RİZE'DE SOSYAL HİZMETLERDE YENİ YAKLAŞIMLAR KONFERANSI
RİZE'DE SOSYAL HİZMETLERDE YENİ YAKLAŞIMLAR KONFERANSI
“21. Yüzyılda gelişen olaylar ve Sosyal Hizmetlerde Yeni Yaklaşımlar” konulu konferans RİZE Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirildi.
Bilgi Güçtür
“21. Yüzyılda gelişen olaylar ve Sosyal Hizmetlerde Yeni Yaklaşımlar” konulu konferans RİZE Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirildi.
Konferansta katılımcılara seslenen Halil Pehlivan, 21. Yüzyılda meydana gelen dijital gelişmelerin geçmişe dair tüm anlatıları un ufak ettiğini, ifade etti.
İnsanın en güçlü tarafının beyninin olduğunu belirten Pehlivan; yeryüzünde insanlık izlerinin görüldüğü tarihten bu zamana kadar geçen binlerce yıllık sürece bakıldığında insana ait en büyük tecrübenin “alet yapmak” olduğunu dolaysıyla bugünkü icatların hayatın akışı içinde yadırganmaması gerektiğini, belirtti.
İnternetin icat edilmesi yaşamı olağanüstü etkilediğini dile getiren Halil Pehlivan, yarın da neyle karşılaşacağımızı kestirmenin zor olduğunu dile getirerek; teknolojinin ve dijital gelişmelerin insan hayatını kolaylaştırdığını, birçok zorlukların üstesinden gelebilmeye yardımcı olduğunu ancak 21. Yüzyılda meydana gelen “yangın, sel, göç, afetler ve salgın hastalıklar” gibi küresel ölçekli olayların da giderek arttığını dolaysıyla gelecekte de bütün toplumları etkileyecek birçok sosyal olayların yaşanabileceğine, dikkat çekti.
Konferansta “Bağlantısallık” bilimine ve bu bilimin getirdiği “Yaşamdaşlık” kültürüne dikkat çeken Halil Pehlivan; esas olan parçalar değil, parçaların birbiriyle olan ilişkisi ve bağlantısallığıdır. Yaşadığımız evrende hiçbir şey tesadüfi değildir, birbiriyle iletişim içindedir. Bu ilişki insanlığa yeni bir fırsat sunmaktadır. İnsanlar; “İnsan için yaşam değil de yaşan için insan” fikrine uygun hareket ederse bu insanlığa yeni bir soluk getirecektir. İnsanlar, yanındakinin iyi olmasının kendisinin iyiliği için olduğunu düşündüğünde bu durumun yeryüzünde, yeni ve olumlu bir yaşam kültürüne kapı aralayacağını, imkân sağlayacağını ve bugün yaşanan tüm olumsuz olayların “iyilik ittifakıyla” üstesinden gelinebileceğine dikkat çekti. Salgında, virüsten etkilenmemek için “yanımızdakinin virüsten uzak kalmasına bağlı olduğu durumunun” yaşamdaşlıkla ilgili anlattıklarımızın en güzel örneğidir, dedi.
Konferansın son bölümünde sunumunda görsel paylaşımlara yer veren Halil Pehlivan,
“Hayat her ne kadar bizi zorluklarla baş başa bıraksa da insanın ve insanlığın bu zorlukların üstesinden gelebilecek hem bilgi hem de tecrübesinin olduğunu dile getirerek; esas meselemiz, insan ürünü olan teknolojik gelişmeler karşısında edilgen değil de etken bir tutum sergilemek olmalıdır, dedi.
Sosyal hizmetlerde görev yapan meslek uzmanlarının tüm boyutlarıyla, ortaya çıkan bu yeni durumları yakinen takip etmesi, incelemesi ve irdelemesi gerektiğine dikkat çeken Halil pehlivan, çağın gerektirdiği çözümleri sunabilecek mesleki çalışmalar yarınımızı şekillendirecektir, dedi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.