KAŞ YAPAYIM DERKEN GÖZ ÇIKARMAK TAM DA BÖYLE BİR ŞEY

Rize 24.06.2022 - 10:35, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2567+ kez okundu.
 

KAŞ YAPAYIM DERKEN GÖZ ÇIKARMAK TAM DA BÖYLE BİR ŞEY

Ulusal Çay Konseyi Başkanı Mehmet Erdoğan da , Ak Parti’nin TBMM’ye sunduğu Çay Kanunu Teklifinde yer alan “Yaş Çay Fiyatını Ulusal Çay Konseyi açıklar” yönündeki maddenin kendileri tarafından önerilmediğini, bu maddenin RTEÜ taslağının 5. Maddesinde yer aldığını öne sürdü. Ulusal Çay Konseyi Başkanı Mehmet Erdoğan, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada; “ Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öncülüğünde hazırlanan Çay Kanun Taslağı’nın beşinci maddesinde yer alan çay fiyatını ‘Ulusal Çay Konseyi Belirlesin ‘ ifadesi çok tartışılmaktadır. Belli gruplar Ulusal Çay Konseyi Başkanı olarak bizleri de hedef göstererek haksız bir tartışmayı üstümüzden yürütmektedir. Şunu samimiyetle ifade etmek isterim ki Çay Kanunu’nda ki ilgili madde için bizim görüşümüz: “Yaş çay fiyatı belirlenirken Ulusal Çay Konseyi ‘yaş çay fiyatı görüş önerisi’ sunsun ve Tarım Orman Bakanlığı’na göndersin, onların değerlendirmesiyle yaş çay fiyatını Bakanlık açıklasın” şeklinde olmuştur. Biz kesinlikle yaş çay fiyatını Ulusal Çay Konseyi belirlesin demedik.” demekte.  Halbu ki(daha önce de yazdığım gibi) edindiğim bilgilere göre Üniversitemizin hazırladığı 28 maddelik taslağın fiyatın açıklanmasıyla ilgili (sanırım) 9.Maddesinde (5. Maddesi değil) bu konu “Fiyatı Bakanlık açıklar” şeklinde yer almaktaydı. İşin garibi Ulusal Çay Konseyi Başkanı Mehmet Erdoğan bir gazeteciye verdiği demeçte de Üniversitenin hazırladığı taslakta fiyatın Bakanlık tarafından açıklanması gerektiğine dikkat çekiyor. Erdoğan, Öncelikle bu iki ifadesinden hangisinin doğru olduğunu açıklığa kavuşturmalı.  Konsey Başkanı Mehmet Erdoğan’a şunu da sormak isterim tabi; Eğer Ulusal Çay Konseyi fiyat açıklama konusunda kendine bu derece güvenemiyorsa acaba varlığı neye yarayacak? Zaten taslakta ona biçilen tek görev bu olmasına rağmen! Gördüğümüz kadarıyla Ak Parti yetkilileri yanlış bir usülle teklif haline getirip, TBMM Başkanlığına sundukları bu teklife üreticilerin bu derece tepki göstereceğini düşünmemişler. Üstelik Rize Milletvekili Hayati Yazıcı’nın önceden basına verdiği özet bilgilere üreticilerin ve ilgili çevrelerin tepki gösterdiği açıkken  teklifin alelacele TBMM Başkanlığına sunulması anlaşılır gibi değil.! “Kaş yaparken, göz çıkarmak” dedikleri tam da böyle bir şey. Birisi kuyuya bir taş attı, kimse çıkaramıyor ve suçu birbirine atıyor.  

Ulusal Çay Konseyi Başkanı Mehmet Erdoğan da , Ak Parti’nin TBMM’ye sunduğu Çay Kanunu Teklifinde yer alan “Yaş Çay Fiyatını Ulusal Çay Konseyi açıklar” yönündeki maddenin kendileri tarafından önerilmediğini, bu maddenin RTEÜ taslağının 5. Maddesinde yer aldığını öne sürdü.


Ulusal Çay Konseyi Başkanı Mehmet Erdoğan, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada; “ Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öncülüğünde hazırlanan Çay Kanun Taslağı’nın beşinci maddesinde yer alan çay fiyatını ‘Ulusal Çay Konseyi Belirlesin ‘ ifadesi çok tartışılmaktadır. Belli gruplar Ulusal Çay Konseyi Başkanı olarak bizleri de hedef göstererek haksız bir tartışmayı üstümüzden yürütmektedir. Şunu samimiyetle ifade etmek isterim ki Çay Kanunu’nda ki ilgili madde için bizim görüşümüz: “Yaş çay fiyatı belirlenirken Ulusal Çay Konseyi ‘yaş çay fiyatı görüş önerisi’ sunsun ve Tarım Orman Bakanlığı’na göndersin, onların değerlendirmesiyle yaş çay fiyatını Bakanlık açıklasın” şeklinde olmuştur. Biz kesinlikle yaş çay fiyatını Ulusal Çay Konseyi belirlesin demedik.” demekte. 


Halbu ki(daha önce de yazdığım gibi) edindiğim bilgilere göre Üniversitemizin hazırladığı 28 maddelik taslağın fiyatın açıklanmasıyla ilgili (sanırım) 9.Maddesinde (5. Maddesi değil) bu konu “Fiyatı Bakanlık açıklar” şeklinde yer almaktaydı.


İşin garibi Ulusal Çay Konseyi Başkanı Mehmet Erdoğan bir gazeteciye verdiği demeçte de Üniversitenin hazırladığı taslakta fiyatın Bakanlık tarafından açıklanması gerektiğine dikkat çekiyor. Erdoğan, Öncelikle bu iki ifadesinden hangisinin doğru olduğunu açıklığa kavuşturmalı. 


Konsey Başkanı Mehmet Erdoğan’a şunu da sormak isterim tabi; Eğer Ulusal Çay Konseyi fiyat açıklama konusunda kendine bu derece güvenemiyorsa acaba varlığı neye yarayacak?

Zaten taslakta ona biçilen tek görev bu olmasına rağmen!


Gördüğümüz kadarıyla Ak Parti yetkilileri yanlış bir usülle teklif haline getirip, TBMM Başkanlığına sundukları bu teklife üreticilerin bu derece tepki göstereceğini düşünmemişler. Üstelik Rize Milletvekili Hayati Yazıcı’nın önceden basına verdiği özet bilgilere üreticilerin ve ilgili çevrelerin tepki gösterdiği açıkken  teklifin alelacele TBMM Başkanlığına sunulması anlaşılır gibi değil.!


“Kaş yaparken, göz çıkarmak” dedikleri tam da böyle bir şey.


Birisi kuyuya bir taş attı, kimse çıkaramıyor ve suçu birbirine atıyor.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi