BDDK suç duyurusunda bulundu! listede 5 isim var

Ekonomi 27.12.2021 - 15:08, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2272+ kez okundu.
 

BDDK suç duyurusunda bulundu! listede 5 isim var

BDDK, Durmuş Yılmaz, Güldem Atabay, Burhanettin Bulut, Emin Çapa ve Selçuk Geçer hakkında suç duyurusunda bulundu. Bankanın itibarına, servetine zarar verecek açıklamalardan ve asılsız haberlerden dolayı BDDK suç duyurusunda bulundu. BDDK kaynaklarından edinilen bilgiye göre, "Bir bankanın itibarını kırabilecek veya şöhretine ya da servetine zarar verebilecek bir hususa kasten sebep olunamaz ya da bu yolla asılsız haber yayılamaz" maddesine aykırılıktan Durmuş Yılmaz, Güldem Atabay, Burhanettin Bulut, Emin Çapa ve Selçuk Geçer hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Döviz kurlarına ve Merkez Bankası'na yönelik manipülatif açıklamaları nedeniyle dikkat çeken isimler için soruşturma yapılacak. Durmuş Yılmaz alım fırsatı demişti Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta açıkladığı dövize endeksli mevduat modeli ve bir dizi ekonomik önlemler sonrası dolar hızlı düşüşe geçmesiyle Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz Halk TV ekranlarında adeta dolar satanları engellemek için bunun alım fırsatı olduğunu söylemiş ve tepki çekmişti.

BDDK, Durmuş Yılmaz, Güldem Atabay, Burhanettin Bulut, Emin Çapa ve Selçuk Geçer hakkında suç duyurusunda bulundu. Bankanın itibarına, servetine zarar verecek açıklamalardan ve asılsız haberlerden dolayı BDDK suç duyurusunda bulundu.


BDDK kaynaklarından edinilen bilgiye göre, "Bir bankanın itibarını kırabilecek veya şöhretine ya da servetine zarar verebilecek bir hususa kasten sebep olunamaz ya da bu yolla asılsız haber yayılamaz" maddesine aykırılıktan Durmuş Yılmaz, Güldem Atabay, Burhanettin Bulut, Emin Çapa ve Selçuk Geçer hakkında suç duyurusunda bulunuldu.


Döviz kurlarına ve Merkez Bankası'na yönelik manipülatif açıklamaları nedeniyle dikkat çeken isimler için soruşturma yapılacak.


Durmuş Yılmaz alım fırsatı demişti


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta açıkladığı dövize endeksli mevduat modeli ve bir dizi ekonomik önlemler sonrası dolar hızlı düşüşe geçmesiyle Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz Halk TV ekranlarında adeta dolar satanları engellemek için bunun alım fırsatı olduğunu söylemiş ve tepki çekmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi