Rize'de ev ziyaretli bayramlaşma geleneği yaşatılıyor

Rize 10.07.2022 - 11:30, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 3163+ kez okundu.
 

Rize'de ev ziyaretli bayramlaşma geleneği yaşatılıyor

RİZE'nin Ardeşen ilçesine bağlı Meyvalı Mahallesi'nde yaşayanlar, bayramlaşma geleneklerini sürdürüp, hasta ve yaşlıları evlerinde ziyaret etti. İkramların yapıldığı bayramlaşmaya, gençler ve çocuklar da eşlik etti.    Meyvalı Mahallesi'nde yaşayanlar, atalarından kalan, tüm evlerin ziyaret edildiği bayramlaşma geleneğini gelecek nesillere aktarıyor. Bayram namazının ardından camiden çıkıldığı andan itibaren başlayıp, bayram boyu süren gelenekte mahalleli, hep birlikte tüm evleri gezerek özellikle yaşlı ve hastaları ziyaret ediyor. Gençlerin yanı sıra çocukların da katıldığı ziyaretlerde çeşitli ikramlar da yapılıyor. Bayramlaşma geleneğinin unutulmaya başladığını söyleyen Necip Akmermer, "Güzel bir bayramlaşma geleneği sürdürüyoruz. 7'den 77'ye herkesin katılım sağladığı bir etkinlik oluyor. Sabah bayram namazına gidilir sonra mahalleli birleşip, köydeki bütün evleri tek tek ziyaret ederek bayram için hazırlanan ikramlıkları yiyoruz. Yıllardır mahallemizle devam ettirilen bu geleneğin gelecek nesillere de aktarılmasını istiyoruz" diye konuştu. Dilek Akmermer ise ziyaretleri özellikle çocuklarla yaptıklarını belirterek, "Geleceğe çocuklar taşıyacak. Onların da keyif aldığı ziyaretlerde mahalledeki tüm evleri tek tek gezerek herkesle bayramlaşıyoruz. Her yerde yaşatılması gerek, ancak artık bayramlaşmalar da yok olur" dedi.(D

RİZE'nin Ardeşen ilçesine bağlı Meyvalı Mahallesi'nde yaşayanlar, bayramlaşma geleneklerini sürdürüp, hasta ve yaşlıları evlerinde ziyaret etti. İkramların yapıldığı bayramlaşmaya, gençler ve çocuklar da eşlik etti. 

 

Meyvalı Mahallesi'nde yaşayanlar, atalarından kalan, tüm evlerin ziyaret edildiği bayramlaşma geleneğini gelecek nesillere aktarıyor. Bayram namazının ardından camiden çıkıldığı andan itibaren başlayıp, bayram boyu süren gelenekte mahalleli, hep birlikte tüm evleri gezerek özellikle yaşlı ve hastaları ziyaret ediyor. Gençlerin yanı sıra çocukların da katıldığı ziyaretlerde çeşitli ikramlar da yapılıyor. Bayramlaşma geleneğinin unutulmaya başladığını söyleyen Necip Akmermer, "Güzel bir bayramlaşma geleneği sürdürüyoruz. 7'den 77'ye herkesin katılım sağladığı bir etkinlik oluyor. Sabah bayram namazına gidilir sonra mahalleli birleşip, köydeki bütün evleri tek tek ziyaret ederek bayram için hazırlanan ikramlıkları yiyoruz. Yıllardır mahallemizle devam ettirilen bu geleneğin gelecek nesillere de aktarılmasını istiyoruz" diye konuştu. Dilek Akmermer ise ziyaretleri özellikle çocuklarla yaptıklarını belirterek, "Geleceğe çocuklar taşıyacak. Onların da keyif aldığı ziyaretlerde mahalledeki tüm evleri tek tek gezerek herkesle bayramlaşıyoruz. Her yerde yaşatılması gerek, ancak artık bayramlaşmalar da yok olur" dedi.(D

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi