RİZE'DE ÖNEMLİ BİR ETKİNLİĞE İMZA ATTILAR

Sağlık 09.02.2022 - 16:56, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2005+ kez okundu.
 

RİZE'DE ÖNEMLİ BİR ETKİNLİĞE İMZA ATTILAR

9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü   Toplumda sağlıklı yaşam bilincini geliştirmek, tütün kullanımı ve zararları konusunda farkındalık oluşturarak sigarayı bırakmaları yönünde teşvik etmek amacıyla ülkemizde 9 Şubat tarihi “Sigara Bırakma Günü” etkinliklerle kutlanmaktadır. Sigara içmenin Covid-19 riskini artırdığı bilinmektedir. "Sigara içmek için maskenin çıkarılması ve ellerin ağza götürülmesi COVID-19 bulaşma riskini artırır. 9 Şubat farkındalık etkinlikler kapsamında Rize İl Sağlık Müdürlüğünde stant açılarak sigaranın zararları, ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı, ilimizde faaliyet gösteren Sigara Bırakma Poliklinikleri ile kapalı alanlarda tütün kullanımı durumunda vatandaşların ihbarda bulunabilecekleri ALO 184 Tütün İhbar Hattı hakkında vatandaşlarımıza bilgilendirmeler yapılmıştır. İlimizde hizmet veren tüm kurumlara afişler dağıtılarak konununum önemine dikkat çekilmiştir. 9 Şubat Çarşamba günü saat 13:00’da “Sigaranın Zararları ve tütünle mücadele” konusunda Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Dilek Karadoğan Çay TV kanalında konuk olarak sağlık okur yazarlığını arttırmak ve sigaranın zararları ile vatandaşlarımızı Sigara Bırakma Polikliniklerine başvurularını arttırmak adına genel açıklamalarda bulunmuştur.  

9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü
 

Toplumda sağlıklı yaşam bilincini geliştirmek, tütün kullanımı ve zararları konusunda farkındalık oluşturarak sigarayı bırakmaları yönünde teşvik etmek amacıyla ülkemizde 9 Şubat tarihi “Sigara Bırakma Günü” etkinliklerle kutlanmaktadır.


Sigara içmenin Covid-19 riskini artırdığı bilinmektedir. "Sigara içmek için maskenin çıkarılması ve ellerin ağza götürülmesi COVID-19 bulaşma riskini artırır.


9 Şubat farkındalık etkinlikler kapsamında Rize İl Sağlık Müdürlüğünde stant açılarak sigaranın zararları, ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı, ilimizde faaliyet gösteren Sigara Bırakma Poliklinikleri ile kapalı alanlarda tütün kullanımı durumunda vatandaşların ihbarda bulunabilecekleri ALO 184 Tütün İhbar Hattı hakkında vatandaşlarımıza bilgilendirmeler yapılmıştır.


İlimizde hizmet veren tüm kurumlara afişler dağıtılarak konununum önemine dikkat çekilmiştir.


9 Şubat Çarşamba günü saat 13:00’da “Sigaranın Zararları ve tütünle mücadele” konusunda Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Dilek Karadoğan Çay TV kanalında konuk olarak sağlık okur yazarlığını arttırmak ve sigaranın zararları ile vatandaşlarımızı Sigara Bırakma Polikliniklerine başvurularını arttırmak adına genel açıklamalarda bulunmuştur.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi