden sürücülerden ‘’bu aksaklığı niye yazmıyorsun ‘’diye çok şikâyet alıyorum’’.
İyidere Lojistik dolgusuna taş taşıyan kamyonlardan bu konuda çok şikâyet var.
Yapılan yatırıma kesinlikle karşı olunamaz.
Fakat iş yapılıyor diye aksayan yönleri de görmemezlikten gelemeyiz.
Tefalarca yazdım taş ocağından karayoluna inen kamyonlar çamur toprak akıtarak seyahat ediyor. Hele yağmurlu havada yolda kaza yapmamak için cambaz olmak lazım.
Taş ocağından karayoluna inen kamyonlar yaklaşık 400 metre sonra Güneyce Tüneline girerek İyidere’ye iniyor.
Sitemim Valilik ve bu araçlara kontrol yapmayan Jandarma Trafik timlerine.
Taş taşıyan kamyonların ıslak malzeme taşımalarına niye müsaade ediliyor.
Trafik taşıt kanunun 65/1-h maddesine göre yükü karayoluna değecek, düşecek, dökülecek, saçılacak, sızacak, akacak, kayacak, gürültü çıkaracak şekilde yüklemek, trafik ihlalinin konusudur ve cezası gerekli şartlar sağlanıncaya kadar trafikten MEN edilebilir deniliyor.
Karayolunda üzeri açık ve ıslak malzeme taşımak bu kamyonlara serbest mi?
İkizdere-İyidere karayolunda böyle malzeme taşımak İstanbul, Ankara veya başka şehirde yasak ise burada niye serbest. Burada yaşayanlar seyahat edenler insan değil mi?
Taş taşıyan kamyonlar tünele girdiğinde daha belirgin oluyor birçoğunda park lambası, ön farların biri yanar diğeri yanmaz vaziyette gidiyor.
İkizdere-İyidere güzergâhında araç trafik kontrolü yapan Jandarma Trafik timleri niye her zaman karayolunun dere tarafındaki yerinde yani İkizdere istikametinde giden araçları durdurarak kontrol yapar.
Taş taşıyan kamyonlar trafik kontrolünden muaf mı, eğer böyle ise bilelim ki bizde öyle hareket edelim.
Bir başka kamyonun ıslak ve üzeri açık malzeme ile Devlet Karayolunda seyahat etmesi yasak iken İkizdere-İyidere karayolunda bu uygulama serbest mi?
Islak malzeme taşıyan Taş Ocağı Kamyonlarının yola akıttığı çamurlu su TÜNEL İÇİNDE kuruduğunda çok tehlikeli bir toz olarak havaya kalktığını görüyoruz. Bu durum tünelden geçen araçlar için çok tehlikeli.
Ya Tüneli yalnız Taş Ocağı Kamyonlarının geçişine ayırın ya da bu çamurlu tozlu alanı ölümcül bir kazaya sebep olmadan temizlettirin.
Tünel içinde çamurlu toprağı yıkamak zor olmasa gerek.
Sn. Valim şehrin amiri sizsiniz.
Rize’de Devletimizin en büyük sorumlususunuz.
Bu şikâyet ve rahatsızlığımız belki de sizlere gelmiyordur.
Deprem dolayısıyla yoğun işinizin olduğunun bilincindeyim ama bu yolun bilhassa Tünel içindeki vahim durumun düzeltilmesini emirlerinize havale ediyorum.