RIZE HALKININ SAGLIGI TEHLIKEDE! YAPRAK DOKUMU DEVAM EDIYOR!

Sağlık 30.11.2021 - 21:21, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2533+ kez okundu.
 

RIZE HALKININ SAGLIGI TEHLIKEDE! YAPRAK DOKUMU DEVAM EDIYOR!

Anavatan Parti Rize İl Başkanından çarpıcı açıklamalar Anavatan Partisi Rize İl Başkanı ceyhun YILMAZ yaptığı açıklamada ;Merhum başbakanımız Ahmet Mesut Yılmaz Beyin sahil yolu  projesi haricinde en büyük hizmetlerinden biri olan ve Sayın Cumhurbaşkanımızın ismini taşıyan üniversitemizin göz bebeği olan Tip fakültemiz ve Tıp fakültesi hastanemiz kurulduğu yıldan itibaren çok hızla ilerleme kaydederek gerek tıp eğitimi gerek sağlık hizmeti konusunda Doğu Karadeniz bölgesinde bir marka olma yolunda hızla ilerlemiştir. Her Rizeli gibi bu ilerleme beni de çok mutlu etmiştir. Maalesef bu ilerlemenin durması ve son birkaç yıldır devam eden yaprak dökümünün hızlanması konusunda kaygılarım giderek artmaktadır. dedi.   Yılmaz , Yaklaşık 20 gün önce Tip fakültesi hastanesinde çalışan doktorlarımızın son birkaç yılda seri şekilde istifa ettiğini yazmıştım. Yıl sonuna doğru 2-3 doktorun daha istifa edeceği bilgisine ulaştım. Şu anda bile bazı branşlarda yetersiz doktor sayısı sebebiyle muayene randevusu almak için 10 gün beklemek gerekirken ve poliklinik önünde uzun kuyruklar oluşurken yeni doktor istifaları ile bu sorunun daha da büyüyeceği kaçınılmaz bir gerçek olduğunu ifade etti. Yılmaz açıklamasında  Azalan doktor sayısı sonucu artan iş temposu ve artan nöbet sayısı ayrıca bazı branşlarda ekstra gece nöbeti ekleme konusunda baskıların olduğu ve bu hoşnutsuzluğun istifalara neden olduğu konuşulmaktadır . Ayrıca iş temposunun artmasına rağmen azalan döner sermaye miktarı nedeniyle doktorların kaygılı olduğu söyledi. Onun için çağrımı bir defa daha tekrarlıyorum. diyen Yılmaz ,  Üniversitemize gelecek yeni rektör tip doktoru, vizyonlu ve donanımlı olmak zorundadır., Rize halkının sağlığı tehlikededir!  Mevcut problemler büyürken maallesef  bir önlem alınmamaktadır diyerek yetkilileri uyardı

Anavatan Parti Rize İl Başkanından çarpıcı açıklamalar


Anavatan Partisi Rize İl Başkanı ceyhun YILMAZ yaptığı açıklamada ;Merhum başbakanımız Ahmet Mesut Yılmaz Beyin sahil yolu  projesi haricinde en büyük hizmetlerinden biri olan ve Sayın Cumhurbaşkanımızın ismini taşıyan üniversitemizin göz bebeği olan Tip fakültemiz ve Tıp fakültesi hastanemiz kurulduğu yıldan itibaren çok hızla ilerleme kaydederek gerek tıp eğitimi gerek sağlık hizmeti konusunda Doğu Karadeniz bölgesinde bir marka olma yolunda hızla ilerlemiştir. Her Rizeli gibi bu ilerleme beni de çok mutlu etmiştir. Maalesef bu ilerlemenin durması ve son birkaç yıldır devam eden yaprak dökümünün hızlanması konusunda kaygılarım giderek artmaktadır. dedi.
 

Yılmaz , Yaklaşık 20 gün önce Tip fakültesi hastanesinde çalışan doktorlarımızın son birkaç yılda seri şekilde istifa ettiğini yazmıştım. Yıl sonuna doğru 2-3 doktorun daha istifa edeceği bilgisine ulaştım. Şu anda bile bazı branşlarda yetersiz doktor sayısı sebebiyle muayene randevusu almak için 10 gün beklemek gerekirken ve poliklinik önünde uzun kuyruklar oluşurken yeni doktor istifaları ile bu sorunun daha da büyüyeceği kaçınılmaz bir gerçek olduğunu ifade etti.


Yılmaz açıklamasında  Azalan doktor sayısı sonucu artan iş temposu ve artan nöbet sayısı ayrıca bazı branşlarda ekstra gece nöbeti ekleme konusunda baskıların olduğu ve bu hoşnutsuzluğun istifalara neden olduğu konuşulmaktadır . Ayrıca iş temposunun artmasına rağmen azalan döner sermaye miktarı nedeniyle doktorların kaygılı olduğu söyledi.


Onun için çağrımı bir defa daha tekrarlıyorum. diyen Yılmaz ,  Üniversitemize gelecek yeni rektör tip doktoru, vizyonlu ve donanımlı olmak zorundadır., Rize halkının sağlığı tehlikededir!  Mevcut problemler büyürken maallesef  bir önlem alınmamaktadır diyerek yetkilileri uyardı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi