AKDAMAR ADASINDA BADEM ÇİÇEĞİ FESTİVALİ

Türkiye 12.05.2022 - 12:55, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 1576+ kez okundu.
 

AKDAMAR ADASINDA BADEM ÇİÇEĞİ FESTİVALİ

Artos Dağı, Van Gölü'nün maviliği ve yemyeşil doğasıyla yılın her döneminde farklı güzelliklere bürünen Akdamar Adası, Badem Çiçeği Festivali ile şenlendi.   Van Valiliği himayesinde Büyükşehir Belediyesi ve Kültür Turizm İl Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen festival, Gevaş ilçesinde kortej yürüyüşüyle başladı. Ardından Türk bayraklarıyla süslenen tekne ve feribotlarla protokol ve adaya taşınan ziyaretçiler, Artos Dağı eteklerinden havalanarak adanın karşısındaki göl kıyısına iniş yapan yamaç paraşütü tutkunlarının gösterilerini izledi. Büyükşehir Belediyesi Folklor ekibinin de gösteri yaptığı adada, Vali Mehmet Emin Bilmez ve beraberindekiler, fotoğraf çekimi için adaya gelen gelin ve damatla halay çekti. Renkli görüntülerin yaşandığı programda şiirler okundu, yerel sanatçılar türküler seslendirdi. Adaya gelen binlerce kişi, yeşille mavinin buluştuğu, rengârenk çiçeklerin açtığı noktada fotoğraf çektirdi, türküler eşliğinde eğlenceli anlar yaşadı.      Festivalde konuşan Vali Mehmet Emin Bilmez’’  festivalin temel amacı onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış Van’ın hala dimdik ayakta duran eserlerini, doğal güzelliklerini tanıtmak ve muhafaza etmek istiyoruz. İnşallah bundan sonra badem ağaçları çiçek açtığı dönemlerde bizler Akdamar Adası’nda olacağız. Burada halaylar çekebileceğimiz, dostluğumuzu, kardeşliğimizi pekiştirebileceğimiz, doğamıza sahip çıkabileceğimiz, el ele verebileceğimiz bir festivalimiz daha oldu. İnşallah bunu sürekli hale getireceğiz. Festival kapsamında da ‘İlkbahar Van’da Daha Güzel’ sloganıyla dünyanın dört bir yanından insanları bu mevsimde Van'a davet ediyoruz. Van’ın her mevsimi ayrı güzel ama baharı başka güzel. Bu süreçte herkesi Van’a bekliyoruz. Doğamıza sahip çıkalım, doğamızı kirletmeyelim, hem de tarihimize ve kültürümüze karşı duyarlı olalım. Van denizimizin masmavi kalması ve buradaki çiçeklerin hep açması için çaba göstermemiz gerekir. Aynı zamanda bu bölgedeki çocuklarımızın hayallerinin de bu çiçekler gibi açması ve meyveye dönüşmesi için el ele vereceğiz. Dünyada sevgiyi egemen kılmak için çaba içinde olacağız. Sevginin dünyadaki bütün silahlardan daha güçlü olduğuna inanıyoruz. Onun için inadına, sevgi diyoruz. İnadına kardeşlik ve beraberlik diyoruz” dedi.    AKP Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Kültür ve Turizm İl Müdürü Erol Uslu ve Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer birer konuşma yaptığı festivalde, foto safaride dereceye fotoğrafçılara ödülleri verildi. Festivale, AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Hamdullah Şevli, Van Büyükşehir Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Gevaş Kaymakamı Bayram Yıldız, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erol Uslu, DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, TÜRSAB Doğu Anadolu Bölge Başkanı Cevdet Özgökçe ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Artos Dağı, Van Gölü'nün maviliği ve yemyeşil doğasıyla yılın her döneminde farklı güzelliklere bürünen Akdamar Adası, Badem Çiçeği Festivali ile şenlendi.

 

Van Valiliği himayesinde Büyükşehir Belediyesi ve Kültür Turizm İl Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen festival, Gevaş ilçesinde kortej yürüyüşüyle başladı. Ardından Türk bayraklarıyla süslenen tekne ve feribotlarla protokol ve adaya taşınan ziyaretçiler, Artos Dağı eteklerinden havalanarak adanın karşısındaki göl kıyısına iniş yapan yamaç paraşütü tutkunlarının gösterilerini izledi. Büyükşehir Belediyesi Folklor ekibinin de gösteri yaptığı adada, Vali Mehmet Emin Bilmez ve beraberindekiler, fotoğraf çekimi için adaya gelen gelin ve damatla halay çekti. Renkli görüntülerin yaşandığı programda şiirler okundu, yerel sanatçılar türküler seslendirdi. Adaya gelen binlerce kişi, yeşille mavinin buluştuğu, rengârenk çiçeklerin açtığı noktada fotoğraf çektirdi, türküler eşliğinde eğlenceli anlar yaşadı.

    

Festivalde konuşan Vali Mehmet Emin Bilmez’’  festivalin temel amacı onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış Van’ın hala dimdik ayakta duran eserlerini, doğal güzelliklerini tanıtmak ve muhafaza etmek istiyoruz. İnşallah bundan sonra badem ağaçları çiçek açtığı dönemlerde bizler Akdamar Adası’nda olacağız. Burada halaylar çekebileceğimiz, dostluğumuzu, kardeşliğimizi pekiştirebileceğimiz, doğamıza sahip çıkabileceğimiz, el ele verebileceğimiz bir festivalimiz daha oldu. İnşallah bunu sürekli hale getireceğiz. Festival kapsamında da ‘İlkbahar Van’da Daha Güzel’ sloganıyla dünyanın dört bir yanından insanları bu mevsimde Van'a davet ediyoruz. Van’ın her mevsimi ayrı güzel ama baharı başka güzel. Bu süreçte herkesi Van’a bekliyoruz. Doğamıza sahip çıkalım, doğamızı kirletmeyelim, hem de tarihimize ve kültürümüze karşı duyarlı olalım. Van denizimizin masmavi kalması ve buradaki çiçeklerin hep açması için çaba göstermemiz gerekir. Aynı zamanda bu bölgedeki çocuklarımızın hayallerinin de bu çiçekler gibi açması ve meyveye dönüşmesi için el ele vereceğiz. Dünyada sevgiyi egemen kılmak için çaba içinde olacağız. Sevginin dünyadaki bütün silahlardan daha güçlü olduğuna inanıyoruz. Onun için inadına, sevgi diyoruz. İnadına kardeşlik ve beraberlik diyoruz” dedi.

  

AKP Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Kültür ve Turizm İl Müdürü Erol Uslu ve Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer birer konuşma yaptığı festivalde, foto safaride dereceye fotoğrafçılara ödülleri verildi. Festivale, AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Hamdullah Şevli, Van Büyükşehir Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Gevaş Kaymakamı Bayram Yıldız, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erol Uslu, DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, TÜRSAB Doğu Anadolu Bölge Başkanı Cevdet Özgökçe ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi