YILSONU ENFLASYON BEKLENTİSİNİ AÇIKLADI

Ekonomi 28.04.2022 - 15:36, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2298+ kez okundu.
 

YILSONU ENFLASYON BEKLENTİSİNİ AÇIKLADI

Merkez Bankası enflasyon tahminini açıkladı Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu: 2022 yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 23,2'den 42,8'e yükselttik. Alınan tedbirlerle beraber enflasonun düşme eğilimine gireceğini düşünüyoruz. Küresel anlamdaki gelişmelerde birbirini etkileyecektir. Enflasyon patikasındaki yol haritamızda da baktığımızda Mayıs ayından sonra aşağı doğru enflasyonunu inmeye başladığını görüyoruz. Olumlu gelişmelerle birlikte onun daha da aşağı doğru geleceğini tahmin ediyoruz. Merkez Bankası'nın İstanbul’a taşınmasıyla ilgili herhangi bir sıkıntı yok. Önemli birimlerimizin birçoğu İstanbul'da. Eylül ayı gibi kalan birimlerimizle taşınacağımızı düşünüyorum. Bu anlamda bir sıkıntı görmüyorum. Turizmle ilgili beklentilerimiz çok olumlu. Dolayısıyla rezervasyonlara baktığımızda çok büyük bir artış söz konusu. Ukrayna ve Rusya çatışması ve o taraftaki durumun nasıl sonuçlanacağı önemli. Pandemiden dolayı uzun süredir gelemeyen, özelilkle Avrupa ve Orta Doğu’dan turistler var. Bu bizim cari denge söylemimize de olumlu yansıyacaktır. (500 liralık banknotlar ve 5 liralık madeni paralar hazırlığı olduğu iddiasına ilişkin) Böyle bir şey konuşulduğunu sanmıyorum. Bir arkadaşın bir tweeti, ciddiye alınacak bir tarafı yok. Böyle bir hazırlığımız da yok. Sıkıntımız enflasyon, farkındayız ve ciddiye alıyoruz. Vatandaşımızın gelir seviyesinin, özelikle dar gelirli kesimin bundan çok etkilendiğinin farkındayız. Bu konuda halkımız bize güvensin, kalıcı fiyat istikrarını en kısa sürede sağlayacağımı ifade edebilirim.

Merkez Bankası enflasyon tahminini açıkladı

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu: 2022 yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 23,2'den 42,8'e yükselttik.

Alınan tedbirlerle beraber enflasonun düşme eğilimine gireceğini düşünüyoruz. Küresel anlamdaki gelişmelerde birbirini etkileyecektir. Enflasyon patikasındaki yol haritamızda da baktığımızda Mayıs ayından sonra aşağı doğru enflasyonunu inmeye başladığını görüyoruz. Olumlu gelişmelerle birlikte onun daha da aşağı doğru geleceğini tahmin ediyoruz.


Merkez Bankası'nın İstanbul’a taşınmasıyla ilgili herhangi bir sıkıntı yok. Önemli birimlerimizin birçoğu İstanbul'da. Eylül ayı gibi kalan birimlerimizle taşınacağımızı düşünüyorum. Bu anlamda bir sıkıntı görmüyorum.


Turizmle ilgili beklentilerimiz çok olumlu. Dolayısıyla rezervasyonlara baktığımızda çok büyük bir artış söz konusu. Ukrayna ve Rusya çatışması ve o taraftaki durumun nasıl sonuçlanacağı önemli. Pandemiden dolayı uzun süredir gelemeyen, özelilkle Avrupa ve Orta Doğu’dan turistler var. Bu bizim cari denge söylemimize de olumlu yansıyacaktır.


(500 liralık banknotlar ve 5 liralık madeni paralar hazırlığı olduğu iddiasına ilişkin) Böyle bir şey konuşulduğunu sanmıyorum. Bir arkadaşın bir tweeti, ciddiye alınacak bir tarafı yok. Böyle bir hazırlığımız da yok.


Sıkıntımız enflasyon, farkındayız ve ciddiye alıyoruz. Vatandaşımızın gelir seviyesinin, özelikle dar gelirli kesimin bundan çok etkilendiğinin farkındayız. Bu konuda halkımız bize güvensin, kalıcı fiyat istikrarını en kısa sürede sağlayacağımı ifade edebilirim.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi