RİZE'DEKİ BAZI BÜROKRATLAR RİZELİYE ZARAR VERİYOR
RİZE'DEKİ BAZI BÜROKRATLAR RİZELİYE ZARAR VERİYOR
Rize ve bürokrat...
Rize'deki bazı bürokratlar,
Rizeliye zarar veriyor..
Telefona çıkmamayı marifet, Toplantıdayım” demek üstünlük sayan,beceriksiz bürokratlar Rizeliye zarar veriyorlar...
Rize, de görev yapmak hem zordur, hem de onurdur. Valiler için dahada zordur.Çünkü, Rize'de görev yapan valiler ya terfi eder, ya da merkeze alınır.
Rize, yüz ölçümü ve nüfusu bakımından, diğer illere göre küçük olabilir.
Ancak etkisi büyüktür.
Benimde memleketim olan Rize, üç Başbakan, bir Cumhurbaşkanı, TBMM başkanı, bakan ve siyasi parti genel başkanlarını yetiştiren önemli bir ildir.
Cumhurbaşkanı'nın ilinde görev yapmak çıplak ayakla, bıçak üstünde yürütmektir. Bu bakımda, bu ilde görev yapacak bürokrat, hem deneyimli, hemde tecrübeli olmak zorundadır.
Rize’de siyaset yapmak da zordur..
İktidar partisi il başkanı olmak ayrı bir sorumluluk gerektiriyor. Şaibe kaldırmaz, gözler onun üzerindedir. Muhalefet partilerinin temsilcileri içinde aynı sorumluluk gerektirir.
Rize'deki tüm gelişmelerden, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın direk haberi oluyor. Bu ildeki ”gizli güç”, tüm gelişmeleri, Sayın Erdoğan'a bildiriyor.
*
Dolaysıyla Cumhurbaşkanı, her şeyden haberdar. Rize Milletvekillerinden, geçmişte Hasan Karal, en çok çalışan, halkın içinde olan iktidar milletvekili idi. Bugün Rize’nin yükünü Muhammet Avcı çekiyor. Iyi niyetle gece gündüz çekiyor. Parlamento çalışmaları dışındaki tüm zamanını Rize'de geçiriyor. Bazıları gibi vitrine oynamıyor
Bunun yanında, Rize'deki bir çok bürokrat metal yorgunu. Cumhurbaşkanı ve bakanların Rize’ye olumlu bakışlarını biliyorum. Ancak bunlara ayak uyduracak, sorunu çözecek, siyasilerin yükünü alacak, vatandaşın derdini çözecek bürokrat sayısı çok az.
İnsanlara tepeden bakmayı, telefona çıkmamayı ,”Toplantıdayım “ dedirtmeyi marifet sayan bürokratlar var. Bunlara ayar verilmezse, zararını Rizeli çekecek.
*
Bunun sorumlusu biraz da Rize'deki siyasetçilerimizdir. Milletvekilinin kardeşi, yeğeni, partilinin şunu, bunu, yada “ Bizdendir, gerisi önemli değildir “ mantığı ile atamalar yapılırsa, liyakat ve tecrübeye bakılmaz ise, neticesi bu olur
Geçmişte, genel müdürlük yapmış, Başbakan ve Bakanlarla çalışmış üst düzey bürokrat olarak, açık ve net söylüyorum.
Rize'deki bir çok bürokrat, Rize gibi, özelliği olan bir ile yakışmıyorlar. Onların başarısızlığının faturasını siyasiler ödüyor ve ödeyecekler .
“Doğduğun coğrafya kaderindir “ derler. Sel ve heyelanla yaşamak, Rizelinin kaderidir. Ama önlem almak, üç adım ötesini görmek, devleti temsil eden bürokratların görevidir. Ebetteki vatandaşların sorumlulukları de vardır.
Dere yataklarında ev yapmak, tarihi ve turistlik yerlerini betona çevirmek yanlıştır. Bunun önlemini de devlet alacaktır. Yapılmadan önce önlemini alacaktır. Ayder yolunda, gelişi güzel binalar yapıldı, görevliler görmedi, sonra yıkım kararı, ki, bunlarda adamına göre işlem yapıldı .Önemli olan, yapılmadan, meydana gelmeden önlem almaktır. Buda deneyimli bürokratlarla mümkündür.
*
Sadece bir örnek.. Ardeşen Yukarıdurak köyü benimde köyümdür. Sonra bölündü, bir köyden üç köy çıkardılar. Kaçkar köyü Yazıcılar Mahallesi benim de baba ocağıdır.TV,lerde izlediniz bir heyelan sonucu bir mahalle hatıradan silindi, çay bahçeleri, evler sular altında kaldı
Allah,tan,bu felaket gece olmadı, olsaydı 30-40 kışı hayatını kaybederdi. Yaylalara yapılan” Yeşil Yol" yapımı esnasında biriken torak ve kayalıklar ,bir ırmak üzerinden felakete dönüştü, canavarlaştı
Asıl sorun şu: Mahalleyi bu tür sel ve heyelanlardan koruması için dere takibatı gerekiyor. Toplam bir kilometre bile yok.10.Yıldan beri, en az 10 defa dilekçe verildi. Ama dilekçeler, kurumdan kuruma havale edildi. Neticesi bu oldu
Son felaketten hemen sonra, mahalleye, ,ilgililer ve de siyasiler geldiler “Yaralar Sarılacak “ dediler. Köye bir kepçe iş makineleri gönderdiler. Çünkü Rize’de sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iki günlük programı vardı. Cumhurbaşkanı Rize'den ayrıldı, yaraları sarmayı bırakın, rutin çalışmalara bile Ekim sonuna kadar ara verilmiş.
Önce, 10 yıldan beri, işi sürüncemede bırakan anlı sanlı sorumlular nerede? Böylesi bir felaketin yaraları niye sarılmıyor?
Bu nasıl anlayış?
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.