ARHAVİ'de Otobüsteki yolcunun üzerinden 1021 sikke çıktı

ARTVİN 27.05.2022 - 13:30, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2840+ kez okundu.
 

ARHAVİ'de Otobüsteki yolcunun üzerinden 1021 sikke çıktı

ARTVİN’in Arhavi ilçesinde, jandarma ve Hopa MİT Bölge Müdürlüğü ekiplerince  durdurulan  otobüsteki yolcunun üzerinde, Bizans dönemine ait olduğu değerlendirilen 1021 sikke ve çeşitli tarihi objeler ele geçirildi.   İl Jandarma Komutanlığı ile Hopa MİT Bölge Müdürlüğü ekiplerince Arhavi-Hopa kara yolundaki kontrol noktasında durdurulan yolcu otobüsünde arama yapıldı. Yolcu H.A.’nın (58) üzerinde ve çantasında yapılan aramada, Bizans dönemine ait olduğu değerlendirilen 1021 sikke ve tarihi eser niteliği taşıyan çeşitli objeler ele geçirdi. Ele geçirilen tarihi eserler, Artvin İl Müze Müdürlüğü'ne teslim edilirken, gözaltına H.A. da adli işlemler sonrası serbest bırakıldı.

ARTVİN’in Arhavi ilçesinde, jandarma ve Hopa MİT Bölge Müdürlüğü ekiplerince  durdurulan  otobüsteki yolcunun üzerinde, Bizans dönemine ait olduğu değerlendirilen 1021 sikke ve çeşitli tarihi objeler ele geçirildi.

 

İl Jandarma Komutanlığı ile Hopa MİT Bölge Müdürlüğü ekiplerince Arhavi-Hopa kara yolundaki kontrol noktasında durdurulan yolcu otobüsünde arama yapıldı. Yolcu H.A.’nın (58) üzerinde ve çantasında yapılan aramada, Bizans dönemine ait olduğu değerlendirilen 1021 sikke ve tarihi eser niteliği taşıyan çeşitli objeler ele geçirdi. Ele geçirilen tarihi eserler, Artvin İl Müze Müdürlüğü'ne teslim edilirken, gözaltına H.A. da adli işlemler sonrası serbest bırakıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi