RİZE TABİP ODASINDAN ÇOK SERT TEPKİ

Sağlık 16.11.2021 - 14:59, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 3081+ kez okundu.
 

RİZE TABİP ODASINDAN ÇOK SERT TEPKİ

Rize-Artvin Tabipler Odası Başkanlığından Başkan Doç.Dr. Kazım Şahin imzasıyla Peşmergelerin Kerkük’e girmeleri ve asayişin Peşmergeye devredilmesini kabul etmiyoruz denilerek bir açıklama yayınlandı.     Rize-Artvin Tabipler Odası Başkanı Doç.Dr. Kazım Şahin’in açıklaması şöyle’’ Emekli Tümamiral Chat Yaycı, 25 Kasım 2021 tarihinde Peşmerge güçlerinin Kadim Türkmen şehri Kerkük’e gireceğini ve asayişin Peşmergeye devredileceğini duyurarak “Binlerce yıllık Türk şehri Kerkük resmen işgal ediliyor. Hem de sessiz sedasız. Buna gönül dayanmaz” dedi.     Türk Denizcilik ve Global Stratejiler sosyal medya hesabından bilgi paylaşan Yaycı, “Herkesi tepki göstermeye davet ediyorum. Devletin ilgili kurumlarını bütün Irak Türklerinin derneklerini, bu konuda itiraza ve seslerini duyurmaya çağırıyorum” dedi.     Yaycı'nın bu açıklaması üzerinden günler geçti, İktidardan veya Meclis'te grubu bulunan partilerden henüz bir ses çıkmadı. Irak Türkmen Cephesi eski başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşat Salihi ise Peşmerge'nin yeniden Kerkük'e yerleşeceği bilgisini doğruladı ve "Kerkük'e Peşmerge'nin dönüşü, eski günlere döneceğimizin habercisidir. Kerkük'teki seçim sonuçları, Kerkük'ün demografik yapısının değişmesine vesile olmamalıdır. Bağdat hükümeti, Kerkük'ü siyasi çıkarlarına alet etmemelidir" mesajını yayınladı.     Bu çağrıya Türk milletinin bir ferdi ve Rize-Artvin Tabip Odası Başkanı olarak bu işe izin verecek Iraklı yetkilileri uyarıyorum. Asırlar önce Yezitle işbirliği yaparak Kerbela’da Hz. Hüseyin ve ehli beytinin şehit edilmesine neden oldunuz. Ancak 25 Kasım’da peşmerge güçlerine Kerkük’ü bırakarak yeni Kerbelaların olmasına ve Türkmen kıyımına izin vermeyeceğimizi belirtirim.     Eminim ki devletimiz de yapacağı uyarılarla buna izin vermeyecektir.     Aksi takdirde siz Iraklılar Türkler için düşman kabul edilip, her platformda aşağılanıp, terlik fırlatılarak rezil edileceksiniz. Umarım bunlara gerek kalmadan aklınızı başınıza alarak doğru yolu bulursunuz’dedi.                                                        

Rize-Artvin Tabipler Odası Başkanlığından Başkan Doç.Dr. Kazım Şahin imzasıyla Peşmergelerin Kerkük’e girmeleri ve asayişin Peşmergeye devredilmesini kabul etmiyoruz denilerek bir açıklama yayınlandı.

   
Rize-Artvin Tabipler Odası Başkanı Doç.Dr. Kazım Şahin’in açıklaması şöyle’’ Emekli Tümamiral Chat Yaycı, 25 Kasım 2021 tarihinde Peşmerge güçlerinin Kadim Türkmen şehri Kerkük’e gireceğini ve asayişin Peşmergeye devredileceğini duyurarak “Binlerce yıllık Türk şehri Kerkük resmen işgal ediliyor. Hem de sessiz sedasız. Buna gönül dayanmaz” dedi.

   
Türk Denizcilik ve Global Stratejiler sosyal medya hesabından bilgi paylaşan Yaycı, “Herkesi tepki göstermeye davet ediyorum. Devletin ilgili kurumlarını bütün Irak Türklerinin derneklerini, bu konuda itiraza ve seslerini duyurmaya çağırıyorum” dedi.

   
Yaycı'nın bu açıklaması üzerinden günler geçti, İktidardan veya Meclis'te grubu bulunan partilerden henüz bir ses çıkmadı. Irak Türkmen Cephesi eski başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşat Salihi ise Peşmerge'nin yeniden Kerkük'e yerleşeceği bilgisini doğruladı ve "Kerkük'e Peşmerge'nin dönüşü, eski günlere döneceğimizin habercisidir. Kerkük'teki seçim sonuçları, Kerkük'ün demografik yapısının değişmesine vesile olmamalıdır. Bağdat hükümeti, Kerkük'ü siyasi çıkarlarına alet etmemelidir" mesajını yayınladı.

   
Bu çağrıya Türk milletinin bir ferdi ve Rize-Artvin Tabip Odası Başkanı olarak bu işe izin verecek Iraklı yetkilileri uyarıyorum. Asırlar önce Yezitle işbirliği yaparak Kerbela’da Hz. Hüseyin ve ehli beytinin şehit edilmesine neden oldunuz. Ancak 25 Kasım’da peşmerge güçlerine Kerkük’ü bırakarak yeni Kerbelaların olmasına ve Türkmen kıyımına izin vermeyeceğimizi belirtirim.

   
Eminim ki devletimiz de yapacağı uyarılarla buna izin vermeyecektir.

   
Aksi takdirde siz Iraklılar Türkler için düşman kabul edilip, her platformda aşağılanıp, terlik fırlatılarak rezil edileceksiniz. Umarım bunlara gerek kalmadan aklınızı başınıza alarak doğru yolu bulursunuz’
dedi.

                                                       

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi