EĞİTİM İŞ GENEL MERKEZ RİZE'YE ÇIKARMA YAPTI

Sendika 27.10.2021 - 17:11, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2536+ kez okundu.
 

EĞİTİM İŞ GENEL MERKEZ RİZE'YE ÇIKARMA YAPTI

Eğitim İş Doğu Karadeniz Bölge Toplantısı sonrası Eğitim İş Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri Eğitim İş Rize Şubesi'nin açılışı ve örgütlenme çalışmalarına destek amacıyla Rize ziyaretinde bulundular Eğitim İş Genel Başkanı Kadem ÖZBAY, Genel Sekreter Cengiz SARIYER,Genel Örgütlenme Sekreteri Şenol EYÜBOĞLU, Genel Özlük Hukuk ve Tis Sekreteri Orhan YILDIRIM ve Genel Eğitim Sekreteri Suat ÖZKOLAY 25 Ekim 2021 tarihinde Eğitim İş Rize Şube ofisinin açılışını gerçekleştirmek amacıyla Rize ziyareti gerçekleştirdiler. Ziyaretleri kapsamında Vakıflar İlkokulu, Reşadiye Ortaokulu,Tevfik İleri Meslek Lisesi ve Güneysu Kızılay Şükrü Nurten Topçuoğlu Özel Eğitim Uygulama Merkezi'ni ziyaret eden Merkez Yürütme Kurulu Üyeleri okul idareleri,üyeler ve öğretmenlerle bir araya gelerek eğitim gündemini değerlendirdiler. Eğitim İş Genel Başkanı Kadem ÖZBAY öğretmenlere hitaben gerçekleştirdiği konuşmalarında sendikaların sadece üyelerinin özlük haklarına yönelik bir mücadele örgütüymüş gibi görülmesinin yanlış olduğunu, sendikaların bilimsel temeli nitelikli eğitime tüm çocuklarımızın erişiminin sağlanması konusunda da mücadele etmeleri ve bu sorumluluğa sahip olmaları gerektiğini vurguladı. Eğitim çalışanlarının ekonomik açıdan sadece geçinebilmelerini sağlayacak yaşam standartlarının onlara sunulmaya çalşılmasının ve üstelik bunun bir lütufmuş gibi yansıtılmasının yanlış olduğunu, bu yaşam şartlarında eğitim çalışanlarının kişisel ve mesleki gelişimlerine yatırım yapabilmelerinin mümkün olamayacağını dolayısıyla öğretmen yeterliliklerinin tartışılır hale gelebileceğini belirtti. Liyakat temelli bir eğitim yönetimine geçilmemesi nedeniyle bir yandan bir yana savrulan eğitim politikaları çocuklarımızın geleceğine katkı sağlamaktan çok, çocuklarımızın geleceklerinden şüphe ve endişe duymalarına neden olmaktadır. Yarınına umutla bakamayan bir nesil yetiştirmenin de ülkemize hiçbir yararı bulunmamaktadır. Eğitim yönetimi üzerinde tahakküm kuran siyaset,tarikat,cemaat,vakıf gibi yapılardan arındırılmaması durumunda özgür düşünebilen ve kendini gerçekleştirebilen bireylerin yetiştirilmesi mümkün olmayacaktır.  Okul ziyaretleri sonrasında Eğitim İş Rize Şube ofisinin açılışı, Eğitim İş Rize İlçe Temsilcileri,üyeleri ve davetlilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Açılış öncesi duygularını ifade eden Eğitim İş Rize Şube Başkanı Hamza KUTAY 'Bir çanta ile çıkılan örgütlenme mücadelesi sonucunda bugün Rize'de görev yapan öğretmenlerin 10'luk kısmının tercih ettiği bir şubeye dönüşmüş olmaktan gurur duyduğunu, bu aşamaya gelmekte en büyük payın Eğitim İş'in hak ve adalet temelli ilkeleri olduğunu' söyledi. Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri'nin ortak vurgusu liyakat esaslı eğitim yönetimi,bilimsel temelli nitelikli eğitime erişim,fırsat adaletini sağlamak ve Cumhuriyet'in temel değerleri ile Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı nesillerin yetişmesi amacıyla mücadeleye devam edilmesi yönündeydi.
Eğitim İş Doğu Karadeniz Bölge Toplantısı sonrası Eğitim İş Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri Eğitim İş Rize Şubesi'nin açılışı ve örgütlenme çalışmalarına destek amacıyla Rize ziyaretinde bulundular


Eğitim İş Genel Başkanı Kadem ÖZBAY, Genel Sekreter Cengiz SARIYER,Genel Örgütlenme Sekreteri Şenol EYÜBOĞLU, Genel Özlük Hukuk ve Tis Sekreteri Orhan YILDIRIM ve Genel Eğitim Sekreteri Suat ÖZKOLAY 25 Ekim 2021 tarihinde Eğitim İş Rize Şube ofisinin açılışını gerçekleştirmek amacıyla Rize ziyareti gerçekleştirdiler. Ziyaretleri kapsamında Vakıflar İlkokulu, Reşadiye Ortaokulu,Tevfik İleri Meslek Lisesi ve Güneysu Kızılay Şükrü Nurten Topçuoğlu Özel Eğitim Uygulama Merkezi'ni ziyaret eden Merkez Yürütme Kurulu Üyeleri okul idareleri,üyeler ve öğretmenlerle bir araya gelerek eğitim gündemini değerlendirdiler. Eğitim İş Genel Başkanı Kadem ÖZBAY öğretmenlere hitaben gerçekleştirdiği konuşmalarında sendikaların sadece üyelerinin özlük haklarına yönelik bir mücadele örgütüymüş gibi görülmesinin yanlış olduğunu, sendikaların bilimsel temeli nitelikli eğitime tüm çocuklarımızın erişiminin sağlanması konusunda da mücadele etmeleri ve bu sorumluluğa sahip olmaları gerektiğini vurguladı. Eğitim çalışanlarının ekonomik açıdan sadece geçinebilmelerini sağlayacak yaşam standartlarının onlara sunulmaya çalşılmasının ve üstelik bunun bir lütufmuş gibi yansıtılmasının yanlış olduğunu, bu yaşam şartlarında eğitim çalışanlarının kişisel ve mesleki gelişimlerine yatırım yapabilmelerinin mümkün olamayacağını dolayısıyla öğretmen yeterliliklerinin tartışılır hale gelebileceğini belirtti. Liyakat temelli bir eğitim yönetimine geçilmemesi nedeniyle bir yandan bir yana savrulan eğitim politikaları çocuklarımızın geleceğine katkı sağlamaktan çok, çocuklarımızın geleceklerinden şüphe ve endişe duymalarına neden olmaktadır. Yarınına umutla bakamayan bir nesil yetiştirmenin de ülkemize hiçbir yararı bulunmamaktadır. Eğitim yönetimi üzerinde tahakküm kuran siyaset,tarikat,cemaat,vakıf gibi yapılardan arındırılmaması durumunda özgür düşünebilen ve kendini gerçekleştirebilen bireylerin yetiştirilmesi mümkün olmayacaktır. 

Okul ziyaretleri sonrasında Eğitim İş Rize Şube ofisinin açılışı, Eğitim İş Rize İlçe Temsilcileri,üyeleri ve davetlilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Açılış öncesi duygularını ifade eden Eğitim İş Rize Şube Başkanı Hamza KUTAY 'Bir çanta ile çıkılan örgütlenme mücadelesi sonucunda bugün Rize'de görev yapan öğretmenlerin 10'luk kısmının tercih ettiği bir şubeye dönüşmüş olmaktan gurur duyduğunu, bu aşamaya gelmekte en büyük payın Eğitim İş'in hak ve adalet temelli ilkeleri olduğunu' söyledi. Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri'nin ortak vurgusu liyakat esaslı eğitim yönetimi,bilimsel temelli nitelikli eğitime erişim,fırsat adaletini sağlamak ve Cumhuriyet'in temel değerleri ile Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı nesillerin yetişmesi amacıyla mücadeleye devam edilmesi yönündeydi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi