RİZELİ BU İKİLİYE DİKKAT !

Rize 11.08.2022 - 10:56, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2876+ kez okundu.
 

RİZELİ BU İKİLİYE DİKKAT !

Bu ikiliye dikkat…   Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın memleketi  Rize..... Denizden hamsi ,Karada çay ..Önünde hırçın deniz. Arkasında kaçkar… Rizeli canlı, hareketli... Kıpır kıpır... tıpkı  hamsi gibi.. Rize denilince, "çay." Çay denilince de... "ÇAYKUR". 150'ye yakın çay fabrikası var... Fabrikaların en yoğun olduğu yer Rize... 41 fabrika. Çay Rizelilerin kaderi… “ÇAYKUR” olmasa çay, çay olmazsa” Bölge insanı” olmaz. Türkiye’de  150'ye yakın çay fabrikası..220  bin çay üreticisi var...  Trabzon. Rize ve Artvin’in geçim kaynağı. Çay ve ÇAYKUR. Karadenizlinin göz bebeği.. Özel sektörün ”Hepsi” bir yana. ÇAYKUR bir yana. Rize ekonomisinin merkezi.. Bir anlamda  ÇAYKUR=DEVLET..   *   Rize… Hep siyasetçi. İşadamı ..Başarılı  insanları  yetiştirir....İ İzzet Akçal... Demokrat Parti Milletvekili. Yassıada'da... Adnan Menderes'le birlikte yargılandı... Rizeli. Erol Yılmaz Akçal... Adalet Partisi Milletvekili... Turizm Bakanlığı yaptı... İzzet Akçal'ın oğlu...”O da Rizeli.. Eski başbakanlarımızdan Mesut Yılmaz da hemşerimiz..(Rahmet ve saygıyla anıyorum). İzzet Akçal'ın yeğeni olur... Erol Yılmaz Akçal'ın da amcasının oğlu. Biraz gerilere gidersek.. Osmanlı paşası... Mehmet Ali Paşa... 1813'te, Çayeli'nin Hemşin Köyü'nde doğmuş.. Kaptan-ı Deryalık görevine getirilmiş... Deniz Kuvvetleri Komutanlığı.1853... Sadrazamlık yapmış... Başbakanlık. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da Rizeli.. CHP eski genel başkan Murat Karayalçın’da bu topraklardan.. TBMM eski başkanı Köksal Toptan. Eski bakanlardan Tuncay Mataracı. İbrahim Tez. Hayatı Yazıcı’da Rizeli. İsimleri çoğaltabiliriz.. * Süleyman Basa… Hasan Yavuz Bakır. Yakından takıp ettiğim, muhteşem ikili. Parlak geçmişleri. Başarıları. Takdire şayan… Dr. Süleyman Basa, Jeofizik mühendisidir. Türkiye İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu başkanı.  Ankara Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesi.. RİDEF  onursal başkanı..  Kısacası.. Yaptığı görevleri ben bile sayamıyorum.  Başarılar…Etkinlikleri. İnanın başımı döndürüyor.  Hasan Bakır Yavuz… Öncelikle bizim meslekten. Çay TV Genel müdürü.. Anadolu Yayıncılık derneği Genel başkan yardımcısı.. ÇAYKUR Rizespor Kulübünün Genel Sekreteri ve basın sözcüsü… Cumhurbaşkanlığı iletişim başkanlığı Basın Kartları Komisyonu Üyesi. Yok yok. Bir elinde 10 değil,20 karpuz tutan, yetenek.. Yavuz ve Basa. İkisi de Rizeli. Sevdaları hedefleri aynı. Nezaketi, protokolü, makamı temsil eden. İnsanları tepeden bakmayan. Uyum içinde çalışan.. Halkla bütünleşen bir ikili....7/24 görevinin başındalar.. Bir sporcu misali koşuyorlar. Terliyorlar... Ve çözüm üretiyorlar.. Hizmet nerede, bu ikili orada… Yakın gelecekte Rize’ye damgalarını vuracak, bu ikiliyi izlemeye…Desteklemeye devam edin.. Kıskanmadan. Engel olmadan… Çamur atmadan… Hayalleri… Hedefleri. Projeleri olan. Bu ikiliyi kutluyor,başarılar diliyorum..
Bu ikiliye dikkat…
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın memleketi  Rize.....

Denizden hamsi ,Karada çay ..Önünde hırçın deniz. Arkasında kaçkar…

Rizeli canlı, hareketli... Kıpır kıpır... tıpkı  hamsi gibi..

Rize denilince, "çay." Çay denilince de... "ÇAYKUR".

150'ye yakın çay fabrikası var... Fabrikaların en yoğun olduğu yer Rize... 41 fabrika.

Çay Rizelilerin kaderi…

“ÇAYKUR” olmasa çay, çay olmazsa” Bölge insanı” olmaz.

Türkiye’de  150'ye yakın çay fabrikası..220  bin çay üreticisi var... 

Trabzon. Rize ve Artvin’in geçim kaynağı. Çay ve ÇAYKUR.

Karadenizlinin göz bebeği..

Özel sektörün ”Hepsi” bir yana. ÇAYKUR bir yana. Rize ekonomisinin merkezi..

Bir anlamda  ÇAYKUR=DEVLET..
 

*
 
Rize… Hep siyasetçi. İşadamı ..Başarılı  insanları  yetiştirir....İ

İzzet Akçal... Demokrat Parti Milletvekili. Yassıada'da... Adnan Menderes'le birlikte yargılandı... Rizeli.

Erol Yılmaz Akçal... Adalet Partisi Milletvekili... Turizm Bakanlığı yaptı... İzzet Akçal'ın oğlu...”O da Rizeli..

Eski başbakanlarımızdan Mesut Yılmaz da hemşerimiz..(Rahmet ve saygıyla anıyorum).

İzzet Akçal'ın yeğeni olur... Erol Yılmaz Akçal'ın da amcasının oğlu.

Biraz gerilere gidersek..

Osmanlı paşası... Mehmet Ali Paşa... 1813'te, Çayeli'nin Hemşin Köyü'nde doğmuş..

Kaptan-ı Deryalık görevine getirilmiş... Deniz Kuvvetleri Komutanlığı.1853... Sadrazamlık yapmış... Başbakanlık.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da Rizeli..

CHP eski genel başkan Murat Karayalçın’da bu topraklardan..

TBMM eski başkanı Köksal Toptan. Eski bakanlardan Tuncay Mataracı. İbrahim Tez. Hayatı Yazıcı’da Rizeli. İsimleri çoğaltabiliriz..

*

Süleyman Basa… Hasan Yavuz Bakır. Yakından takıp ettiğim, muhteşem ikili. Parlak geçmişleri. Başarıları. Takdire şayan…

Dr. Süleyman Basa, Jeofizik mühendisidir. Türkiye İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu başkanı.  Ankara Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesi.. RİDEF  onursal başkanı..  Kısacası.. Yaptığı görevleri ben bile sayamıyorum.  Başarılar…Etkinlikleri. İnanın başımı döndürüyor.

 Hasan Bakır Yavuz… Öncelikle bizim meslekten. Çay TV Genel müdürü.. Anadolu Yayıncılık derneği Genel başkan yardımcısı.. ÇAYKUR Rizespor Kulübünün Genel Sekreteri ve basın sözcüsü… Cumhurbaşkanlığı iletişim başkanlığı Basın Kartları Komisyonu Üyesi. Yok yok. Bir elinde 10 değil,20 karpuz tutan, yetenek..

Yavuz ve Basa. İkisi de Rizeli. Sevdaları hedefleri aynı. Nezaketi, protokolü, makamı temsil eden. İnsanları tepeden bakmayan. Uyum içinde çalışan..

Halkla bütünleşen bir ikili....7/24 görevinin başındalar..

Bir sporcu misali koşuyorlar. Terliyorlar... Ve çözüm üretiyorlar..

Hizmet nerede, bu ikili orada…

Yakın gelecekte Rize’ye damgalarını vuracak, bu ikiliyi izlemeye…Desteklemeye devam edin..

Kıskanmadan. Engel olmadan… Çamur atmadan…

Hayalleri… Hedefleri. Projeleri olan. Bu ikiliyi kutluyor,başarılar diliyorum..
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi