EĞİTİM'İŞ ALANLARDA

Sendika 02.10.2022 - 09:14, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2138+ kez okundu.
 

EĞİTİM'İŞ ALANLARDA

Eğitim-iş'e bağlı onbinleri bulan öğretmen ve eğitim emekçisi, Ankara'da 1. T.B.M.M. önünde toplandı.Geniş katılımdan dolayı emniyet güçlerinin yürümelerine önce izin vermek istemediği Eğitim-iş üyeleri, kararlı duruşu neticesinde kısa bir müzakere sonrası verilmek zorunda kalınan izin sonrası Anıtkabir'e, Başöğretmenlerine yürüdü. Öğretmenlik Meslek Kanununun mevcut halini ve eğitim çalışanlarının enflasyon karşısında ezilen maaşlarını protesto eden  Eğitim-iş'e bağlı binlerce öğretmen  ve eğitim emekçisi Ankara'da coşkun ve ses getiren yürüyüşleriyle milyonlarca öğretmen ve eğitim emekçisinin sesi oldu.  Büyük kalabalık Öğretmenlik Meslek Kanunu için TBMM'ye çağrıda bulundu. Türkiyenin birçok ilinden gelen Eğitim-iş'li öğretmenler öğretmenlik kanunun kaldırılması ve ücretlerin düzeltilnesi için yürürken vatandaşlardan hem yürüyüş yolunda hem de soayal medyada büyük destek aldı. Özellikle mevcut kanuna karşı kendi sendikalarından da muhalif ses bekleyen farklı sendika üyesi binlerce öğretmen, Eğitim-iş'in herkesin sesi olan bu yürüyüşüne ve en başından beri süren bu kararlı duruşuna büyük destek verdi. Twitterdan da yürüyen öğretmenlere #ogretmenlersahada etiketiyle destek mesajları atıldı. Eğitimiş-in tüm alanlarda eylemleri sürmeye devam edecek...

Eğitim-iş'e bağlı onbinleri bulan öğretmen ve eğitim emekçisi, Ankara'da 1. T.B.M.M. önünde toplandı.Geniş katılımdan dolayı emniyet güçlerinin yürümelerine önce izin vermek istemediği Eğitim-iş üyeleri, kararlı duruşu neticesinde kısa bir müzakere sonrası verilmek zorunda kalınan izin sonrası Anıtkabir'e, Başöğretmenlerine yürüdü. Öğretmenlik Meslek Kanununun mevcut halini ve eğitim çalışanlarının enflasyon karşısında ezilen maaşlarını protesto eden  Eğitim-iş'e bağlı binlerce öğretmen  ve eğitim emekçisi Ankara'da coşkun ve ses getiren yürüyüşleriyle milyonlarca öğretmen ve eğitim emekçisinin sesi oldu. 


Büyük kalabalık Öğretmenlik Meslek Kanunu için TBMM'ye çağrıda bulundu. Türkiyenin birçok ilinden gelen Eğitim-iş'li öğretmenler öğretmenlik kanunun kaldırılması ve ücretlerin düzeltilnesi için yürürken vatandaşlardan hem yürüyüş yolunda hem de soayal medyada büyük destek aldı. Özellikle mevcut kanuna karşı kendi sendikalarından da muhalif ses bekleyen farklı sendika üyesi binlerce öğretmen, Eğitim-iş'in herkesin sesi olan bu yürüyüşüne ve en başından beri süren bu kararlı duruşuna büyük destek verdi. Twitterdan da yürüyen öğretmenlere #ogretmenlersahada etiketiyle destek mesajları atıldı. Eğitimiş-in tüm alanlarda eylemleri sürmeye devam edecek...

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi