STÖ Kayyum mu Geliyor?

Sendika 22.12.2020 - 11:19, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2700+ kez okundu.
 

STÖ Kayyum mu Geliyor?

  Yerel Yönetimlerden Sonra Sıra Sivil Toplum Örgütlerinde…    Özellikle hain FETÖ darbe girişiminin ardından başlatılan OHAL uygulaması sonrasında bir çok belediye şirket ve kurumda uygulanmaya başlanan 'Kayyım Atama' yönteminin şimdi de sivil toplum örgütlerine uzanacağı ileri sürüldü.  Konuyu değerlendirerek yazılı bir basın açıklaması yapan DİSK'e bağlı Emekliler Sendikası Emekli-Sen Genel Başkanı Cengiz Yavuz, TBMM'ye sunulan yeni 'torba yasa' ile demokratik kitle örgütlerinin de 'hizaya' getirilmek istendiğini kaydetti.  İzin Vermeyeceğiz!  Açıklamasında, AKP iktidarının, '12 Eylül kararnamesi' niteliğinde bir teklifi Komisyondan geçirdiğine vurgu yapan Yavuz, "AKP tarafından Meclis’e sunulan 'Kitle İmha Silahlarının Yayılmasının Finansmanının Önlenmesine İlişkin Kanun Teklifi', Meclis Adalet Komisyonu’nda kabul edildi. Ne var ki onlarca maddelik kanun teklifinden yalnızca altısı teklif başlığıyla uyumluydu. Dahası teklifin 15. Maddesi, İçişleri Bakanı ve Valilere, derneklerin yönetiminde bulunan ve haklarında 'terör soruşturması' açılan aktivistleri görevden alabilme, dernek faaliyetlerini geçici süreyle durdurabilme ve yönetimlerine kayyum atayabilme yetkisi veriyor" dedi.  OHAL Devam Ediyor!  Bu maddenin doğrudan sivil topluma karşı planlı bir saldırı niteliği taşıdığını ileri süren Yavuz, "Bu madde, belediyelere uygulanan kayyum politikalarıyla seçme ve seçilme özgürlüğüne vurulan darbe sonrası, doğrudan sivil toplumu hedef alan; örgütlenme özgürlüğüne vurulan çok ağır bir darbedir. Yıllardır muhalif her sesi bastırmak için uydurulan terörle mücadele yaftası, bu defa da muhalif sivil topluma; bütün toplumun sesi olmaya çalışan muhalif derneklere yapıştırmayı hedefleyen bu madde Türkiye’de OHAL düzeninin devam ettiğinin açık ifadesidir" şeklinde konuştu.  Vazgeçmeyeceğiz!  Açıklamasında sivil toplum örgütlerine karşı girişilen bu uygulamaya izin vermeyeceklerini ifade eden Yavuz, açıklamalarını şöyle tamamladı:  "Ancak bu karar, iktidarın toplumdan; muktedirin halktan korkusunun da açık bir ifadesidir. Korksunlar zira Türkiye sivil toplumunun geleneğidir darbelere, yasaklara, anayasaya aykırı yasalaştırma çabalarına direnmek. Dün sendikamıza dernek olun derken, bugün derneklere kayyum atarız diyen bu zihniyetten korkmuyoruz. Ne sendikamızdan, ne sivil toplumdan, ne de hak mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz! Sivil Topluma kayyum atanmasına izin vermeyeceğiz!"    (Ömer ŞAN)-

 

Yerel Yönetimlerden Sonra Sıra Sivil Toplum Örgütlerinde… 

 

Özellikle hain FETÖ darbe girişiminin ardından başlatılan OHAL uygulaması sonrasında bir çok belediye şirket ve kurumda uygulanmaya başlanan 'Kayyım Atama' yönteminin şimdi de sivil toplum örgütlerine uzanacağı ileri sürüldü. 

Konuyu değerlendirerek yazılı bir basın açıklaması yapan DİSK'e bağlı Emekliler Sendikası Emekli-Sen Genel Başkanı Cengiz Yavuz, TBMM'ye sunulan yeni 'torba yasa' ile demokratik kitle örgütlerinin de 'hizaya' getirilmek istendiğini kaydetti. 


İzin Vermeyeceğiz! 


Açıklamasında, AKP iktidarının, '12 Eylül kararnamesi' niteliğinde bir teklifi Komisyondan geçirdiğine vurgu yapan Yavuz, "AKP tarafından Meclis’e sunulan 'Kitle İmha Silahlarının Yayılmasının Finansmanının Önlenmesine İlişkin Kanun Teklifi', Meclis Adalet Komisyonu’nda kabul edildi. Ne var ki onlarca maddelik kanun teklifinden yalnızca altısı teklif başlığıyla uyumluydu. Dahası teklifin 15. Maddesi, İçişleri Bakanı ve Valilere, derneklerin yönetiminde bulunan ve haklarında 'terör soruşturması' açılan aktivistleri görevden alabilme, dernek faaliyetlerini geçici süreyle durdurabilme ve yönetimlerine kayyum atayabilme yetkisi veriyor" dedi. 


OHAL Devam Ediyor! 


Bu maddenin doğrudan sivil topluma karşı planlı bir saldırı niteliği taşıdığını ileri süren Yavuz, "Bu madde, belediyelere uygulanan kayyum politikalarıyla seçme ve seçilme özgürlüğüne vurulan darbe sonrası, doğrudan sivil toplumu hedef alan; örgütlenme özgürlüğüne vurulan çok ağır bir darbedir. Yıllardır muhalif her sesi bastırmak için uydurulan terörle mücadele yaftası, bu defa da muhalif sivil topluma; bütün toplumun sesi olmaya çalışan muhalif derneklere yapıştırmayı hedefleyen bu madde Türkiye’de OHAL düzeninin devam ettiğinin açık ifadesidir" şeklinde konuştu. 


Vazgeçmeyeceğiz! 


Açıklamasında sivil toplum örgütlerine karşı girişilen bu uygulamaya izin vermeyeceklerini ifade eden Yavuz, açıklamalarını şöyle tamamladı: 


"Ancak bu karar, iktidarın toplumdan; muktedirin halktan korkusunun da açık bir ifadesidir. Korksunlar zira Türkiye sivil toplumunun geleneğidir darbelere, yasaklara, anayasaya aykırı yasalaştırma çabalarına direnmek. Dün sendikamıza dernek olun derken, bugün derneklere kayyum atarız diyen bu zihniyetten korkmuyoruz. Ne sendikamızdan, ne sivil toplumdan, ne de hak mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz! Sivil Topluma kayyum atanmasına izin vermeyeceğiz!" 

 

(Ömer ŞAN)-

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi