DHMİ RİZE’DE, THY NEDEN YOK! THY TRABZON YERİNE BAŞKA İL'DEN YÖNETİLSİN

Rize 09.06.2022 - 15:03, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2103+ kez okundu.
 

DHMİ RİZE’DE, THY NEDEN YOK! THY TRABZON YERİNE BAŞKA İL'DEN YÖNETİLSİN

Biz doğrusu sivrisineklerle uğraşıyor muşuz! Yok uçak sayısıymış, yok kalkış saatleriymiş falan! Bu tür işler ve işlemler, maalesef Rize’den belirlenmiyor. Yani işin beyni havalimanımızda değil! Rize  Havalimanının Türk Hava Yolları Müdürlüğü, Trabzon’a bağlıdır. Dolayısıyla Rize ve Artvin’deki tüm THY acentelerinin bağlı olduğu  müdürlükte Rize - Artvin Havalimanında değil, Trabzon Havalimanındadır. O bölgede THY adına yapılan tüm işlemler, bu müdürlük üzerinden yapılır. Bu durumda Rize – Artvin Havalimanına inecek tüm THY uçaklarının sayısını, saatlerini Trabzon THY Bölge Müdürlüğü belirlemektedir! Yani, davul bizde tokmak başkasında demektir. THY Müdürlüğünün Rize’de olmasında ne engel var? Bu tespiti yapmamızın sebebi, Trabzon karşıtlığı falan değil, işlerin daha verimli ve hızlı yürümesini temin etmektir. Madem burada bu kadar güzel ve mükemmel bir yatırım yapılmış, neden THY başka ilden yönetilsin! Kaldı ki, fiziki yapısı itibariyle bile, birçok havalimanından daha geniş, modern ve ferah bir konumu var. Ayrıca birçok havalimanına inemeyen büyük gövdeli uçakların inebileceği, 3000 mt. pist uzunluğu ve son sistem teknik donanıma sahip Rize - Artvin Havalimanımız, sırf bu yönleriyle bile müstakil yönetilmeyi hak etmektedir. Hem yerinde yönetimin olması ve hizmeti ayağa getirmek noktasında da önem arz etmektedir. Son bir not; THY şeflik olmaktan çıkarılıp, MÜDÜRLÜK, havalimanımıza alınmaz ise, bugün uçak sayısı ve saatleri halledilse bile, yarın yine benzer şikayetlerin olması muhtemeldir. Çünkü, taşıma su ile değirmen dönmez! Yöneticilerimizin bu kaygımızı nazar-ı itibare almalarını istiyoruz. Saygılarımla…   Mehmet Emin TOPRAK

Biz doğrusu sivrisineklerle uğraşıyor muşuz!


Yok uçak sayısıymış, yok kalkış saatleriymiş falan!


Bu tür işler ve işlemler, maalesef Rize’den belirlenmiyor. Yani işin beyni havalimanımızda değil!


Rize  Havalimanının Türk Hava Yolları Müdürlüğü, Trabzon’a bağlıdır.


Dolayısıyla Rize ve Artvin’deki tüm THY acentelerinin bağlı olduğu  müdürlükte Rize - Artvin Havalimanında değil, Trabzon Havalimanındadır. O bölgede THY adına yapılan tüm işlemler, bu müdürlük üzerinden yapılır.


Bu durumda Rize – Artvin Havalimanına inecek tüm THY uçaklarının sayısını, saatlerini Trabzon THY Bölge Müdürlüğü belirlemektedir!


Yani, davul bizde tokmak başkasında demektir.


THY Müdürlüğünün Rize’de olmasında ne engel var?


Bu tespiti yapmamızın sebebi, Trabzon karşıtlığı falan değil, işlerin daha verimli ve hızlı yürümesini temin etmektir.


Madem burada bu kadar güzel ve mükemmel bir yatırım yapılmış, neden THY başka ilden yönetilsin!


Kaldı ki, fiziki yapısı itibariyle bile, birçok havalimanından daha geniş, modern ve ferah bir konumu var.


Ayrıca birçok havalimanına inemeyen büyük gövdeli uçakların inebileceği, 3000 mt. pist uzunluğu ve son sistem teknik donanıma sahip Rize - Artvin Havalimanımız, sırf bu yönleriyle bile müstakil yönetilmeyi hak etmektedir.


Hem yerinde yönetimin olması ve hizmeti ayağa getirmek noktasında da önem arz etmektedir.


Son bir not; THY şeflik olmaktan çıkarılıp, MÜDÜRLÜK, havalimanımıza alınmaz ise, bugün uçak sayısı ve saatleri halledilse bile, yarın yine benzer şikayetlerin olması muhtemeldir. Çünkü, taşıma su ile değirmen dönmez!


Yöneticilerimizin bu kaygımızı nazar-ı itibare almalarını istiyoruz.


Saygılarımla…

 

Mehmet Emin TOPRAK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi