Fenerbahçe stadın önüne Atatürk Heykeli dikti

Spor 09.07.2022 - 00:42, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2718+ kez okundu.
 

Fenerbahçe stadın önüne Atatürk Heykeli dikti

Fenerbahçe stadının önüne Atatürk heykeli! Fenerbahçe Spor Kulübü, Ülker Stadyumu'nun önüne Atatürk heykeli dikti.   Fenerbahçe, Kadıköy'deki sembollerine bir yenisini ekledi. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün heykeli Fenerbahçe stadının önüne dikildi. Kulüpten yapılan açıklamada heykelle ilgili şu ifadelere yer verildi: "ATATÜRK İLKE VE İNKILAPLARINI PUSULA EDİNEN" "Türk sporunun geleceği için aydın ve başarılı sporcular yetiştirme bilinciyle çıktığı yolda Atatürk ilke ve inkılaplarını kendisine pusula edinen ve bir gün olsun bu duruşundan sapmayan Kulübümüz, bu aidiyetini ebedileştirdi ve Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün tarihi heykelini Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nin girişine dikti." "PROTOKOL GİRİŞİNE YERLEŞTİRİLDİ" "Kulübümüze tahsis edilen Kenan Evren Lisesi’nde tahliye çalışmalarının başlamasının ardından lise binası önünde bulunan ve Değerli heykel sanatçımız merhum Prof. Dr. Tankut Öktem’in eseri Atatürk heykeli, mevcut yerinden alınarak restorasyon çalışmalarının ardından stadımızın Fenerium tribünü protokol girişine yerleştirildi. Heykelin yenileme çalışması da merhum Prof. Dr. Tankut Öktem’in kızı Sn. Oylum Öktem tarafından yapıldı." "EN İYİ 10 HEYKELTIRAŞTAN TANKUT ÖKTEM" "Uluslararası başarılarıyla 1988’de Dünya’nın yaşayan en iyi 10 heykeltıraşı arasına giren Tankut Öktem’in Atatürk heykelinin yeni kaidesinin tasarımı ile heykelin restorasyonunu gerçekleştiren sanatçının ailesine teşekkür ederiz." ATATÜRK'ÜN FENERBAHÇE'YE YAZDIĞI O YAZI Fenerbahçemizin gelecek nesillere gururla miras bırakacağı Atatürk bağlılığının bir simgesi olacak heykelin kaidesinde, Atatürk’ün Kulübümüzü ziyareti esnasında kulübün hatıra defterine Fenerbahçe ile ilgili sevgi ve takdir duygularını barındıran şu ifadeleri de yer alıyor: "Fenerbahçe Kulübünün her tarafta beğenilip değer verilen, ortaya çıkmış eser ve çalışmalarını duymuş ve bu kulübü ziyaret edip bu işte emeği, yardımı olanları tebrik etmeyi görev edinmiştim. Bu görev ancak bugün yerine getirilebilmiştir. Takdir ettiğimi ve kutladığımı buraya kaydetmekle övünüyorum. 3 Mayıs 1918 Ordu Komutanı Mustafa Kemal"

Fenerbahçe stadının önüne Atatürk heykeli!

Fenerbahçe Spor Kulübü, Ülker Stadyumu'nun önüne Atatürk heykeli dikti.
 
Fenerbahçe, Kadıköy'deki sembollerine bir yenisini ekledi. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün heykeli Fenerbahçe stadının önüne dikildi.


Kulüpten yapılan açıklamada heykelle ilgili şu ifadelere yer verildi:


"ATATÜRK İLKE VE İNKILAPLARINI PUSULA EDİNEN"


"Türk sporunun geleceği için aydın ve başarılı sporcular yetiştirme bilinciyle çıktığı yolda Atatürk ilke ve inkılaplarını kendisine pusula edinen ve bir gün olsun bu duruşundan sapmayan Kulübümüz, bu aidiyetini ebedileştirdi ve Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün tarihi heykelini Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nin girişine dikti."


"PROTOKOL GİRİŞİNE YERLEŞTİRİLDİ"


"Kulübümüze tahsis edilen Kenan Evren Lisesi’nde tahliye çalışmalarının başlamasının ardından lise binası önünde bulunan ve Değerli heykel sanatçımız merhum Prof. Dr. Tankut Öktem’in eseri Atatürk heykeli, mevcut yerinden alınarak restorasyon çalışmalarının ardından stadımızın Fenerium tribünü protokol girişine yerleştirildi. Heykelin yenileme çalışması da merhum Prof. Dr. Tankut Öktem’in kızı Sn. Oylum Öktem tarafından yapıldı."


"EN İYİ 10 HEYKELTIRAŞTAN TANKUT ÖKTEM"


"Uluslararası başarılarıyla 1988’de Dünya’nın yaşayan en iyi 10 heykeltıraşı arasına giren Tankut Öktem’in Atatürk heykelinin yeni kaidesinin tasarımı ile heykelin restorasyonunu gerçekleştiren sanatçının ailesine teşekkür ederiz."


ATATÜRK'ÜN FENERBAHÇE'YE YAZDIĞI O YAZI


Fenerbahçemizin gelecek nesillere gururla miras bırakacağı Atatürk bağlılığının bir simgesi olacak heykelin kaidesinde, Atatürk’ün Kulübümüzü ziyareti esnasında kulübün hatıra defterine Fenerbahçe ile ilgili sevgi ve takdir duygularını barındıran şu ifadeleri de yer alıyor:


"Fenerbahçe Kulübünün her tarafta beğenilip değer verilen, ortaya çıkmış eser ve çalışmalarını duymuş ve bu kulübü ziyaret edip bu işte emeği, yardımı olanları tebrik etmeyi görev edinmiştim. Bu görev ancak bugün yerine getirilebilmiştir. Takdir ettiğimi ve kutladığımı buraya kaydetmekle övünüyorum.


3 Mayıs 1918
Ordu Komutanı Mustafa Kemal"

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi