TRABZON’A YENİ HAVALİMANI

Karadeniz 02.04.2022 - 16:51, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 1949+ kez okundu.
 

TRABZON’A YENİ HAVALİMANI

Rize-Artvin havalimanın yapılması Trabzon’u da yeni bir havalimanı yapılması yönünde harekete geçirdi. Bulunduğu konum itibarıyla zaman zaman sorunlar yaşanan ve tek piste sahip olması nedeniyle arzu edildiği şekilde hizmet veremediği öne sürülen Trabzon Havalimanının deniz dolgusuyla elde edilecek alan üzerinde yenilenmesi gündemde. Trabzon kamuoyunda daha önce de gündeme gelen ve Akçaabat tarafında yeni bir alan üzerinde kurulması düşünülen yeni havalimanı için mevcut havalimanının bitişinden başlanarak deniz dolgusuyla elde edilecek alan üzerinde yapılmasına karar verilmiş durumda. Planlamaya göre, eski havalimanın da lojistik merkeze dönüştürülmesi düşünülmekte ve bu yönde yapılan çalışmaların sonuna gelindiği belirtilmekte. Yıllarca D. Karadeniz Bölgesine hizmet veren Trabzon Havalimanının, Ordu-Giresun havalimanı ve Rize-Artvin havalimanının devreye girmesinin ardından nasıl yetersiz olabileceği ve yenilenmesine neden ihtiyaç duyulduğu ise kafalarda soru işareti oluşturmakta! Oysa, İl kalkınması yerine Bölgesel kalkınma modellerinin öne çıktığı bir zaman diliminde kaynakların doğru kullanılması ve Bölgenin Trabzon’dan Batum’a doğru geliştirilmesinin gerekli olduğu düşünülmeli. Bunun için de öncelikle Rize’ye yapılan yatırımlar bu entegrasyona cevap verecek şekilde dizayn edilmelidir. O nedenledir ki; İyidere Lojistik Limanın arka illere uzanan bağlantı yolları yapılmalı, bu illerdeki lojistik merkezlerle bağlantı sağlanmalı, demiryolu Erzurum-Bayburt güzergahındaki bir merkezden İyidere lojistik merkezine indirilmelidir. Ayrıca yapımı sona ermekte olan Rize-Artvin havalimanına yeterli büyüklükte kargo merkezi eklenmelidir..

Rize-Artvin havalimanın yapılması Trabzon’u da yeni bir havalimanı yapılması yönünde harekete geçirdi.


Bulunduğu konum itibarıyla zaman zaman sorunlar yaşanan ve tek piste sahip olması nedeniyle arzu edildiği şekilde hizmet veremediği öne sürülen Trabzon Havalimanının deniz dolgusuyla elde edilecek alan üzerinde yenilenmesi gündemde.


Trabzon kamuoyunda daha önce de gündeme gelen ve Akçaabat tarafında yeni bir alan üzerinde kurulması düşünülen yeni havalimanı için mevcut havalimanının bitişinden başlanarak deniz dolgusuyla elde edilecek alan üzerinde yapılmasına karar verilmiş durumda.


Planlamaya göre, eski havalimanın da lojistik merkeze dönüştürülmesi düşünülmekte ve bu yönde yapılan çalışmaların sonuna gelindiği belirtilmekte.


Yıllarca D. Karadeniz Bölgesine hizmet veren Trabzon Havalimanının, Ordu-Giresun havalimanı ve Rize-Artvin havalimanının devreye girmesinin ardından nasıl yetersiz olabileceği ve yenilenmesine neden ihtiyaç duyulduğu ise kafalarda soru işareti oluşturmakta!


Oysa, İl kalkınması yerine Bölgesel kalkınma modellerinin öne çıktığı bir zaman diliminde kaynakların doğru kullanılması ve Bölgenin Trabzon’dan Batum’a doğru geliştirilmesinin gerekli olduğu düşünülmeli.


Bunun için de öncelikle Rize’ye yapılan yatırımlar bu entegrasyona cevap verecek şekilde dizayn edilmelidir.


O nedenledir ki; İyidere Lojistik Limanın arka illere uzanan bağlantı yolları yapılmalı, bu illerdeki lojistik merkezlerle bağlantı sağlanmalı, demiryolu Erzurum-Bayburt güzergahındaki bir merkezden İyidere lojistik merkezine indirilmelidir.


Ayrıca yapımı sona ermekte olan Rize-Artvin havalimanına yeterli büyüklükte kargo merkezi eklenmelidir..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi