Başkan Eroğlu, Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi toplantısına katıldı

TOKAT 05.07.2022 - 16:30, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2914+ kez okundu.
 

Başkan Eroğlu, Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi toplantısına katıldı

TOKAT Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu Türkiye Belediyeler Birliğini temsil etmek üzere İtalya'nın Bologna kentinde düzenlenen Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi (CEMR) toplantısına katıldı.    4-5 Temmuz 2022 tarihlerinde İtalya'nın Bologna kentinde düzenlenen Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi'nin (CEMR) Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele konusunda yaklaşımını belirleyecek toplantıya Türkiye Belediyeler Birliğinin temsilcisi olarak katılan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, toplantı sonrasında açıklamalarda bulundu. Toplantının verimli bir şekilde geçtiğini dile getiren Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu "Kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddetle mücadeleye ilişkin Avrupa Birliği Yönetmelik önerisine yönelik birleştirilmiş ve çok düzeyli yaklaşımı hedefleyen Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi toplantısına ülkemizi ve şehrimizi temsilen katıldık. Avrupa'nın birçok kentinden belediye başkanlarının katıldığı bu toplantıda kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddetle mücadeleye ilişkin yapılabilecek çalışmalar noktasında görüş alışverişinde bulunduk. Toplantıdan elde edilen veriler, ortaya konulan yaklaşımlar konu ile ilgili Avrupa Birliği Yönetmeliğine öneriler içeriyor" dedi. Türk aile kültüründe kadının önemli bir yere sahip olduğuna değinen Başkan Eroğlu "Başta annelerimiz baş tacımız. Kız kardeşlerimiz baş tacımız. Genel olarak baktığımızda Türk ailesinde aile bireylerinin birbiri arasında sevgi, saygı, şefkat ve fedakârlık duyguları yüksektir. Geleneksel Türk ailesi aslında bütün bu sorunların daha en baştan yaşanmaması noktasında tüm Dünya için bir modeldir" diye konuştu. 

TOKAT Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu Türkiye Belediyeler Birliğini temsil etmek üzere İtalya'nın Bologna kentinde düzenlenen Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi (CEMR) toplantısına katıldı. 

 

4-5 Temmuz 2022 tarihlerinde İtalya'nın Bologna kentinde düzenlenen Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi'nin (CEMR) Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele konusunda yaklaşımını belirleyecek toplantıya Türkiye Belediyeler Birliğinin temsilcisi olarak katılan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, toplantı sonrasında açıklamalarda bulundu. Toplantının verimli bir şekilde geçtiğini dile getiren Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu "Kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddetle mücadeleye ilişkin Avrupa Birliği Yönetmelik önerisine yönelik birleştirilmiş ve çok düzeyli yaklaşımı hedefleyen Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi toplantısına ülkemizi ve şehrimizi temsilen katıldık. Avrupa'nın birçok kentinden belediye başkanlarının katıldığı bu toplantıda kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddetle mücadeleye ilişkin yapılabilecek çalışmalar noktasında görüş alışverişinde bulunduk. Toplantıdan elde edilen veriler, ortaya konulan yaklaşımlar konu ile ilgili Avrupa Birliği Yönetmeliğine öneriler içeriyor" dedi. Türk aile kültüründe kadının önemli bir yere sahip olduğuna değinen Başkan Eroğlu "Başta annelerimiz baş tacımız. Kız kardeşlerimiz baş tacımız. Genel olarak baktığımızda Türk ailesinde aile bireylerinin birbiri arasında sevgi, saygı, şefkat ve fedakârlık duyguları yüksektir. Geleneksel Türk ailesi aslında bütün bu sorunların daha en baştan yaşanmaması noktasında tüm Dünya için bir modeldir" diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi