Giresun’da yoğun bakımlarda hasta yaş ortalaması 69,5

GİRESUN 16.02.2022 - 15:30, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2451+ kez okundu.
 

Giresun’da yoğun bakımlarda hasta yaş ortalaması 69,5

GİRESUN İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Muhammet Bulut, “Omicron varyantı kaynaklı hastanelerimiz servislerinde de yatan hastalarımızın yaş ortalaması 70.4, yoğun bakımlarda yatan hastalarımızın yaş ortalaması da 69.5’dur" dedi. İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Muhammet Bulut, yaptığı açıklamada, Giresun’un Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan 29 Ocak-4 Şubat haritasında 100 bin kişideki vaka oranının 1352,29 ile ülke genelinde ikinci olduğu hatırlatarak, dünya genelinde yaşanan Omicron kaynaklı vaka artışlarının ülke ve il genelinde de görüldüğünü aktardı. Özellikle ocak ayının ikinci yarısı itibariyle görülen vaka artışının şubat ayının ilk günlerinde pik seviyelerine ulaştığını ve sonrasında azalma trendine girildiğini kaydeden Bulut, Vaka artışlarına bağlı hastane servis ve yoğun bakım yatak doluluk oranlarımızda da artışlar olmuştur. Bu artışlara rağmen sağlık hizmeti sunumumuz sağlık çalışanlarımızın gayretli çalışmalarıyla sürdürülebilir şekilde devam etmektedir. Gerek Covid-19 servis, gerekse de Covid-19 yoğun bakım yatak kapasitemiz ülkemiz yatak kapasitesi ortalamasının üstünde olup, artan vaka sayıları hizmet sunumumuzu etkilememektedir” ifadesinde bulundu.   YOĞUN BAKIMDA YAŞ ORTALAMASI 69.5   Bulut, Omicron varyantına bağlı bulaşların daha hızlı olduğunu ve hastalığın daha çok 65 yaş üzeri vatandaşlarda ağır seyrettiğine işaret ederek, “Mevcut Omicron varyantı kaynaklı hastanelerimiz servislerinde de yatan hastalarımızın yaş ortalaması 70.4, yoğun bakımlarda yatan hastalarımızın yaş ortalaması da 69.5’dur. Özellikle hatırlatma dozu gelmiş ya da aşı olmamış vatandaşlarımızı en kısa sürede aşı olmaya davet ediyoruz. Hatırlatma dozlarınız olarak yerli ve milli aşımız TURKOVAC’ı tercih edebilirsiniz. Aşı oranlarımızın yüksek olması vaka oranlarının yüksek olduğu zamanlarda bile yoğun bakım ve servis yatak doluluk oranlarımızın sürdürülebilir düzeyde olmasının en büyük nedenidir" dedi.  

GİRESUN İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Muhammet Bulut, “Omicron varyantı kaynaklı hastanelerimiz servislerinde de yatan hastalarımızın yaş ortalaması 70.4, yoğun bakımlarda yatan hastalarımızın yaş ortalaması da 69.5’dur" dedi. İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Muhammet Bulut, yaptığı açıklamada, Giresun’un Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan 29 Ocak-4 Şubat haritasında 100 bin kişideki vaka oranının 1352,29 ile ülke genelinde ikinci olduğu hatırlatarak, dünya genelinde yaşanan Omicron kaynaklı vaka artışlarının ülke ve il genelinde de görüldüğünü aktardı. Özellikle ocak ayının ikinci yarısı itibariyle görülen vaka artışının şubat ayının ilk günlerinde pik seviyelerine ulaştığını ve sonrasında azalma trendine girildiğini kaydeden Bulut, Vaka artışlarına bağlı hastane servis ve yoğun bakım yatak doluluk oranlarımızda da artışlar olmuştur. Bu artışlara rağmen sağlık hizmeti sunumumuz sağlık çalışanlarımızın gayretli çalışmalarıyla sürdürülebilir şekilde devam etmektedir. Gerek Covid-19 servis, gerekse de Covid-19 yoğun bakım yatak kapasitemiz ülkemiz yatak kapasitesi ortalamasının üstünde olup, artan vaka sayıları hizmet sunumumuzu etkilememektedir” ifadesinde bulundu.

 

YOĞUN BAKIMDA YAŞ ORTALAMASI 69.5

 

Bulut, Omicron varyantına bağlı bulaşların daha hızlı olduğunu ve hastalığın daha çok 65 yaş üzeri vatandaşlarda ağır seyrettiğine işaret ederek, “Mevcut Omicron varyantı kaynaklı hastanelerimiz servislerinde de yatan hastalarımızın yaş ortalaması 70.4, yoğun bakımlarda yatan hastalarımızın yaş ortalaması da 69.5’dur. Özellikle hatırlatma dozu gelmiş ya da aşı olmamış vatandaşlarımızı en kısa sürede aşı olmaya davet ediyoruz. Hatırlatma dozlarınız olarak yerli ve milli aşımız TURKOVAC’ı tercih edebilirsiniz. Aşı oranlarımızın yüksek olması vaka oranlarının yüksek olduğu zamanlarda bile yoğun bakım ve servis yatak doluluk oranlarımızın sürdürülebilir düzeyde olmasının en büyük nedenidir" dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi