RİZE’DE ÖĞRETMENE CEZAYA MAHKEME DUR DEDİ.

Sendika 22.04.2021 - 17:43, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 1593+ kez okundu.
 

RİZE’DE ÖĞRETMENE CEZAYA MAHKEME DUR DEDİ.

RİZE ARDEŞEN’DE ÖĞRETMENE CEZA VEREN KAYMAKAMA MAHKEMEDEN CEVAP…   Bilindiği üzere Covid-19 tedbirleri kapsamında il ve ilçelerde gönüllülük esasına göre öğretmenlerden Vefa Sosyal Destek grupları oluşturulmuştu.   Bu kapsamda Ardeşen İlçe Emniyet Müdürlüğü koordinesindeki Vefa Sosyal Destek hizmetleri kapsamında kendisine re’sen verilen otogarda vatandaşları yönlendirme görevini polisin telefonla arayarak bildirmesi üzerine çalışma alanına gitmediği gerekçesi ile Kaymakamlık İlçe Yazı İşleri Müdürlüğünün ilgili yazısı ile bir öğretmen hakkında kınama cezası tesis edilmişti.   Söz konusu cezaya ilişkin işlemin iptali için Rize İdare Mahkemesinde açılan davada mahkeme, soruşturmanın usul ve esaslarına uyulmadığı, sadece telefonla görüşme tutanağı ve davacının savunmasıyla yetinilmek suretiyle tesis edilen dava konusu işlemde hukuka aykırılık bulunduğu gerekçesiyle dava konusu işlemin iptaline karar verdi.   Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Türk Eğitim-Sen Rize Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Ve Türk Eğitim-Sen Ardeşen İlçe Temsilcisi Hacer Demirbağ: “Salgın döneminde Türk Eğitim Sen olarak üyelerimizle birlikte gönüllülük esasına dayalı, valilikler ve kaymakamlıklar bünyesinde oluşturulan Vefa Destek Gruplarının, filyasyon ekiplerinin ve denetim ekiplerinin çalışmalarına her türlü desteği verdik.” dedi   Hacer Demirbağ sözlerine şöyle devam etti: “Üyelerimiz bu süreçte hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak asli görevlerinin dışındaki bu görevlerde yer alarak devletimizin yanında olduklarını ortaya koydular. Fakat buna rağmen Ardeşen Kaymakamlığı, üyemiz A.K’ya, “Kaymakamlığın otogarda verdiği res'en göreve gitmeme" gerekçesi ile ceza verdi. Ayrıca üyemize verilen res'en görev tarafına amiri, kurumu tarafından yazılı değil, kendisini arayan bir polis memuru tarafından sözlü olarak iletilmişti. Sendikamız cezanın haksız ve uygulamanın  usulsüz olmasından dolayı kaldırılması yönünde girişimlerde bulunmasına rağmen  Ardeşen Kaymakamlığı soruşturma usul ve esaslarına uymaksızın üyemize hukuka aykırı davranmış ve cezayı onamıştı. Yapılan haksız ve hukuksuz uygulama sendikamız tarafından yargıya taşınmıştı. Rize İdare Mahkemesi yapılan haksızlığa cevabı vermiş ve üyemize Kaymakamlık tarafından verilen cezayı iptal edilmiştir. Türk Eğitim-Sen her durumda, her şartta tüm öğretmenlerin ve üyelerinin yanında olduğunu; haksızlıkla mücadelenin tek  ve gerçek adresi olduğunu bir kez daha göstermiştir. Kamuoyuna duyurulur.”

RİZE ARDEŞEN’DE ÖĞRETMENE CEZA VEREN KAYMAKAMA MAHKEMEDEN CEVAP…

 

Bilindiği üzere Covid-19 tedbirleri kapsamında il ve ilçelerde gönüllülük esasına göre öğretmenlerden Vefa Sosyal Destek grupları oluşturulmuştu.

 

Bu kapsamda Ardeşen İlçe Emniyet Müdürlüğü koordinesindeki Vefa Sosyal Destek hizmetleri kapsamında kendisine re’sen verilen otogarda vatandaşları yönlendirme görevini polisin telefonla arayarak bildirmesi üzerine çalışma alanına gitmediği gerekçesi ile Kaymakamlık İlçe Yazı İşleri Müdürlüğünün ilgili yazısı ile bir öğretmen hakkında kınama cezası tesis edilmişti.

 

Söz konusu cezaya ilişkin işlemin iptali için Rize İdare Mahkemesinde açılan davada mahkeme, soruşturmanın usul ve esaslarına uyulmadığı, sadece telefonla görüşme tutanağı ve davacının savunmasıyla yetinilmek suretiyle tesis edilen dava konusu işlemde hukuka aykırılık bulunduğu gerekçesiyle dava konusu işlemin iptaline karar verdi.

 

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Türk Eğitim-Sen Rize Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Ve Türk Eğitim-Sen Ardeşen İlçe Temsilcisi Hacer Demirbağ: “Salgın döneminde Türk Eğitim Sen olarak üyelerimizle birlikte gönüllülük esasına dayalı, valilikler ve kaymakamlıklar bünyesinde oluşturulan Vefa Destek Gruplarının, filyasyon ekiplerinin ve denetim ekiplerinin çalışmalarına her türlü desteği verdik.” dedi

 

Hacer Demirbağ sözlerine şöyle devam etti: “Üyelerimiz bu süreçte hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak asli görevlerinin dışındaki bu görevlerde yer alarak devletimizin yanında olduklarını ortaya koydular. Fakat buna rağmen Ardeşen Kaymakamlığı, üyemiz A.K’ya, “Kaymakamlığın otogarda verdiği res'en göreve gitmeme" gerekçesi ile ceza verdi. Ayrıca üyemize verilen res'en görev tarafına amiri, kurumu tarafından yazılı değil, kendisini arayan bir polis memuru tarafından sözlü olarak iletilmişti. Sendikamız cezanın haksız ve uygulamanın  usulsüz olmasından dolayı kaldırılması yönünde girişimlerde bulunmasına rağmen  Ardeşen Kaymakamlığı soruşturma usul ve esaslarına uymaksızın üyemize hukuka aykırı davranmış ve cezayı onamıştı. Yapılan haksız ve hukuksuz uygulama sendikamız tarafından yargıya taşınmıştı. Rize İdare Mahkemesi yapılan haksızlığa cevabı vermiş ve üyemize Kaymakamlık tarafından verilen cezayı iptal edilmiştir. Türk Eğitim-Sen her durumda, her şartta tüm öğretmenlerin ve üyelerinin yanında olduğunu; haksızlıkla mücadelenin tek  ve gerçek adresi olduğunu bir kez daha göstermiştir.

Kamuoyuna duyurulur.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi