RİZE -ARTVİN TABİP ODASI BAŞKANINDAN FLAŞ TALEP
RİZE -ARTVİN TABİP ODASI BAŞKANINDAN FLAŞ TALEP
Dr. Şahin’den Afet Bakanlığı ve Afet Tıbbı önerisi
Dr. Şahin’den Afet Bakanlığı ve Afet Tıbbı önerisi
14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Rize-Artvin Tabip Odası Başkanı Dr. Kazım Şahin ‘Afet Bakanlığı’ ve ‘Afet Tıbbı’ önerisinde bulunarak “Yakın bir gelecekte, belki de bir ‘’Afet Bakanlığı’’ bünyesinde, hem arama kurtarma yönünü daha profesyonel hale getirilmesi, hem de üniversitelerimizin de yol gösterici ışığı ile, ‘Afet tıbbı’nın, tıp müfredatı içerisinde daha geniş ve gerçek-yoğun uygulamalı olarak yerini almasıdır” dedi.
Rize-Artvin Tabip Odası Başkanı Dr. Kazım Şahin 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Dünya tarihinin bilinen en büyük felaketi olan ve 11 ili derinden etkileyen depremle, afet yaklaşımlarının yeni baştan, detaylı olarak ele alınması gerektiğinin gözler önüne bir kez daha serildiğini belirten Dr. Şahin “ Felaketlerin özellikle ilk 7 günü içerisinde, arama kurtarma çalışmalarının önemi ile kurtarıcılara duyulan ihtiyaç, termal kamera gibi teknik ekipmanların oynadıkları hayati rol, nitelik ve nicelik yönünden daha fazlasına duyulan ihtiyaç, enkaz altından kurtarılırken ve sonrasında öncelikle Ortopedi ve Travmatoloji, Göğüs Cerrahisi gibi branş hekimlerine de azami derecede ihtiyaç duyulması, bu branşların ve tüm teknik ekipmanlarının, ülkemizin şartlarına göre yeniden dizayn edilmesinin de önemini gözler önüne sermiştir” dedi.
‘AFETLERE MÜDAHALELER, ASLA GÖNÜLLÜ KEYFİYETİNE BIRAKILMAMALI’
Afet Bakanlığı ve afet tıbbı önerilerini getiren Dr. Kazım Şahin “Yakın bir gelecekte, belki de bir ‘’Afet Bakanlığı’’ bünyesinde, hem arama kurtarma yönünü daha profesyonel hale getirilmesi, hem de üniversitelerimizin de yol gösterici ışığı ile, Afet Tıbbının, tıp müfredatı içerisinde daha geniş ve gerçek-yoğun uygulamalı olarak yerini almasıdır. Sahip olduğumuz coğrafya nedeniyle ayrı bir önem taşıyan, afetlere müdahaleler, asla gönüllü keyfiyetine bırakılmamalı, ivedilikle profesyonel ekipler oluşturulmalıdır. Senede belli zamanlarda tatbikatlar yapan ve değişik sağlık kurumlarında asli görevleri olan sağlık personellerinden oluşan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), fedakar sağlık personelleri tarafından gönüllülük esasına göre 2004 yılında kurulmuş faydalı bir oluşum olmasına rağmen, hem daha nitelikli, hem de daha nicelikli olarak profesyonelleşmeye doğru hızlı adımlar atılarak, bulunduğumuz coğrafyada primer işi ‘’ AFET ‘’ olan profesyonel Medikal Kurtarma Ekiplerinin oluşmasının gerektiği artık iyice görülmektedir” ifadelerini kullandı.
‘BU BÜYÜK MİLLET VE YÜCE TÜRK DEVLETİ ELBETTE BU YARALARI SARACAKTIR’
Rize-Artvin Tabip Odası Başkanı Dr. Kazım Şahin “Asrın felaketinde, tüm dünyayı kendine bir kez daha hayran bırakan aziz Türk Milleti, kardeşlerinin yaralarını ilk andan itibaren sarmak için seferber olmuştur. Bu büyük millet ve Yüce Türk Devleti elbette bu yaraları saracaktır. Bu aziz ve şefkatli milletin bağrından İbni Sina’lar, Tarık Nusret’ler, Tıbbiyeli Hikmetler, Refik Saydamlar, Nusret Fişekler olarak çıkan Türk Hekimleri olarak bizler, Milletimize söz veriyoruz! Son nefesimize kadar, hangi felaket gelirse gelsin milletimizin elini, bir an olsun bırakmayacağız. Her zaman olduğu gibi Milletimizin mukaddes canını, kendi canımızdan aziz bileceğiz. Deprem felaketinde Şu ana kadar Hak’ka yürüyen yüzden fazla hekimimize, yüzlerce sağlık personellerimize, binlerce insanımıza Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Ölen hekimlerimizle, insanımızla bizler de öldük, ama onlar ve emanetleri bizimle yaşayacaklardır” dedi.
Haber:Arzu ERBAŞ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.