Karadeniz'de 5 ilde 162 köy ve mahalle yolu kardan kapandı

Karadeniz 04.03.2022 - 11:30, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 1994+ kez okundu.
 

Karadeniz'de 5 ilde 162 köy ve mahalle yolu kardan kapandı

KARADENİZ Bölgesi'nde 5 ilde etkili olan kar yağışı nedeniyle 162 köy ve mahalle yolu ulaşıma kapandı. Ordu'da 12 ilçede eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verildi. Karadeniz’in yüksek kesimleri kar yağışı ile yeniden beyaza büründü. Kar yağışı nedeniyle Ordu’da 10, Çorum'da 100, Bayburt’ta 5, Sinop’ta 39, Amasya’da 8 köy ve mahalle yolu ulaşıma kapandı. Belediye, İl Özel İdare ve Karayolları ekipleri, iş makineleriyle kapalı yolları ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürüyor.   EĞİTİME ARA VERİLDİ   Bölgenin yüksek kesimli ilçelerinde etkili olan kar yağışı eğitimin aksamasına da neden oldu. Kar yağışı nedeniyle Ordu’nun Akkuş, Aybastı, Çamaş, Çaybaşı, Gölköy, Gürgentepe, İkizce, Kabadüz, Kabataş, Korgan, Kumru, Mesudiye ilçelerinde okulların tamamında eğitim- öğretime 1 gün ara verildi. Taşımalı eğitim yapılan Ordu’nun 5 ilçesi ve Sinop’un 9 ilçesinde de eğitim-öğretim 1 günlüğüne tatil edildi. (DHA) 

KARADENİZ Bölgesi'nde 5 ilde etkili olan kar yağışı nedeniyle 162 köy ve mahalle yolu ulaşıma kapandı. Ordu'da 12 ilçede eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verildi. Karadeniz’in yüksek kesimleri kar yağışı ile yeniden beyaza büründü. Kar yağışı nedeniyle Ordu’da 10, Çorum'da 100, Bayburt’ta 5, Sinop’ta 39, Amasya’da 8 köy ve mahalle yolu ulaşıma kapandı. Belediye, İl Özel İdare ve Karayolları ekipleri, iş makineleriyle kapalı yolları ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

 

EĞİTİME ARA VERİLDİ

 

Bölgenin yüksek kesimli ilçelerinde etkili olan kar yağışı eğitimin aksamasına da neden oldu. Kar yağışı nedeniyle Ordu’nun Akkuş, Aybastı, Çamaş, Çaybaşı, Gölköy, Gürgentepe, İkizce, Kabadüz, Kabataş, Korgan, Kumru, Mesudiye ilçelerinde okulların tamamında eğitim- öğretime 1 gün ara verildi. Taşımalı eğitim yapılan Ordu’nun 5 ilçesi ve Sinop’un 9 ilçesinde de eğitim-öğretim 1 günlüğüne tatil edildi. (DHA) 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi