İlyas Ülkü Tuğcu
Köşe Yazarı
İlyas Ülkü Tuğcu
 

Soruyorum Nasıl Bir Demokrası

D E M O K R A S İ    Değerli okuyucu kardeşlerim.   Sizlere, sevgi, saygı, selamlar.    Bu haftaki konumuz DEMOKRASİ.   Başlamadan şunu belirtmeliyim. NASIL  BİR  DEMOKRASİ ?   Demokrasi sözcüğünün ne anlama geldiği üzerinde kısa ve özlü açıklarsak:  DEMOS:Halk+Kratos: Egemenlik=Halkın Egemenliği, halk iradesi.   Halk belli bir yaşa gelmiş, ölmemiş ve belli sınırlar içerisinde yaşayan insanlardır.    Evet değerli okuyucu kardeşlerim.   Demokrasi kavramının gelişmesi, adil olması ve eşitlik ilkesiyle hakka, hukuka dayalıolması için bireylerin demokrat olması lazım.   Demokratlık sözle, söylemlerle olmuyor, olmuyor, olmuyor. Demokratlık yaşantımız sürecinde davranışlarımızla, uygulamalarımızla  oluyor.   Sorumluluk alan kişilere çamur atmak, masa başlarında gevezelik yapmakla demokratlık OLMAZ. Kendi hak ve çıkarlarımız olunca, özgürlüğümüz olunca demokrasi kahramanı oluruz. Başkalarının demokratik hakları söz konusu oldu mu ANTİ-DEMOKRATIZ. Neden  ?   İşte bu büyük çelişkiyi ortadan ve düşün dünyamızdan top yekün kaldırmalıyız.   Demokrasilerde en önemli en belirgin unsur  ekonomidir. Varsılla-yoksulun ortak paydasıdır    EKONOMİ.Yarınlara, geleceğe güvenle bakmalıdır  birey. Yüzler güler, gözler güler. Doğada sevgi kokusu, evlerde huzur ve mutluluk şarkısı oluşur. Hak, hukuk ve adalet beyinlerde kalıcı olur.   Varlık içinde yaşayanla, yokluk içinde yaşayan bireylerin UZLAŞISIDIR DEMOKRASİ. Düğünlerde, bayramlarda, yemek içmede fakir-fukara YOK. Savaşlarda, açlıklarda, kıtlıklarda  fakir-fukara VAR. İşte  böyle  ülkelerde  demokrasi katledilmiştir.    RUHUNA   FATİHA.    Gerçek bir demokrasi en güzel  FAZİLET  yönetimi oluşturur. Özgür düşünce, din ve vicdan hürriyeti ancak  va ancak gerçek demokrasilerde oluşur.   Sevgilerimiz, saygılarımız ve insan olmanın onuru, gururu her zaman çiçek açar. Doğa üzerinde yaşayan insanlar hep bir ağızdan mutluluk şarkıları söyler. Dünya’da sayısız  demokrasi ile idare edilen ülkeler vardır. Özetlersek: zenginin  demokrasisi, fakirin  demokrasisi   ve nihayetinde  halkın demokrasisi.   Değerli okuyucu kardeşlerim. Dünya’nın en güzel ülkesinde yaşıyoruz. Bütün  devletlerin gözü bizde. Bu ülkeyi bize bırakanlara,bu ülkemiz için canlarını veren şehitlerimize  her zaman dua edelim. Yerleri, yurtları cennetin en iyi yerleri olsun diyelim.    Seçtiğimiz Millet Vekillerimiz, Belediye Başkanlarımız ve kurum–kuruluş başkanlarımız hizmet  yapsınlar.   Para kazanmak, ticaret yapmak için o  yüce görevlere gelmesinler.    Çalışan  ve başarılı olanları  baş tacı yapalım.    Konuşmalarda çok güzel anlatımlarımız oluyor. Paylaşımda  berbatız.    Örneklemeleri  çooook, çooooook  çoğaltabiliriz.    Siz değerli okuyucu kardeşlerime  soruyorum?       NASIL  BİR  DEMOKRASİ   ?   ATMAK    Hayali,    Ütopik,    Çağdışı    Çıkarcıl yöntemlerden arınıp,    İdealizmin,    Realizmin    Temelini atmak    D E M O K R A S İ    Yolumun üzerine.   
Ekleme Tarihi: 20 Nisan 2019 - Cumartesi

Soruyorum Nasıl Bir Demokrası

D E M O K R A S İ 

 

Değerli okuyucu kardeşlerim.

 

Sizlere, sevgi, saygı, selamlar. 

 

Bu haftaki konumuz DEMOKRASİ.

 

Başlamadan şunu belirtmeliyim. NASIL  BİR  DEMOKRASİ ?

 

Demokrasi sözcüğünün ne anlama geldiği üzerinde kısa ve özlü açıklarsak: 


DEMOS:Halk+Kratos: Egemenlik=Halkın Egemenliği, halk iradesi.

 

Halk belli bir yaşa gelmiş, ölmemiş ve belli sınırlar içerisinde yaşayan insanlardır. 

 

Evet değerli okuyucu kardeşlerim.

 

Demokrasi kavramının gelişmesi, adil olması ve eşitlik ilkesiyle hakka, hukuka dayalıolması için bireylerin demokrat olması lazım.

 

Demokratlık sözle, söylemlerle olmuyor, olmuyor, olmuyor. Demokratlık yaşantımız sürecinde davranışlarımızla, uygulamalarımızla  oluyor.

 

Sorumluluk alan kişilere çamur atmak, masa başlarında gevezelik yapmakla demokratlık OLMAZ. Kendi hak ve çıkarlarımız olunca, özgürlüğümüz olunca demokrasi kahramanı oluruz.


Başkalarının demokratik hakları söz konusu oldu mu ANTİ-DEMOKRATIZ. Neden  ?

 

İşte bu büyük çelişkiyi ortadan ve düşün dünyamızdan top yekün kaldırmalıyız.

 

Demokrasilerde en önemli en belirgin unsur  ekonomidir. Varsılla-yoksulun ortak paydasıdır 

 

EKONOMİ.Yarınlara, geleceğe güvenle bakmalıdır  birey. Yüzler güler, gözler güler. Doğada sevgi kokusu, evlerde huzur ve mutluluk şarkısı oluşur. Hak, hukuk ve adalet beyinlerde kalıcı olur.

 

Varlık içinde yaşayanla, yokluk içinde yaşayan bireylerin UZLAŞISIDIR DEMOKRASİ. Düğünlerde, bayramlarda, yemek içmede fakir-fukara YOK. Savaşlarda, açlıklarda, kıtlıklarda  fakir-fukara VAR. İşte  böyle  ülkelerde  demokrasi katledilmiştir. 

 

RUHUNA   FATİHA. 

 

Gerçek bir demokrasi en güzel  FAZİLET  yönetimi oluşturur. Özgür düşünce, din ve vicdan hürriyeti ancak  va ancak gerçek demokrasilerde oluşur.

 

Sevgilerimiz, saygılarımız ve insan olmanın onuru, gururu her zaman çiçek açar. Doğa üzerinde yaşayan insanlar hep bir ağızdan mutluluk şarkıları söyler. Dünya’da sayısız  demokrasi ile idare edilen ülkeler vardır. Özetlersek: zenginin  demokrasisi, fakirin  demokrasisi   ve nihayetinde  halkın demokrasisi.

 

Değerli okuyucu kardeşlerim. Dünya’nın en güzel ülkesinde yaşıyoruz. Bütün  devletlerin gözü bizde. Bu ülkeyi bize bırakanlara,bu ülkemiz için canlarını veren şehitlerimize  her zaman dua edelim. Yerleri, yurtları cennetin en iyi yerleri olsun diyelim. 

 

Seçtiğimiz Millet Vekillerimiz, Belediye Başkanlarımız ve kurum–kuruluş başkanlarımız hizmet  yapsınlar.

 

Para kazanmak, ticaret yapmak için o  yüce görevlere gelmesinler. 

 

Çalışan  ve başarılı olanları  baş tacı yapalım. 

 

Konuşmalarda çok güzel anlatımlarımız oluyor. Paylaşımda  berbatız. 

 

Örneklemeleri  çooook, çooooook  çoğaltabiliriz. 

 

Siz değerli okuyucu kardeşlerime  soruyorum?    

 

NASIL  BİR  DEMOKRASİ   ?

 

ATMAK 

 

Hayali, 

 

Ütopik, 

 

Çağdışı 

 

Çıkarcıl yöntemlerden arınıp, 

 

İdealizmin, 

 

Realizmin 

 

Temelini atmak 

 

D E M O K R A S İ 

 

Yolumun üzerine. 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi