RİZELİ HEMŞEHRİLERİNE YENİDOĞAN SKANDALINI ANLATTI

TÜMBİFED Sağlık Bakanı Prof.Dr.Kemal Memişoğlu'nu Anadolu Hakimevinde  ağırladı....

Sağlık Bakanı  Kemal Memisoglu İstanbul'da TÜMBİFED  tarafından düzenlenen ve  Rlzeli STK başkanları, akademisyen, doktor ve iş insanlarnın katıldığı kahvaltıda yaptığı konuşmada önceki gün medyada ve Türkiye'de gündem olan "Yenidoğan" skandalı ile ilgili dduygularını paylaştı.

Rizeli hemşehrileri ile buluşan Bakan MEMİŞOĞLU samİmi bir ortamda yaptığı duygusal bir konuşma ile yenidoğan skandalı ile ilgili süreci hemşehrileri ile paylaştı.

Sürücü Nisan ayında kendilerinin  başlattığını ifade eden MEMİŞOĞLU gereğini yaptık yapmaya da devame deceğiz dedi.

 Organizasyona Bakanın yanı sıra Beykoz Kaymakamı Faik Oktay Sözer,DOKAP Başkanı  Hakan Gültekin,  İstanbul Adalet komisyon Başkanı  Ahmet Kaya, İstanbul Başsavcı vekili  Cemil Sandıkçı, eski Türk hava yolları Yönetim kurulu Başkanı  Hamdi Topçu, TÜMBİFED istişare kurulu Başkanı Mahmut Ekşi, RİBİAD, DİYARDER, ÇAYDEF, USKİAD, GÜYAD, TÜMBİKON ve RİDEVA' nın çok değerli Başkanları ve temsilcileri, yanısıra birçok bürokrat, iş adamı ve akademisyen katıldı.

Bakanı TÜMBİFED Genel Başkanı Mehmet Hüsrev ve istişare kurulu başkanı  Mahmut Ekşi karşıladılar. Karşılamadan sonra kahvaltıya geçildi kahvaltı sonrasında TÜMBİFED Genel Sekreteri  Dr İlker Karbuz açılış konuşmasını yaptıktan sonra, önce TÜMBİFED  Genel Başkanı Mehmet Hüsrev'i konuşması için davet etti. Genel Başkan  Bakana  davete icabet ettiği için teşekkür etti ve birlik beraberlik mesajı verdi. Sonra kürsüye Sağlık Bakanı aynı zaman da TÜMBİFED Genel Başkan Vekili Prof.Dr.Kemal Memişoğlu davet edildi . Bakan konuşmasında özetle; son dönemde ülkenin gündemini meşgul eden yeni doğan yoğun bakım daki çete ile ilgili; bu durumu yaklaşık bir yıl evvel tespit ettiklerini ve bu sürecin kendisi tarafından başlatıldığını çok gizlilikle yürütüldüğünü ve bu şekilde sonuca vardırıldığını ,bu konuda suçluların kim olursa olsun cezalarını çekeceklerini ifade etti Bakan bu olaydan sebep özveriyle çalışan dişini tırnağına takarak mesleğini icra eden dürüst, ahlaklı sağlık çalışanlarına leke sürüldüğünü ancak bu ahlaksızlar yüzünden yukarıda bahsi geçen sağlık çalışanlarının sorumlu tutulamayacağını ve aynı kefeye konulmaması gerektiğini de ifade etti. Devam eden konuşmasında ülkemizin birlik ve beraberlik içerisinde daha çok üreterek daha çok çalışarak daha da ileri gideceğini söyledi. Aynı zamanda bu federasyonun ailesi gibi olduğunu ve bu organizasyona katıldığına çok mutlu olduğunu ifade etti ve katılan herkese teşekkür ederek konuşmalarını sonlandırdı. Kürsüden ayrılmadan evvel TÜMBİFED Genel Başkanı Mehmet Hüsrev  Bakana bir plaket takdim ettiler.
Sonrasında  Bakan davetlileri bizzat masalarında ziyaret ederek hal hatır sordular.  Bu sırada istişare kurulu Başkanı Mahmut Ekşi'de geleneksel kapanış konuşmalarını yaptı.