SİYASETİN GÖLGESİNDE FEDERASYON SEÇİMLERİ

TVF BAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNDE TÜRK VOLEYBOLU KAZANDI, ÜSTÜNDAĞ DEVAM EDECEK  

TVF Federasyonu Başkanlık seçimlerinde Türk Voleyboluna özellikle kadınlarda çağ atlatan, dünya birincisi konumuna gelmesinde önemli payı olan Mehmet Akif Üstündağ 132 Destek Mektubu ile voleybolun içinden aday bulamayan siyasette son yerel seçimlerde Mudanya İlçe Belediye Başkan adayı iken seçimi kaybeden Gökhan Dinçer’i 34 Destek Mektubu ile rakip aday olarak çıkarmıştı.  

OLİMPİYAT OYUNLARININ ARDINDAN FEDERASYON BAŞKANLIK SEÇİMLERİ YAPILIR

Paris 2024 olimpiyat oyunlarının ardından, Sayın Spor Bakanımız oyunlardaki başarısızlığımıza dair açıklama yaparken yaklaşan federasyon başkanlıkları seçimlerini kastederek hesabın federasyon başkanlık seçimlerinde görüleceğini ifade etmişti.  
Olimpiyat oyunlarının bitiminden sonra başlayan ve yasa gereği 3 ay içinde yapılacak federasyon başkanlık seçimleri 21 Eylül ile 17 Kasım tarihleri arasında sırasıyla yapılıyor. 

Gözlemlediğimiz kadarıyla bu seçim döneminde de federasyon başkanlıkları seçimleri siyasetin gölgesinde gerçekleşiyor. En çok karşılaşılanda elle tutulur hiçbir projesi olmayan adayların kendileri veya çevrelerinin dışarıya yaydığı “beni – bizi bakan destekliyor, yukarısının işareti bizden yana” cümleleri ile delegeler üzerinde etkili olmaya çalışmaları!

Bu noktada delegelere tercihinizi liyakat sahiplerinden yana yapın demenin bir faydasının olacağını da sanmıyorum, zira bir çoğu siyaseten o hakkı kazanmış veya siyasetten beklentileri   olduğundan gerekeni yapmaktan acizler! 

SİYASETİN GÖLGESİNDE FEDERASYON SEÇİMLERİ 

Neticede seçimler böylesi atmosferde gerçekleştikçe Paris 2024 de olduğu gibi sonraki olimpiyatlarda da madalyalara uzaktan bakmaya devam ederiz. 

Futboldan sonra en popüler branşlar olan basketbolda mevcut başkan Hidayet Türkoğlu yerini korurken, hentbolda Mesut Çebi yeni başkan oldu. Güreşte Taha Akgül ile Selçuk Çebi yarışacak. Ancak güreşte ki başarılarından her daim gurur duyduğumuz Taha’nın az önce televizyonda izlediğim konuşmasında birkaç kez üst üste Sayın Cumhurbaşkanın desteklerinden bahsetmesi, kendisinden alacağı destekle ata sporumuzu düştüğü durumdan kurtaracağını vurgulaması hoş olmadı. Sen koca Taha Akgül’sün, kendi kimliğinle de kazanabilirsin. Ayrıca rakibi kazandı diye ay yıldızın cumhurbaşkanı sana vereceği desteği ay yıldızı temsil edecek diğer yöneticilere vermeyecek mi! TV konuşmasının ardından 9 Kasım’da yapılacak federasyon başkanlığı seçimlerinde gönül adayım Selçuk Çebi olacak.

Çebi, 3 kez Dünya Şampiyonu olmuş sporcu kimliğinin yanında Beden Eğitimi ve Spor YO mezunu, ardından Selçuk Üniversitesinde Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Bölümü'nde yüksek lisans yapmış, yıllardır bakanlık bünyesinde yöneticilik yapmış kimliği ile de bu sorumluluğu pekala yerine getirebilir.

TÜRK VOLEYBOLU, BAŞARI CEZASIZ KALMAMALI DİYENLERE KARŞI DEVAM KARARI ALDI

Voleybol, özellikle de kadınlarda son yıllarda Türkiye’nin kulüp ve milli takım bazında en başarılı, popülaritesini her geçen gün katlayarak artıran bir spor dalı haline geldi. Avrupa ve Milletler Ligi şampiyonlukları olmak üzere birçok başarıda imzası bulunan, Türk halkını sokaklara döken tarihi başarıların mimarlarından olan, TVF’nun şimdiden efsane başkanı olarak anılan ve başarıların sürdürülebilmesi için bir kez daha aday olan Mehmet Akif Üstündağ’in karşısında Gökhan Dinçer’in çıkarılması sürpriz olarak karşılanmıştı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi AK Parti yönetiminde iken Büyükşehir Belediyespor’un kulüp başkanı olarak kulübün kadın voleybol takımını kapatarak voleybol çevrelerinde tepkilere maruz kalmış Dinçer’in TVF Başkanlığına seçilmesi halinde Kadın Milli Takımıza da aynı anlayışla bakabileceğini dile getirenler oldu. Siyasetçi Mustafa Varank mihmandarlığında delegelerin aranmasından, bakanlık delegeleri ile kamu bağlantılı spor kulüplerinin delegelerinin de kongre kulisleri yapmasından velhasil spora siyasetin karışmasından duyulan rahatsızlıklar kongre öncesi çokça dillendirildi. 

Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Eczacıbaşı gibi köklü kulüplerimiz federasyon başkanlığı seçimlerinde Türk voleybolunu dünyanın bir numaralı markası haline getiren, ulusal forma ile takımımıza dünya, Avrupa, milletler kupası şampiyonlukları yaşatan, kulüp takımlarımızın da aynı başarıyı yakalamasında büyük katkısı olan M Akif Üstündağ’a destek verecekleri de kongre öncesi medyaya sızmıştı. 
Özellikle tüm yaş kategorilerinde kadın milli takımlarımızın başarısı ve popülaritesi ile ülkede en iyi alt yapıya, yarının sultanlarına sahip voleybolumuz mevcut yönetimin akılcı politikaları sayesinde futbolla yarışır sponsor gelirlerine ulaşarak faaliyetlerini sorunsuz sürdürebilmektedir. 

2016 yılından bugüne federasyon başkanlığı görevini yürüten Üstündağ’dan elde edilen başarıların sürdürülebilirliği ile erkekler kategorisinde de aynı başarıları beklediğimizi anımsatarak yeni dönemde de şahsına ve ekibine başarılar dilerim.
Mehmet Akif Üstündağ başkanlığındaki yeni yönetim kurulunda Alper Sedat Aslandaş, Ersin Yılmaz, Mustafa Alparslan, İlker Dinçay, Altuğ Erim, Zeynep Aydınlar Eröğüt, Abdurrahim Yıldız, Simge Gündüz, Hasan Semih Oktay ve Bahar Mert yer aldı.

Recep Ali Aksoylu