İlimizde Gündem olan kaçak Çay İran Çayı İthal Çay derken, üreticilerin kampanya bitti bitiyor halen kontenjan devam ediyor şikâyetlerini duymaz olduk.
Kampanya yüksek köy yerleşim yerlerinde halen devam ederken, kontenjanın halen artırılmamasının nedeni ne olabilir? Nedeni belli bellide, popülist politika yapılmasına anlam veremiyorum. Evet, tarladaki Çay kartlandı almak istemiyor olabilirsiniz, Fakat bunun sebebi sizlersiniz bunu kabul edin.
Sayın Alim Bey, İlimiz insanları yazar çizerler sivil toplum kuruluşları üreticiler olarak Sevgimiz saygımız inancımız hiç eksilmedi sizlerden. LAKİN: Bu kampanya döneminde 600 kg kota uygulayacağınızı beyan edip 650 bin ton yaş çay alacağınızı bizlere deklare ettiniz. Çay alanları takriben bölgemizde 700 bin metre kare olduğu düşünüldügünde, günlük toplam fabrikaların üretimi 9 bin olduğuna göre bu yaş Çayı kaç günde almayı düşünüyordunuz.
Siz de iyi biliyorsunuz ki 600 kg kota bu kontenjan uygulamasıyla alınmazdı. Popülist olarak deklere ettiniz. Dekara 600 kg kotayı belirttiğiniz gibi aldığınızı düşünürsek birinci sürgünde hedeflediğiniz 650 bin tonun üçte ikisini almış olacaktınız 2 kampanyanın ortasında Fabrikaları kapatacak mıydınız, merak ediyorum.
Bu sürgünde kampanyayı geç açtınız, hedeflediğiniz kotayı almakta kararlı olsaydınız 15 Mayıs da kampanyayı açıp üreticinin Çay bahçesine önceden girmesini sağlardınız. Sakın olaki ilk üç gün aldığımız çay ortada deyip kestirip atamasınız ilk üç gün üretici 3.5 bin toplardı birkaç gün sonra izdiham sağlanabilirdi.
Bugün itibariyle halen kontenjan uygulamanızın manasını üreticiler anlayamıyor. Üreticilere Çayınız dalında kalmayacak beyanatlarını veren siz değil misiniz. Fabrikalar tam kapasite çalışmıyor neyi bekliyorsunuz. Soldurmalar, kıvırmalar, tasnifin motorlarını durup durup çalıştırmak Enerji kaybına, Motorların bobinlerin kondansatörün bilyelerin bozulmasına maliyet artırışına neden olduğunu Teknik kısım müdürler rapor etmezler mi? Neyi bekliyorsunuz, bu zamana kalan Yaş Çay kartlaşmış nüvesini kaybetmiş olduğunu herkes biliyor, kaliteli çay deyip bizler haykırırken halen üreticinin Çay ürününe Fabrikalar boşa dönerken kota uygulamak alınmaması neyin nesi? Kota uygulayarak Kartlaşmış Çay’ı alıp kaliteli kuru Çayla karıştırılması bütün bu kampanya boyunca üretilen kaliteli Çay heba etmez mi? Bizler yazılarımızla üreticilerimizi nüvesine uygun Çay hasat edin derken sizler üretimde hata etmeniz kabul edilemezzzzz.
Sayın Rizeliler, Lütfen kişi veya kurumları Eleştirirken ÇAYKUR patentini kullanmayınız. Bu bölgenin gözünün nurudur ÇAYKUR .Kişilerin müdürlerin hatalarını ÇAYKUR gibi mukaddes bir kurumun ismini kullanarak eleştiri konusu yapmayalım özen gösterelim. Yapanlara da itibar etmeyiniz.
Sayın YUSUF ZİYA ALİM Bey, bu kampanya dönemi önçesine kadar gerçekten bizlerin üreticilerin yanında bizleri düşünerek alim kampanyası yürüttüğünüzü üreticiler olarak geçmişte hissediyorduk. Bu vesile ile Bütün Bölge insanı muhalefetiyle STO STK üreticiler ve halk olarak yanındaydık. Bu yıl kampanya dönemini geç açmanız, Kota rakamını gerçeklere uzak belirtmeniz, kontenjan uygulamasını halen devam ettirmeniz, sizi o yüce makama getirecekse benden size helal olsun…….
NOT: Sayın Belediye Başkanımız METİN Bir yılın değerlendirmesini Geçen günler de görsel basında yaptı. Önümüzdeki yazımdan Neler yapıp yapamadığını bu köşemde kaleme alacagım.
SAYGILARIMLA.