AKARYAKITA YOK ARTIK DEDİRTECEK ZAM GELİYOR

Ekonomi 05.02.2022 - 18:39, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 3046+ kez okundu.
 

AKARYAKITA YOK ARTIK DEDİRTECEK ZAM GELİYOR

Brent petrol fiyatlarının uluslararası piyasalarda son 13 yılın rekor seviyelerinde dolaşmaları gerekçe gösterilerek benzin ve motorinin litre fiyatlarına yok artık dedirtecek zam geliyor! Salı günü gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzine 70, motorine ise 90 kuruş zam gelmesi bekleniyor.   Brent petrol fiyalarındaki artıl tüm dünyada akaryakıt fiyatlarını olumsuz yönde etkiliyor. Uzmasnlar eğer sert bir düşüş olmaz ise akaryakıt fiyatlarına yok artık dedirtecek seviyede bir zam bekliyor. Brent petrol fiyatlarının 2014 yılından bu yana en yüksek fiyatına ulaşmış olması bu zam iddialarını destekliyor. Geçtiğimiz günlerde ardı arkası kesilmeyen zamların da gerekçesi brent petrol fiyatları olarak gösterilmişti.  Dolar kurunun tarihi zirvesi olan 18 TL seviyelerinde benzin ve motorin fiyatları şuan dolar kurunun 13,50 sularında seyrindeyken bile daha düşük fiyattaydı. Dolar kurunun düşmesiyle gerekli indirimlerin pompa fiyatlarına yansımamış olması şuan vatandaşın cebini yakmaya devam ediyor. BENZİNE 70, MOTORİNE 90 KURUŞ ZAM Brent petrol fiyatlarındaki tarihi zirvelerin gerekçe gösterilmesiyle uzmanlar benzinin litre fiyatına 70 kuruş, motorinin litre fiyatına ise 90 kuruş zam bekliyor. Bu zamların ise direkt olarak pompa fiyatlarına yansıması bekliyor. Devlet uzun süredir akarkayıta gelen zamları vergiden karşılamıyor. Eğer söz konusu zamlar pompaya yansıtılırsa bazı şehirlerde benzin ve motorin fiyatları 16 lirayı geçmiş olacak. AKARYAKIT İSTASYONLARI BİR BİR KAPANIYOR Gelen zamlar akaryakıt istasyonları için bir şey ifade etmiyor. Çünki kar miktarlarında bir değişiklik olmuyor. Buna karşın artan maliyetler nedeniyle bir çok akaryakıt istasyonu zarar ediyor. EGPİS konuyla ilgili defalarca destek beklediklerini açıkladı ancak henüz bir adım atılmış değil, EGPİS akaryakıtta litre başına 1 TL komisyon istiyor. Eğer akaryakıt firmalarının batışını engellemek için bu teklif kabul edilirse benzin ve motorinin litre fiyatının 17 TL'leri kısa süre içerisinde görmesi muhtemel.  

Brent petrol fiyatlarının uluslararası piyasalarda son 13 yılın rekor seviyelerinde dolaşmaları gerekçe gösterilerek benzin ve motorinin litre fiyatlarına yok artık dedirtecek zam geliyor! Salı günü gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzine 70, motorine ise 90 kuruş zam gelmesi bekleniyor.

 

Brent petrol fiyalarındaki artıl tüm dünyada akaryakıt fiyatlarını olumsuz yönde etkiliyor. Uzmasnlar eğer sert bir düşüş olmaz ise akaryakıt fiyatlarına yok artık dedirtecek seviyede bir zam bekliyor. Brent petrol fiyatlarının 2014 yılından bu yana en yüksek fiyatına ulaşmış olması bu zam iddialarını destekliyor. Geçtiğimiz günlerde ardı arkası kesilmeyen zamların da gerekçesi brent petrol fiyatları olarak gösterilmişti. 


Dolar kurunun tarihi zirvesi olan 18 TL seviyelerinde benzin ve motorin fiyatları şuan dolar kurunun 13,50 sularında seyrindeyken bile daha düşük fiyattaydı. Dolar kurunun düşmesiyle gerekli indirimlerin pompa fiyatlarına yansımamış olması şuan vatandaşın cebini yakmaya devam ediyor.


BENZİNE 70, MOTORİNE 90 KURUŞ ZAM


Brent petrol fiyatlarındaki tarihi zirvelerin gerekçe gösterilmesiyle uzmanlar benzinin litre fiyatına 70 kuruş, motorinin litre fiyatına ise 90 kuruş zam bekliyor. Bu zamların ise direkt olarak pompa fiyatlarına yansıması bekliyor. Devlet uzun süredir akarkayıta gelen zamları vergiden karşılamıyor. Eğer söz konusu zamlar pompaya yansıtılırsa bazı şehirlerde benzin ve motorin fiyatları 16 lirayı geçmiş olacak.


AKARYAKIT İSTASYONLARI BİR BİR KAPANIYOR


Gelen zamlar akaryakıt istasyonları için bir şey ifade etmiyor. Çünki kar miktarlarında bir değişiklik olmuyor. Buna karşın artan maliyetler nedeniyle bir çok akaryakıt istasyonu zarar ediyor. EGPİS konuyla ilgili defalarca destek beklediklerini açıkladı ancak henüz bir adım atılmış değil, EGPİS akaryakıtta litre başına 1 TL komisyon istiyor. Eğer akaryakıt firmalarının batışını engellemek için bu teklif kabul edilirse benzin ve motorinin litre fiyatının 17 TL'leri kısa süre içerisinde görmesi muhtemel.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi