Rize'de insanlık için DEV Bir buluş

Teknoloji 29.08.2019 - 15:22, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 3739+ kez okundu.
 

Rize'de insanlık için DEV Bir buluş

Öğretim Üyelerimizden Yeni Bir Buluş Daha    Rize RTEÜ Öğretim üyelerz geliştirdikleri sistemle araç motorlarının hararet nedeniyle zarar görmesini engelleyecek.  Üniversitenin  Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Haydar KÜÇÜK ve Dr. Öğr. Üyesi Alİ Paşa HEKİMOĞLU birlikte geliştirdikleri “İçten Yanmalı Motorlu Araçlarda Hararet Önleyici Sistem” ile incelemeli patent aldılar.   Bu buluş ile geliştirilmiş olan sistem motorlu araçların soğutma sisteminde yer alan radyatörün yetersiz kaldığı durumlarda devreye girerek motor soğutma suyunda oluşan fazlalık ısının araçtan uzaklaştırılmasını sağlıyor ve aracın hararet yapmasını engelliyor.   Araç motorlarının hararet nedeniyle zarar görmesini engellemek için geliştirilen söz konusu sistem, gerek imalat aşamasında gerekse hali hazırda trafikte olan içten yanmalı motorlu araçlara uyarlanabiliyor. 

Öğretim Üyelerimizden Yeni Bir Buluş Daha 
 

Rize RTEÜ Öğretim üyelerz geliştirdikleri sistemle araç motorlarının hararet nedeniyle zarar görmesini engelleyecek. 


Üniversitenin  Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Haydar KÜÇÜK ve Dr. Öğr. Üyesi Alİ Paşa HEKİMOĞLU birlikte geliştirdikleri “İçten Yanmalı Motorlu Araçlarda Hararet Önleyici Sistem” ile incelemeli patent aldılar.  


Bu buluş ile geliştirilmiş olan sistem motorlu araçların soğutma sisteminde yer alan radyatörün yetersiz kaldığı durumlarda devreye girerek motor soğutma suyunda oluşan fazlalık ısının araçtan uzaklaştırılmasını sağlıyor ve aracın hararet yapmasını engelliyor.  


Araç motorlarının hararet nedeniyle zarar görmesini engellemek için geliştirilen söz konusu sistem, gerek imalat aşamasında gerekse hali hazırda trafikte olan içten yanmalı motorlu araçlara uyarlanabiliyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi