RİZE'DE ASİSTAN HEKİMLERE SİMÜLASYON EĞİTİMİ

Eğitim 09.12.2021 - 20:03, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2692+ kez okundu.
 

RİZE'DE ASİSTAN HEKİMLERE SİMÜLASYON EĞİTİMİ

RTEÜ’de Aile Hekimliği Asistanları Simülasyon Eğitimi Gerçekleştirildi TÜBİTAK-BİDEP 2237 Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı çerçevesinde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Klinik Simülasyon Eğitim Merkezi’nde (RSİM) 1. Aile Hekimliği Asistanları Simülasyon Eğitimi gerçekleştirildi. Yürütücülüğünü Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cüneyt Ardıç’ın yaptığı proje ile aile hekimliği uzmanlık eğitimi, uzmanlık öğrencisinin, aile hekimliği tanımı içinde yer alan temel prensipler doğrultusunda, klinik bilgi, beceri, tutum ve davranışlarının yanı sıra sağlık eğitimi verme becerisi, araştırmacılık ve yöneticilik niteliklerinin geliştirilmesi için uygun olanakları sağlamak amaçlanmaktadır. Klinik Simülasyon Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitimde, TUKMOS Aile Hekimliği müfredatında yer alan girişimsel yetkinlikler (İleri Kardiyak Yaşam Desteği, Temel Yaşam Desteği, Doğum, Sanal Hasta ile Olgu sunumları, Febril Konvüzyona yaklaşım ve Simüle Hasta ile Hipertansiyon hastasına yaklaşım) Aile Hekimliği Araştırma Görevlilerine sunularak beceri düzeylerini arttırmıştır.  

RTEÜ’de Aile Hekimliği Asistanları Simülasyon Eğitimi Gerçekleştirildi


TÜBİTAK-BİDEP 2237 Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı çerçevesinde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Klinik Simülasyon Eğitim Merkezi’nde (RSİM) 1. Aile Hekimliği Asistanları Simülasyon Eğitimi gerçekleştirildi.


Yürütücülüğünü Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cüneyt Ardıç’ın yaptığı proje ile aile hekimliği uzmanlık eğitimi, uzmanlık öğrencisinin, aile hekimliği tanımı içinde yer alan temel prensipler doğrultusunda, klinik bilgi, beceri, tutum ve davranışlarının yanı sıra sağlık eğitimi verme becerisi, araştırmacılık ve yöneticilik niteliklerinin geliştirilmesi için uygun olanakları sağlamak amaçlanmaktadır.


Klinik Simülasyon Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitimde, TUKMOS Aile Hekimliği müfredatında yer alan girişimsel yetkinlikler (İleri Kardiyak Yaşam Desteği, Temel Yaşam Desteği, Doğum, Sanal Hasta ile Olgu sunumları, Febril Konvüzyona yaklaşım ve Simüle Hasta ile Hipertansiyon hastasına yaklaşım) Aile Hekimliği Araştırma Görevlilerine sunularak beceri düzeylerini arttırmıştır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi