Sinop’ta 'kanun taksimli' pazar alışverişi

SİNOP 08.05.2021 - 17:30, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 1944+ kez okundu.
 

Sinop’ta 'kanun taksimli' pazar alışverişi

SİNOP'ta koronavirüs tedbirleri kapsamında açılan semt pazarı ilgi gördü. Yoğunluk yaşanan pazar yerinde müzisyen Hamit Karabulut kanun çaldı. İçişleri Bakanlığı'nca sokağa çıkma kısıtlamaları kapsamında 8 ve 15 Mayıs Cumartesi günleri pazarların açılmasına izin verilmesiyle Sinop'ta da pazar kuruldu. Kapalı pazar yerinde tezgah aralarındaki mesafe zabıta ekiplerince denetlendi. Pazarın giriş noktasında da ekiplerce HES kodu sorgulaması ve maske kontrolü yapıldı.   'BUGÜN MEMNUNUZ' Pazarın açılmasını olumlu bulan ve yetiştirdiği ürünleri pazarda satmaya çalışan çiftçi Gülten Öz, “Bugün memnunuz, böyle giderse kapatmasınlar pazarı. Köylünün sebzesi elinde kalıyor, çürüyor" diye konuştu.   'PAZARDA FİYATLAR NORMAL' Fiyatların normal olduğunu söyleyen pazarcı esnafından Adem Şahin ise, "Pazarda fiyatlar normal, domates 6-7 lira, haldeki bütün sebzeler duruyor. Vatandaşlar sebzelerini döktü. Pazara gelinmesi lazım. Bu şekilde vatandaşlar da esnaf da mağdur olmaz" şeklinde konuştu.  Öte yandan yoğunluk yaşanan pazar yerinde kanun çalan müzisyen Hamit Karabulut ilgi odağı oldu. Salgında müzik sektörünün olumsuz etkilendiğini belirten Karabulut, "Geçimimizi müzikten kazanıyoruz. Salgından dolayı çoğu yer kapalı. Biz de sokakta para kazanmaya çalışıyoruz. Elimizden başka bir şey de gelmiyor. Üç beş kuruş kazanıyoruz işte. Pandemide iş yapamıyoruz" dedi. 

SİNOP'ta koronavirüs tedbirleri kapsamında açılan semt pazarı ilgi gördü. Yoğunluk yaşanan pazar yerinde müzisyen Hamit Karabulut kanun çaldı. İçişleri Bakanlığı'nca sokağa çıkma kısıtlamaları kapsamında 8 ve 15 Mayıs Cumartesi günleri pazarların açılmasına izin verilmesiyle Sinop'ta da pazar kuruldu. Kapalı pazar yerinde tezgah aralarındaki mesafe zabıta ekiplerince denetlendi. Pazarın giriş noktasında da ekiplerce HES kodu sorgulaması ve maske kontrolü yapıldı.

 

'BUGÜN MEMNUNUZ' Pazarın açılmasını olumlu bulan ve yetiştirdiği ürünleri pazarda satmaya çalışan çiftçi Gülten Öz, “Bugün memnunuz, böyle giderse kapatmasınlar pazarı. Köylünün sebzesi elinde kalıyor, çürüyor" diye konuştu.

 

'PAZARDA FİYATLAR NORMAL' Fiyatların normal olduğunu söyleyen pazarcı esnafından Adem Şahin ise, "Pazarda fiyatlar normal, domates 6-7 lira, haldeki bütün sebzeler duruyor. Vatandaşlar sebzelerini döktü. Pazara gelinmesi lazım. Bu şekilde vatandaşlar da esnaf da mağdur olmaz" şeklinde konuştu.  Öte yandan yoğunluk yaşanan pazar yerinde kanun çalan müzisyen Hamit Karabulut ilgi odağı oldu. Salgında müzik sektörünün olumsuz etkilendiğini belirten Karabulut, "Geçimimizi müzikten kazanıyoruz. Salgından dolayı çoğu yer kapalı. Biz de sokakta para kazanmaya çalışıyoruz. Elimizden başka bir şey de gelmiyor. Üç beş kuruş kazanıyoruz işte. Pandemide iş yapamıyoruz" dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi