SEÇİMİ KAYBEDEN AK PARTİLİ ADAY İL MÜDÜRÜ OLDU

Kınık'ta uzun yıllar belediye başkanlığı yapan Doğruer, şimdi İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak görev yap

Kınık’ta iki dönem boyunca belediye başkanlığı görevini yürüten AK Partili Sadık Doğruer, 2024 yerel seçimlerinde Bergama’dan belediye başkan adayı olmuş, ancak CHP’li Tanju Çelik karşısında seçimi kaybetmişti. Edinilen bilgilere göre, Doğruer seçim yenilgisinin ardından İzmir Kültür ve Turizm İl Müdürü olarak görevlendirildi.

İL MÜDÜRÜ OLARAK ATANDI
 

Doktorluk mesleğine geri dönüp dönmeyeceği merak edilen Doğruer, sürpriz bir şekilde İzmir Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü görevine atandı. Bu atamanın önce vekaleten, daha sonra asaleten gerçekleşeceği öğrenildi. Doğruer'in göreve pazartesi günü başlayacağı ve atamanın Resmi Gazete’de yayımlanacağı ifade edildi.

AK PARTİLİ DİĞER ADAYLAR DA ATANMIŞTI

Daha önce de AK Parti’den belediye başkanlığına aday olup seçimi kaybeden isimler çeşitli kamu görevlerine atanmıştı. Bunlar arasında, AK Parti Karabağlar Belediye Başkan Adayı Sadık Tunç’un İzmir Vali Yardımcılığına, Karaburun Belediye Başkan Adayı Eyüp Kaykaç’ın Manisa Vali Yardımcılığına, Kiraz Belediye Başkan Adayı Saliha Özçınar’ın ise Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na atanması dikkat çekmişti.