Atatürk konulu resim festivali düzenlendi

Törenler 20.05.2019 - 12:58, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2055+ kez okundu.
 

Atatürk konulu resim festivali düzenlendi

ZONGULDAK’ta Yayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının 100. Yıl dönümü kutlamaları kapsamında ‘Gençlerin renkleri ile gençlerin gözünden Atatürk’ konulu resim festivali düzenlendi. Yayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Grafik Alan şefi Sema Dönmez ve Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Engin Dilmaç koordinatörlüğünde düzenlenen festivale, Fen Lisesi, Atatürk Anadolu Lisesi, Mehmet Çelikel Lisesi, İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi, Zonguldak Anadolu İmam Hatip Lisesi, Erdemir Anadolu Lisesi, Karaelmas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Fener Lisesi'nden öğrencileri ile resim öğretmenleri katıldı. Festival kapsamında öğrenciler, Atatürk portresini tuvale yansıttı.   Diğer öğrenci ve velilerin de katıldığı festivalde ortaya çıkan Atatürk portesi izleyicilerin ilgisini çekti. Öğretmen Engin Dilmaç, "Sanat ruhunun gençlerin renkleri ile gençlerin gözünden tuvale yansıması ile ortaya çıkan muhteşem Atatürk resmi, resim etkinliğini izleyenler tarafından büyük beğeni ile karşılanmıştır." dedi.  

ZONGULDAK’ta Yayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının 100. Yıl dönümü kutlamaları kapsamında ‘Gençlerin renkleri ile gençlerin gözünden Atatürk’ konulu resim festivali düzenlendi. Yayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Grafik Alan şefi Sema Dönmez ve Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Engin Dilmaç koordinatörlüğünde düzenlenen festivale, Fen Lisesi, Atatürk Anadolu Lisesi, Mehmet Çelikel Lisesi, İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi, Zonguldak Anadolu İmam Hatip Lisesi, Erdemir Anadolu Lisesi, Karaelmas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Fener Lisesi'nden öğrencileri ile resim öğretmenleri katıldı. Festival kapsamında öğrenciler, Atatürk portresini tuvale yansıttı.

 

Diğer öğrenci ve velilerin de katıldığı festivalde ortaya çıkan Atatürk portesi izleyicilerin ilgisini çekti. Öğretmen Engin Dilmaç, "Sanat ruhunun gençlerin renkleri ile gençlerin gözünden tuvale yansıması ile ortaya çıkan muhteşem Atatürk resmi, resim etkinliğini izleyenler tarafından büyük beğeni ile karşılanmıştır." dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi