TÜRKİYE'DE KUZEN EVLİLİKLERİ YASAKLANIYOR MU?

Türkiye'de kuzen evlilikleri yasaklanıyor! O tarihten itibaren artık evlenemeyecekler

Devletin, kuzen evliliklerini yasaklayacağı iddiası sosyal medyanın gündemine bomba gibi düştü. Özellikle son yıllarda genetik anlamda yaşanan sağlık sorunları nedeniyle bu adımın atacağı öne sürüldü.

2025'TEN İTİBAREN KUZEN EVLİLİKLERİ YASAKLANACAK

Kuzen evliliklerinin, 2025 itibarıyla "yasaklanması" gündeme geliyor. Türkiye'nin dört bir yanında hala görülen kuzen evlilikleri hakkında sosyal medyada yayılan iddialar büyük ses getirdi. İddiaya göre, hükümet önümüzdeki yıldan itibaren kuzen evliliklerini yasaklamayı planlıyor.


SON ZAMANLARDA YAŞANAN GENETİK HASTALIKLARIN ARTIŞI BUNDA ETKEN OLDU

Bu iddiaların arkasında, son yıllarda artış gösteren genetik hastalıklar ve bu hastalıkların getirdiği yüksek tedavi masrafları olduğu öne sürülüyor.

Akraba evlilikleri, özellikle genetik hastalıklar açısından ciddi riskler taşıyor. Bu evlilikler, SMA gibi genetik hastalıklara neden olma ihtimalini yükseltiyor. Akraba evliliklerinin yol açtığı bu sağlık sorunlarına karşı önlemler alınması gerektiği konusunda geniş çapta tartışmalar ise devam ediyor.


AKRABA EVLİLİĞİ YASAĞI OLUMLU KARŞILANDI

Sosyal medya kullanıcıları, "Kuzen evlilikleri yasaklanıyor" haberlerine büyük ilgi gösterdi. Kullanıcılar, genetik hastalıkların yaygınlığını azaltmak için bu kararın olumlu olduğunu belirterek, SMA'lı çocuk sayısındaki artış nedeniyle bu yasağı desteklediklerini ifade ettiler. Ayrıca, bu yasağın toplum sağlığını olumlu yönde etkileyeceğine dair görüşler dile getirildi.

 

T.C. İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin de bu iddianın doğru olup olmadığı ile ilgili herhangi bir paylaşım yapmaması iddianın doğruluğunu şimdilik kuvvetlendirdi.

Yurthaber