Amasya-Samsun treni 7 yıl aradan sonra sefere başladı

SAMSUN 21.06.2022 - 15:00, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2861+ kez okundu.
 

Amasya-Samsun treni 7 yıl aradan sonra sefere başladı

AMASYA’da Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından, yol iyileştirme çalışmaları nedeniyle bir süre ara verilen Samsun-Amasya ve Amasya-Havza bölgesel trenlerinin yeniden seferleri başladı.   Amasya-Samsun arasında sabah akşam olmak üzere toplam 2 sefer, Amasya-Havza arasında ise toplam 6 sefer yapılacak. Samsun-Amasya hattında tekrar yolcu taşımacılığına başlanılması pandemi nedeni ve hatta devam eden teknik çalışmalar nedeniyle ara verildiğini söyleyen TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Hasan Pezük, ’Sivas-Samsun arasında modernize edilen 133 kilometrelik Samsun-Amasya ve 47 kilometrelik Amasya-Havza arasında bölgesel tren işletmeciliğine eskisinden daha konforlu bir şekilde bugün yeniden başlamanın mutluluğu içindeyiz.  Yılda 200 bin yolcuya hizmet vermesi beklenen bu bölgesel trenlerimiz, Samsun-Amasya-Samsun arasında sabah ve akşam olmak üzere toplam 2 sefer, Amasya-Havza-Amasya arasında toplam 6 sefer yapacak. Her iki hattımızda da 4 vagonlu, 262 kişi kapasiteli olan dizel tren setlerimiz ile yolcularımıza rahat, ekonomik ve konforlu bir ulaşım hizmeti sunacağız. Tarihimizde büyük öneme sahip, Kurtuluş savaşımızın iz bırakan yerleşim merkezleri olan Samsun, Havza ve Amasya’yı birbirine bağlayacak bölgesel trenlerimizin yollarının açık olmasını diliyor, tüm katılımcılara teşekkür ediyor saygılar sunuyorum’ diye konuştu.   ‘AMASYA’MIZA HAYIRLI OLSUN’ Yaklaşık 7 yıllık aranın ardından Amasya-Samsun ve Amasya-Havza arasında yolcu treni seferlerinin yeniden başlamasıyla mutlu olduğunu ifade eden Vali Mustafa Masatlı da; ’Türkiye sadece tarımdan turizme, ticaretten sanayiye sağlıktan alt yapıya değil hemen hemen her alanda çağ atladı. Bunlardan bir tanesi de demir yollarıdır. Hattımız zaten yaklaşık 2 yıldır yük taşımacılığı yapmaktaydı. Geçtiğimiz Nisan ayında ilimize çalışma ziyareti gerçekleştiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu hattın kısa süre içerisinde yolcu taşımacılığına da açılacağının müjdesini vermişti. Aradan geçen kısa sürenin ardından Devlet Demiryolları’nın tüm hazırlıklarını tamamlamasıyla bugün Amasya-Samsun ve Amasya-Havza arasında karşılıklı yolcu treni seferlerini başlatıyoruz.  Demiryolu taşımacılık hattımızın başta Amasya’mız olmak üzere Havza’mıza, Samsun’umuza ve ülkemize hayırlı olmasını temennisinde bulunuyorum’ şeklinde konuştu. Amasyalı sanatçı Özhan Eren’in kara tren türküsünün sözleri ile konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Mehmet Sarı ise, “Amasya kara tren düdüğüne alışkındır. 12 Haziran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün Amasya’ya teşrifi ile 22 Haziran Amasya tamimi ile sonuçlanan Cumhuriyetin doğum belgesi olarak adlandırdığımız bir ayı yaşıyoruz. Ne mutlu ki o ayın içerisinde bu hizmeti başlatmış oluyoruz. Tren yolumuzun vatandaşımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.  Konuşmaların ardından Amasya Havza seferine giden ilk tren düdüğü çaldı. Tren alkışlarla Amasya’dan uğurlandı. 

AMASYA’da Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından, yol iyileştirme çalışmaları nedeniyle bir süre ara verilen Samsun-Amasya ve Amasya-Havza bölgesel trenlerinin yeniden seferleri başladı.

 

Amasya-Samsun arasında sabah akşam olmak üzere toplam 2 sefer, Amasya-Havza arasında ise toplam 6 sefer yapılacak. Samsun-Amasya hattında tekrar yolcu taşımacılığına başlanılması pandemi nedeni ve hatta devam eden teknik çalışmalar nedeniyle ara verildiğini söyleyen TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Hasan Pezük, ’Sivas-Samsun arasında modernize edilen 133 kilometrelik Samsun-Amasya ve 47 kilometrelik Amasya-Havza arasında bölgesel tren işletmeciliğine eskisinden daha konforlu bir şekilde bugün yeniden başlamanın mutluluğu içindeyiz.  Yılda 200 bin yolcuya hizmet vermesi beklenen bu bölgesel trenlerimiz, Samsun-Amasya-Samsun arasında sabah ve akşam olmak üzere toplam 2 sefer, Amasya-Havza-Amasya arasında toplam 6 sefer yapacak. Her iki hattımızda da 4 vagonlu, 262 kişi kapasiteli olan dizel tren setlerimiz ile yolcularımıza rahat, ekonomik ve konforlu bir ulaşım hizmeti sunacağız. Tarihimizde büyük öneme sahip, Kurtuluş savaşımızın iz bırakan yerleşim merkezleri olan Samsun, Havza ve Amasya’yı birbirine bağlayacak bölgesel trenlerimizin yollarının açık olmasını diliyor, tüm katılımcılara teşekkür ediyor saygılar sunuyorum’ diye konuştu.

 

‘AMASYA’MIZA HAYIRLI OLSUN’ Yaklaşık 7 yıllık aranın ardından Amasya-Samsun ve Amasya-Havza arasında yolcu treni seferlerinin yeniden başlamasıyla mutlu olduğunu ifade eden Vali Mustafa Masatlı da; ’Türkiye sadece tarımdan turizme, ticaretten sanayiye sağlıktan alt yapıya değil hemen hemen her alanda çağ atladı. Bunlardan bir tanesi de demir yollarıdır. Hattımız zaten yaklaşık 2 yıldır yük taşımacılığı yapmaktaydı. Geçtiğimiz Nisan ayında ilimize çalışma ziyareti gerçekleştiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu hattın kısa süre içerisinde yolcu taşımacılığına da açılacağının müjdesini vermişti. Aradan geçen kısa sürenin ardından Devlet Demiryolları’nın tüm hazırlıklarını tamamlamasıyla bugün Amasya-Samsun ve Amasya-Havza arasında karşılıklı yolcu treni seferlerini başlatıyoruz.  Demiryolu taşımacılık hattımızın başta Amasya’mız olmak üzere Havza’mıza, Samsun’umuza ve ülkemize hayırlı olmasını temennisinde bulunuyorum’ şeklinde konuştu. Amasyalı sanatçı Özhan Eren’in kara tren türküsünün sözleri ile konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Mehmet Sarı ise, “Amasya kara tren düdüğüne alışkındır. 12 Haziran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün Amasya’ya teşrifi ile 22 Haziran Amasya tamimi ile sonuçlanan Cumhuriyetin doğum belgesi olarak adlandırdığımız bir ayı yaşıyoruz. Ne mutlu ki o ayın içerisinde bu hizmeti başlatmış oluyoruz. Tren yolumuzun vatandaşımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.  Konuşmaların ardından Amasya Havza seferine giden ilk tren düdüğü çaldı. Tren alkışlarla Amasya’dan uğurlandı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi