RİZE'DE PROJE DESTEĞİ

Eğitim 15.03.2023 - 09:49, Güncelleme: 15.03.2023 - 11:15 5786+ kez okundu.
 

RİZE'DE PROJE DESTEĞİ

Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümümüzün Projesine Avrupa Birliği’nden Destek
Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümümüzün Projesine Avrupa Birliği’nden Destek Rize RTE Ü Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümü ortaklığında, İspanya’nın SGS Tecnos kuruluşu koordinatörlüğünde, “AQUATECHinn 4.0” isimli proje Avrupa Birliği’nden 1 milyon 400 bin Euro hibe almaya hak kazandı. 7 farklı ülkeden üniversitenin Su Ürünleri Yetiştiriciliği bölümlerinin ve sektör temsilcilerinin yer aldığı proje hakkında bilgi veren Su ürünleri Yetiştiriciliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şevki Kayış, su ürünleri yetiştiriciliğinin dünyada ve ülkemizde yükselen trendine bağlı olarak, yetişmiş iş gücü ihtiyacının giderek arttığını belirtti. Bu husustan yola çıkarak projede yeni teknikler, sürdürülebilir su ürünleri yetiştiriciliği ve balık sağlığı yönetimi gibi konularda modüller oluşturulacağını ifade eden Kayış, 36 aylık planlanan projede oluşturulan yeni eğitim modüllerinde içerikler üretileceğini ve sanal artırılmış gerçeklik kullanılarak sektör çalışanlarına üst düzey eğitim verilmesinin amaçlandığını söyledi. Kayış, 7 farklı iş paketinin bulunduğu projede üniversitemizin, kafeslerde balık yetiştiriciliğinde yeni teknikler, sanal gerçeklik ve oyunlaştırma senaryoları, kapalı devre yetiştiricilik sistemlerinin yönetimi, yetiştiricilikte robot, drone ve otomasyon sistem kullanımları gibi konularda çalışmalar yürüteceğini belirtti.
Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümümüzün Projesine Avrupa Birliği’nden Destek

Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümümüzün Projesine Avrupa Birliği’nden Destek

Rize RTE Ü Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümü ortaklığında, İspanya’nın SGS Tecnos kuruluşu koordinatörlüğünde, “AQUATECHinn 4.0” isimli proje Avrupa Birliği’nden 1 milyon 400 bin Euro hibe almaya hak kazandı.

7 farklı ülkeden üniversitenin Su Ürünleri Yetiştiriciliği bölümlerinin ve sektör temsilcilerinin yer aldığı proje hakkında bilgi veren Su ürünleri Yetiştiriciliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şevki Kayış, su ürünleri yetiştiriciliğinin dünyada ve ülkemizde yükselen trendine bağlı olarak, yetişmiş iş gücü ihtiyacının giderek arttığını belirtti.

Bu husustan yola çıkarak projede yeni teknikler, sürdürülebilir su ürünleri yetiştiriciliği ve balık sağlığı yönetimi gibi konularda modüller oluşturulacağını ifade eden Kayış, 36 aylık planlanan projede oluşturulan yeni eğitim modüllerinde içerikler üretileceğini ve sanal artırılmış gerçeklik kullanılarak sektör çalışanlarına üst düzey eğitim verilmesinin amaçlandığını söyledi.

Kayış, 7 farklı iş paketinin bulunduğu projede üniversitemizin, kafeslerde balık yetiştiriciliğinde yeni teknikler, sanal gerçeklik ve oyunlaştırma senaryoları, kapalı devre yetiştiricilik sistemlerinin yönetimi, yetiştiricilikte robot, drone ve otomasyon sistem kullanımları gibi konularda çalışmalar yürüteceğini belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi