KADINA UYGULANAN ŞİDDETE VE TÜM ŞİDDETLERE SON VERECEĞİZ.

Siyaset 25.11.2022 - 11:53, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 3111+ kez okundu.
 

KADINA UYGULANAN ŞİDDETE VE TÜM ŞİDDETLERE SON VERECEĞİZ.

Bugün Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü. Bugün aynı zamanda Kadına yönelik şiddete karşı ortak mücadele ve dayanışma günü. Ülkemizde ve dünyanın her yerinde kadına yönelik şiddet uygulanıyor. Cinayet, tecavüz, taciz, aşağılama , ötekileştirme, ayrımcılık yaygın bir şekilde devam ediyor. Kadına yönelik Şiddet artık geleneksel hale dönüşmüş. Şiddet sadece Kadına yönelik mi ? Elbette ki hayır. Aslında Kadına yönelik şiddeti besleyen ve ortadan kalkmasını engelleyen toplumsal yapımızdaki “gücü az olana yönelik şiddetin” kendisidir. Gücü olmayan herkes , arkası olmayan herkes, politik düşüncesi farklı olan, inancı farklı olan herkes egemen güç ve kişilerin baskısı altında. Bugün Kadro sorunu olan Çaykur’un Geçici işçileri de baskı altında, atamayan öğretmenlerde, burs bulamayan yurt bulamayan işsiz kalan gençlerimiz, emeklilerimiz, memurlarımız özetle toplumumun büyük bir kesimi şiddet altında yaşıyor. İnsanların hak arama yolları kapalı. Kendi monarşisini kurmak isteyen rantiyeci bir iktidarın insanların gelecek duygu ve ümitlerini tamamen yok etmeye çalıştığı bir ortamda şiddetin toplumun tüm kesimleri için geçerli olduğunu görmemek için sadece gözlerin değil kalp gözlerinin de kapalı olması gerekmektedir.   Yirmi yıllık AKP iktidarı Kadına yönelik şiddetin ve cinayetin ve çocuk evliliklerinin rekorlar kırdığı bir dönem oldu.   Rakamları vermeye gerek yok. Hepimiz bu gerçeği görüyor ve biliyoruz. Kadına yönelik şiddete son vermenin en önemli yolu toplumdaki şiddet olgusunu ortadan kaldıracak demokratik, insan haklarına saygılı, her türlü düşünceye saygı duyan, her türlü şiddete karşı koyan, kişi hak ve özgürlüklerini temel yaşam ve yönetim biçimine dönüştüren toplumsal ve siyasal bir yapının inşa edilmesidir.   Bunun yolu da yapılacak olan ilk seçimlerde AKP’nin iktidardan gönderilmesi ve İnsan Haklarına saygılı demokrasiyi özümsemiş bir iktidarın ve bunu sağlayacak parlementer demokrasinin yeninden inşa edilmesidir. Artık Kadına Yönelik Şiddete son temenni sloganlarını bir kenara bırakıp  "20 yıldır Kadına Yönelik şiddetin ve cinayetin en çok yaşandığı AKP iktidarına son vereceğiz ve Kadına Yönelik Şiddeti Ve Tüm Şiddetleri Ortadan Kaldıracağımız Toplumsal Bir Yapıyı İnşa Edeceğiz" Demenin Zamanıdır.    Saltuk DENİZ CHP RİZE İl Başkanı

Bugün Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü. Bugün aynı zamanda Kadına yönelik şiddete karşı ortak mücadele ve dayanışma günü.

Ülkemizde ve dünyanın her yerinde kadına yönelik şiddet uygulanıyor. Cinayet, tecavüz, taciz, aşağılama , ötekileştirme, ayrımcılık yaygın bir şekilde devam ediyor.

Kadına yönelik Şiddet artık geleneksel hale dönüşmüş. Şiddet sadece Kadına yönelik mi ? Elbette ki hayır.


Aslında Kadına yönelik şiddeti besleyen ve ortadan kalkmasını engelleyen toplumsal yapımızdaki “gücü az olana yönelik şiddetin” kendisidir.


Gücü olmayan herkes , arkası olmayan herkes, politik düşüncesi farklı olan, inancı farklı olan herkes egemen güç ve kişilerin baskısı altında.


Bugün Kadro sorunu olan Çaykur’un Geçici işçileri de baskı altında, atamayan öğretmenlerde, burs bulamayan yurt bulamayan işsiz kalan gençlerimiz, emeklilerimiz, memurlarımız özetle toplumumun büyük bir kesimi şiddet altında yaşıyor.


İnsanların hak arama yolları kapalı. Kendi monarşisini kurmak isteyen rantiyeci bir iktidarın insanların gelecek duygu ve ümitlerini tamamen yok etmeye çalıştığı bir ortamda şiddetin toplumun tüm kesimleri için geçerli olduğunu görmemek için sadece gözlerin değil kalp gözlerinin de kapalı olması gerekmektedir.

 

Yirmi yıllık AKP iktidarı Kadına yönelik şiddetin ve cinayetin ve çocuk evliliklerinin rekorlar kırdığı bir dönem oldu.
 

Rakamları vermeye gerek yok. Hepimiz bu gerçeği görüyor ve biliyoruz.


Kadına yönelik şiddete son vermenin en önemli yolu toplumdaki şiddet olgusunu ortadan kaldıracak demokratik, insan haklarına saygılı, her türlü düşünceye saygı duyan, her türlü şiddete karşı koyan, kişi hak ve özgürlüklerini temel yaşam ve yönetim biçimine dönüştüren toplumsal ve siyasal bir yapının inşa edilmesidir.

 

Bunun yolu da yapılacak olan ilk seçimlerde AKP’nin iktidardan gönderilmesi ve İnsan Haklarına saygılı demokrasiyi özümsemiş bir iktidarın ve bunu sağlayacak parlementer demokrasinin yeninden inşa edilmesidir.


Artık Kadına Yönelik Şiddete son temenni sloganlarını bir kenara bırakıp  "20 yıldır Kadına Yönelik şiddetin ve cinayetin en çok yaşandığı AKP iktidarına son vereceğiz ve Kadına Yönelik Şiddeti Ve Tüm Şiddetleri Ortadan Kaldıracağımız Toplumsal Bir Yapıyı İnşa Edeceğiz" Demenin Zamanıdır. 

 

Saltuk DENİZ
CHP RİZE İl Başkanı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi