Tokat'ın coğrafi işaretli ürün sayısı 17 oldu 

Rize 08.04.2022 - 17:00, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2098+ kez okundu.
 

Tokat'ın coğrafi işaretli ürün sayısı 17 oldu 

TOKAT Ticaret Sanayi Odası'nın (TTSO) başvurusu ile Tokat Honçası, Bez Sucuğu ve Perpereli Küpe'nin coğrafi işaret tescil belgesi alındı. TTSO'nun girişimleri  sonucu Tokat Honçası, Bez Sucu ve Perpereli Küpenin coğrafi işaret tescil belgeleri alındı.   TTSO Yönetim Kurulu Başkan Ali Çelik’e bu ürünlerin coğrafi işaret tescil belgeleri Türk Patent ve Marka Kurumu Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Duyar tarafından takdim edildi.  Başkan Çelik,  TTSO'nun geleneksel ürünlere sahip çıkmaya devam edeceğini belirterek, bu yıl içerisinde yeni ürünler için coğrafi işaret tescil başvurusunda bulunulacağını söyledi. Alınan bu tescillerin esnaf ve Tokat için çok önemli olduğunun altını çizen Çelik, şunları kaydetti: "Tokat Honçası, Tokat Bez Sucuk ve Tokat Perpereli Küpesi-Tokat Pırpırlı Küpesi’nin coğrafi işaret tescil belgesini çalışmalarımız sonucu aldık. Burada emeği geçen esnaf ve zanaatkar kardeşlerimize de teşekkür ediyoruz. Artık bu ürünler belli bir kalite de üretilip satışı yapılabilecek. 3 ürününde çok uzun yıllardır ilimize has üretildiğini herkes biliyordu bunu da tescilledik. Ticaret insanlarımız bunun karşılığını alacaklardır. Coğrafi işaretin hem ürünün tanıtımında hem korunmasında, taklitlerinin yapılmamasında çok büyük katkısı oluyor. Son dönemlerde ülkemizde, dünyada coğrafi işaretli ürünlerle alakalı çok büyük çalışmalar yapılıyor.  Şehrimize hayırlı uğurlu olsun" dedi. 

TOKAT Ticaret Sanayi Odası'nın (TTSO) başvurusu ile Tokat Honçası, Bez Sucuğu ve Perpereli Küpe'nin coğrafi işaret tescil belgesi alındı. TTSO'nun girişimleri  sonucu Tokat Honçası, Bez Sucu ve Perpereli Küpenin coğrafi işaret tescil belgeleri alındı.

 

TTSO Yönetim Kurulu Başkan Ali Çelik’e bu ürünlerin coğrafi işaret tescil belgeleri Türk Patent ve Marka Kurumu Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Duyar tarafından takdim edildi.  Başkan Çelik,  TTSO'nun geleneksel ürünlere sahip çıkmaya devam edeceğini belirterek, bu yıl içerisinde yeni ürünler için coğrafi işaret tescil başvurusunda bulunulacağını söyledi. Alınan bu tescillerin esnaf ve Tokat için çok önemli olduğunun altını çizen Çelik, şunları kaydetti: "Tokat Honçası, Tokat Bez Sucuk ve Tokat Perpereli Küpesi-Tokat Pırpırlı Küpesi’nin coğrafi işaret tescil belgesini çalışmalarımız sonucu aldık. Burada emeği geçen esnaf ve zanaatkar kardeşlerimize de teşekkür ediyoruz. Artık bu ürünler belli bir kalite de üretilip satışı yapılabilecek. 3 ürününde çok uzun yıllardır ilimize has üretildiğini herkes biliyordu bunu da tescilledik. Ticaret insanlarımız bunun karşılığını alacaklardır. Coğrafi işaretin hem ürünün tanıtımında hem korunmasında, taklitlerinin yapılmamasında çok büyük katkısı oluyor. Son dönemlerde ülkemizde, dünyada coğrafi işaretli ürünlerle alakalı çok büyük çalışmalar yapılıyor.  Şehrimize hayırlı uğurlu olsun" dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi