KAPATILMA KARARINA RİZE'Yİ ÖRNEK VEREREK İSYAN ETTİLER.

Türkiye 10.06.2022 - 15:15, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2514+ kez okundu.
 

KAPATILMA KARARINA RİZE'Yİ ÖRNEK VEREREK İSYAN ETTİLER.

Adanalılar’ın havalimanlarına sahip çıkmaları konusunda sosyal medya üzerinden çağrı yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın davetine CHP Adana Milletvekilleri Ayhan Barut ve Orhan Sümer, CHP İl Başkanı Mehmet Çelebi, İYİ Parti İl Başkanı Göktürk Boyvadaoğlu, Seyhan Belediye Başkanı Akif Akay, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 7 MİLYON NÜFUSLU 3 İL, 2 HAVAALANINI KALDIRIR Adanalıların havalimanı konusundaki taleplerini dillendiren Zeydan Karalar, kendilerinin Mersin il sınırları içine yapılan ve inşaatı tamamlanmak üzere olan yeni havalimanına karşı olmadıklarını ancak Adana Havalimanının da kapatılamaması gerektiğini söyledi. Bir süre önce hizmete giren Rize Havaalanı üzerinden örnek veren Zeydan Karalar, “Rize'nin nüfusu 350 bin, Trabzon'un 850 bin. Buna rağmen Rize Havaalanı açıldı diye Trabzon kapatılmadı. Bu iki ilde 2 havaalanı olabiliyor. Oysa Adana'nın nüfusu 3 milyon, Mersin ve Osmaniye'yi de eklersek 7 milyon nüfus ediyor. Bu 7 milyon nüfus 2 havaalanını rahatlıkla kaldırır o zaman. Adana Havalimanı’nın kapatılmasını Adana kamuoyu kesinlikle istememektedir. Havaalanımızın kaldırılması Adana'ya çok büyük zarar verir. Havaalanımızın kapatılmasını istemiyoruz. Bu duyurumuzun devlet yöneticilerince kale alınacağını, Adanalılar’ın çağrısına olumlu yanıt vereceklerini umuyorum” dedi. DÜNYANIN EN GÜVENLİ HAVAALANLARI ARASINDA Toplantı sırasında bilgilendirmede bulunan sivil havacılık uzmanı pilot Rahmi Süren de, Şakirpaşa Havalimanı’nın coğrafi ve teknik koşulları nedeniyle dünyadaki 41 bin 820 havalimanı içinde, 61 yıldır en güvenlikli havalimanı olarak ilk sıralarda bulunduğunu söyledi. Hizmete girdiği 85 yıldır hiç kapanmayan ve herhangi bir kaza gerçekleşmeyen Şakirpaşa Havalimanı’nın ayrıca Türkiye'deki tek NATO apronlu piste sahip olduğunu, bu açıdan da stratejik önemde ve ayrıcalıkta olduğunu kaydetti.

Adanalılar’ın havalimanlarına sahip çıkmaları konusunda sosyal medya üzerinden çağrı yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın davetine CHP Adana Milletvekilleri Ayhan Barut ve Orhan Sümer, CHP İl Başkanı Mehmet Çelebi, İYİ Parti İl Başkanı Göktürk Boyvadaoğlu, Seyhan Belediye Başkanı Akif Akay, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.


7 MİLYON NÜFUSLU 3 İL, 2 HAVAALANINI KALDIRIR


Adanalıların havalimanı konusundaki taleplerini dillendiren Zeydan Karalar, kendilerinin Mersin il sınırları içine yapılan ve inşaatı tamamlanmak üzere olan yeni havalimanına karşı olmadıklarını ancak Adana Havalimanının da kapatılamaması gerektiğini söyledi. Bir süre önce hizmete giren Rize Havaalanı üzerinden örnek veren Zeydan Karalar, “Rize'nin nüfusu 350 bin, Trabzon'un 850 bin. Buna rağmen Rize Havaalanı açıldı diye Trabzon kapatılmadı. Bu iki ilde 2 havaalanı olabiliyor. Oysa Adana'nın nüfusu 3 milyon, Mersin ve Osmaniye'yi de eklersek 7 milyon nüfus ediyor. Bu 7 milyon nüfus 2 havaalanını rahatlıkla kaldırır o zaman. Adana Havalimanı’nın kapatılmasını Adana kamuoyu kesinlikle istememektedir. Havaalanımızın kaldırılması Adana'ya çok büyük zarar verir. Havaalanımızın kapatılmasını istemiyoruz. Bu duyurumuzun devlet yöneticilerince kale alınacağını, Adanalılar’ın çağrısına olumlu yanıt vereceklerini umuyorum” dedi.


DÜNYANIN EN GÜVENLİ HAVAALANLARI ARASINDA


Toplantı sırasında bilgilendirmede bulunan sivil havacılık uzmanı pilot Rahmi Süren de, Şakirpaşa Havalimanı’nın coğrafi ve teknik koşulları nedeniyle dünyadaki 41 bin 820 havalimanı içinde, 61 yıldır en güvenlikli havalimanı olarak ilk sıralarda bulunduğunu söyledi. Hizmete girdiği 85 yıldır hiç kapanmayan ve herhangi bir kaza gerçekleşmeyen Şakirpaşa Havalimanı’nın ayrıca Türkiye'deki tek NATO apronlu piste sahip olduğunu, bu açıdan da stratejik önemde ve ayrıcalıkta olduğunu kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi