TARTIŞMADA BU KEZ DE KURBAN PAZARI ESNAFI KONUŞTU

Objektif gazetecilik adına Fındıklı kurban pazarindaki hadise için bu kez kurban sahiplerini dinledik.        
Bir kaç yıldır Fındıklı da kurban yeri konusunda sıkıntı çektiklerini belirten kurban esnafı Haber mudurumuze su açıklamada bulundular .        
Findikli Kurban pazarı için 2022 senesinde zabıtalarla  bir tartışma yaşandı.Sonrasında uzlaşma sağlanıp yine zabıtalar alana gelip paraları topladı.        
2023 senesinde konteynırların çöp boşalttığı alanda çöp kokusuyla kurban satışlarını yaptık.Belediye sağolsun para talep etmedi.2024 senesi bu sene aynı sahanın biraz aşağısında ,üzeri yerli yersiz toprakla kapatılmış, çöp atıklarının hala görüldügü alanda bize yer gösterildi.Zabıtalar geldiginde suyun ve elektrigin tek bir  noktan verildigini,en azından tuvalet ihtiyacımızın giderilmesi için bir yer temin etmelerini istedik.Zabıta bu konuyla ilgili yardımcı olamayacağını söyleyince Başkanla randevu oluşturup isteklerimizi söyleyebilir miyiz diye talepte bulunduk.Bize 14 haziran cuma günü icin randevu verdiler.Persembe günü zabıta ekipleri ,cebinde silahlı kuzeni, pazara  geldiginde hepimiz ayağa kalkıp başkana hoşgeldiniz deyip oturması için yer gösterdik..Elini havaya kaldırıp istemiyorum oturmuyorum deyip eliyle tersledi.Başkan hemen hayvan sahipleri kimdir diye sordu?Biziz başkanım burdaki 4 5 kisi dedik.Kimmis parayı vermeyen dedi?Biz parayı vermiyoruz demedik  hizmet istedik sadece dedik?Hizmet bu kadar parayı veren versın vermiyoruz diyen burdan gitsin.Gitmiyorsanız iş makinesıni çagırıp burayı yıktıracagini söylemiştir.Buranın yerlisiyiz biz burdan gitmiyoruz siz burdan s.. gidin deyince baskan u.k nın boğazına  saldırmıstır.sonrasında arbede çıkmış önce yakınım dediği sonra korumam dediği kişi u.k ya silah dogrultmustur mermiyi namluya sürmüstür.U.k Kendini koruma amaclı yerde duran sopayla kendini savunmaya calısmıştır.Akabinde koruyamacagını anlayıp kolluk kuvvetlerinden yardım  istemistir.Aynı esnada Başkan iş makinesini alana getirtmiştir.          
Başkan kavganın akabinde hizmet bu kadar begenirseniz kalırsınız.Böyle bir yer göstermek zorundada degilim ayrıca kanunda böyle bir şey yok demistir.Biz bir başkandan uzlaşmacı bir yaklaşım beklemiştik..Övündüğü ve düzenledigi festivallerdeki insanlara nasıl yaklaşıyor,hizmet ediyor ve sosyal medyada paylaşım yapıyorsa kurban pazarındaki insanlarada aynı hoşgörüyle yaklaşmasını beklerdik.          
Randevu talep eden görüşmek isteyen,gördügumuz orantısız güç karşısında kolluk kuvvetlerinden yardım isteyen bizleriz.Hedef gösterdiği ve parayı vermecegini iddia ettigi bir kişiden bu şekilde mi para talep etmeliydi? Vermiyecekse  çözüm o anda içinde hayvanların oldugu ağılı iş makinesiyle yıktırmak mıydı dogru olan? Rize'nin bütün belediyelerinden bilgi aldık ücretler degiskenlik gösteriyor..bazı belediyeler alanı olmadığı için özel mülkle anlaşıp orayı alan olarak göstermiş ama bütün belediyeler üstüne basa basa hizmetlerini yerine getirdiklerini belirttiler..   Hata bizim! böyle bir ortamda  hizmet vermeyi  3 senedir kendimize reva görüyoruz

Üstüne diyeceğimiz başka bir sey yok..gereken cevabı kanun verecektir dediler.

 

Haber: Bayram Arif TURAN.