YALNIZCA BİR AY 5500 TL İLE GEÇİNMEYE VAR MISINIZ?

Siyaset 05.07.2022 - 16:12, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2602+ kez okundu.
 

YALNIZCA BİR AY 5500 TL İLE GEÇİNMEYE VAR MISINIZ?

Memleket Partisi Sözcüsü Prof. Dr. İpek Özkal Sayan, asgari ücrete yıl ortasında gelen artışı değerlendirdi. “Geçtiğimiz hafta batırılan ekonominin sonucu olan “ücret telafilerini” Cumhurbaşkanı açıkladı. Bu artıştan, ne işçi mutlu ne işveren. Sizin yandaşlarınız dışında mutlu olan yok, vatandaş kan ağlıyor.” diyen Sayan sözlerine şöyle devam etti:    Geçtiğimiz hafta batırılan ekonominin sonucu olan “ücret telafilerini” Cumhurbaşkanı açıkladı. Asgari Ücret Komisyonu’da bizimle birlikte rakamları TV’den ancak Cumhurbaşkanı açıkladıktan sonra öğrendi. Çünkü Türkiye’de kurullar ve komisyonlar tiyatro oynuyor. En düşük emekli maaşı 3500 TL, asgari ücret 5500 TL oldu.  Bakan yardımcıları Cumhurbaşkanı’na teşekkür tweetleri attı yeni emekli maaşı için, yandaş gazeteler “İşçiye bayram müjdesi” diye başlık!    YALNIZCA BİR AY 5500 TL İLE GEÇİNMEYE VAR MISINIZ?   O zaman biz buradan sevinç çığlıkları atan Adalet ve Kalkınma Partisi yandaşlarına soralım: Çok değil, yalnızca 1 ay 5500 TL ile geçinmeye var mısınız? Ama eviniz kira olacak, ödeyeceğiniz elektrik su, doğalgaz faturalarınız ve okutacak çocuklarınız olacak. O çocukların beslenmesi gelişmesi için eve et, süt, sebze, meyve getireceksiniz. Çocuklarınıza karne hediyesi, bayram hediyesi alacaksınız. Sinemaya, tiyatroya, tatile götüreceksiniz. Altınızda vatandaşın parasıyla alınıp, yakıtı doldurulan arabalar olmayacak. Var mısınız?   ALIM GÜCÜ ARTMADIĞI SÜRECE TELAFİ ARTIŞI YETMEYECEKTİR   TÜİK’in değil ama ENAG’ın istatistiklerine göre bir yılda 175,50 artış karşısında bu yeni maaş ve ücretlerin zaten baştan eridiğini üstüne basa basa vurgulayalım. Türkiye’de alım gücü artmadığı sürece yapılan hiçbir “telafi artışı” emekçilerin faturalarını ödemeye yetmeyecektir! Bununla birlikte bu artış oranlarının şaibeli TÜİK verilerine göre belirlendiğinin de altını tekrar çizelim.   NE İŞÇİ MUTLU NE İŞVEREN    Batan ekonominin getirisi olan yanlış ücret politikaları, bir taraftan işverenleri de etkiliyor. İşveren de asgari ücretteki artıştan memnun değil. Bu yeni telafiden sonra bir işçinin işverene maliyeti 7.603.43 TL. İşverenler de yüksek iş maliyetlerinden kaçınıyor ya işçi çıkarıyor ya da kayıt dışı işçi çalıştırıyor. Sığınmacılar da “sözde esnek piyasa” anlayışı çerçevesinde “kayıt dışı hazır istihdam” olarak görülüyor. Sonuç olarak ne işçi mutlu ne işveren. Sizin yandaşlarınız dışında mutlu olan yok, vatandaş kan ağlıyor.

Memleket Partisi Sözcüsü Prof. Dr. İpek Özkal Sayan, asgari ücrete yıl ortasında gelen artışı değerlendirdi. “Geçtiğimiz hafta batırılan ekonominin sonucu olan “ücret telafilerini” Cumhurbaşkanı açıkladı. Bu artıştan, ne işçi mutlu ne işveren. Sizin yandaşlarınız dışında mutlu olan yok, vatandaş kan ağlıyor.” diyen Sayan sözlerine şöyle devam etti: 

 

Geçtiğimiz hafta batırılan ekonominin sonucu olan “ücret telafilerini” Cumhurbaşkanı açıkladı. Asgari Ücret Komisyonu’da bizimle birlikte rakamları TV’den ancak Cumhurbaşkanı açıkladıktan sonra öğrendi. Çünkü Türkiye’de kurullar ve komisyonlar tiyatro oynuyor. En düşük emekli maaşı 3500 TL, asgari ücret 5500 TL oldu.  Bakan yardımcıları Cumhurbaşkanı’na teşekkür tweetleri attı yeni emekli maaşı için, yandaş gazeteler “İşçiye bayram müjdesi” diye başlık! 

 

YALNIZCA BİR AY 5500 TL İLE GEÇİNMEYE VAR MISINIZ?

 

O zaman biz buradan sevinç çığlıkları atan Adalet ve Kalkınma Partisi yandaşlarına soralım: Çok değil, yalnızca 1 ay 5500 TL ile geçinmeye var mısınız? Ama eviniz kira olacak, ödeyeceğiniz elektrik su, doğalgaz faturalarınız ve okutacak çocuklarınız olacak. O çocukların beslenmesi gelişmesi için eve et, süt, sebze, meyve getireceksiniz. Çocuklarınıza karne hediyesi, bayram hediyesi alacaksınız. Sinemaya, tiyatroya, tatile götüreceksiniz. Altınızda vatandaşın parasıyla alınıp, yakıtı doldurulan arabalar olmayacak. Var mısınız?

 

ALIM GÜCÜ ARTMADIĞI SÜRECE TELAFİ ARTIŞI YETMEYECEKTİR

 

TÜİK’in değil ama ENAG’ın istatistiklerine göre bir yılda 175,50 artış karşısında bu yeni maaş ve ücretlerin zaten baştan eridiğini üstüne basa basa vurgulayalım. Türkiye’de alım gücü artmadığı sürece yapılan hiçbir “telafi artışı” emekçilerin faturalarını ödemeye yetmeyecektir! Bununla birlikte bu artış oranlarının şaibeli TÜİK verilerine göre belirlendiğinin de altını tekrar çizelim.

 

NE İŞÇİ MUTLU NE İŞVEREN 

 

Batan ekonominin getirisi olan yanlış ücret politikaları, bir taraftan işverenleri de etkiliyor. İşveren de asgari ücretteki artıştan memnun değil. Bu yeni telafiden sonra bir işçinin işverene maliyeti 7.603.43 TL. İşverenler de yüksek iş maliyetlerinden kaçınıyor ya işçi çıkarıyor ya da kayıt dışı işçi çalıştırıyor. Sığınmacılar da “sözde esnek piyasa” anlayışı çerçevesinde “kayıt dışı hazır istihdam” olarak görülüyor. Sonuç olarak ne işçi mutlu ne işveren. Sizin yandaşlarınız dışında mutlu olan yok, vatandaş kan ağlıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi