İftar sonrası yürüyüş önerisi

Sağlık 06.04.2022 - 10:00, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2808+ kez okundu.
 

İftar sonrası yürüyüş önerisi

TRABZON’da Of Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Şaban Uysal, ramazanda beslenmeye ilişkin “İftar ile sahur arasında yaklaşık 10-12 bardak su içilmelidir. İftardan 1-2 saat sonra kısa mesafeli yürüyüşler yapmak sindirime yardımcı olacaktır” dedi. Of Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Şaban Uysal, ramazan ayında sağlıklı beslenmeye ilişkin tavsiyelerde bulundu, iftar ve sahurda dengeli ve yeterli beslenmenin çok önemli olduğunu belirtti. Ramazanda insanların yaşam ve beslenme şeklinin değiştiğine dikkati çeken Dr.Uysal, “Ramazan ayı, bedenin ve özellikle sindirim sisteminin, dinlenme, arınma ve bakım ayıdır. Ramazanda yeterli ve dengeli beslenmenin sürdürebilmesi için gündüz saatlerinden gece saatlerine geçen öğünlerin tamamlanması gerekmektedir. Bu nedenle sahur mutlaka yapılmalıdır. Sahura kalkılmaması ya da sahurda sadece su içilmesi vücut için zararlı bir durumdur. Çünkü bu beslenme şekli yaklaşık 14-15 saat olan açlığı, ortalama 20 saate çıkarmaktadır. Bu da açlık kan şekerinin daha erken saatlerde düşmesine ve buna bağlı olarak baş ağrısı, baş dönmesi gibi durumların ortaya çıkmasına ve günün daha verimsiz geçmesine neden olmaktadır” dedi.   ‘10-12 BARDAK SU İÇİLMELİDİR’   Sindirim sorunları yaşanmaması için önerilerde de bulunan Başhekim Uysal, “İftar ile sahur arasında yaklaşık 10-12 bardak su içilmelidir. İftardan 1-2 saat sonra kısa mesafeli yürüyüşler yapmak sindirime yardımcı olacaktır. Sahur öğünü mutlaka yapılmalıdır. Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan hurma, çok değerli bir meyve olup 100 gramında 274 kalori bulunmaktadır. Bol proteinli ve lifli bir yapısı mevcut olup bağırsak tembelliğini de önlemektedir. Oruç tut sıhhat bul mahyasında da ifade edildiği gibi bu mübarek ayda sıhhatimizi kaybetmemeli aksine sıhhat bulabilmeliyiz” diye konuştu.

TRABZON’da Of Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Şaban Uysal, ramazanda beslenmeye ilişkin “İftar ile sahur arasında yaklaşık 10-12 bardak su içilmelidir. İftardan 1-2 saat sonra kısa mesafeli yürüyüşler yapmak sindirime yardımcı olacaktır” dedi. Of Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Şaban Uysal, ramazan ayında sağlıklı beslenmeye ilişkin tavsiyelerde bulundu, iftar ve sahurda dengeli ve yeterli beslenmenin çok önemli olduğunu belirtti. Ramazanda insanların yaşam ve beslenme şeklinin değiştiğine dikkati çeken Dr.Uysal, “Ramazan ayı, bedenin ve özellikle sindirim sisteminin, dinlenme, arınma ve bakım ayıdır. Ramazanda yeterli ve dengeli beslenmenin sürdürebilmesi için gündüz saatlerinden gece saatlerine geçen öğünlerin tamamlanması gerekmektedir. Bu nedenle sahur mutlaka yapılmalıdır. Sahura kalkılmaması ya da sahurda sadece su içilmesi vücut için zararlı bir durumdur. Çünkü bu beslenme şekli yaklaşık 14-15 saat olan açlığı, ortalama 20 saate çıkarmaktadır. Bu da açlık kan şekerinin daha erken saatlerde düşmesine ve buna bağlı olarak baş ağrısı, baş dönmesi gibi durumların ortaya çıkmasına ve günün daha verimsiz geçmesine neden olmaktadır” dedi.

 

‘10-12 BARDAK SU İÇİLMELİDİR’

 

Sindirim sorunları yaşanmaması için önerilerde de bulunan Başhekim Uysal, “İftar ile sahur arasında yaklaşık 10-12 bardak su içilmelidir. İftardan 1-2 saat sonra kısa mesafeli yürüyüşler yapmak sindirime yardımcı olacaktır. Sahur öğünü mutlaka yapılmalıdır. Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan hurma, çok değerli bir meyve olup 100 gramında 274 kalori bulunmaktadır. Bol proteinli ve lifli bir yapısı mevcut olup bağırsak tembelliğini de önlemektedir. Oruç tut sıhhat bul mahyasında da ifade edildiği gibi bu mübarek ayda sıhhatimizi kaybetmemeli aksine sıhhat bulabilmeliyiz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi