RİZE'DE VELİLER BEKLEYİŞTE

Güneysu'da yapIlan Kızılay Şükrü Nurten TOPÇU özel eğitim uygulama okulu yeni binası hizmete  açılması için neden bekletiliyor.?

Şehrimiz de zihinsel ve bedensel engelli bir çok çocuk varken ve bu çocukların sayilarin her yıl artarken,eğitim öğretimi çok hassas olan bu çocuklar için devletimiz  yerel belediyeler ile hayır sever insanlarımız  gereğini yapıyorken, Rize'deki zihinsel ve bedensel engelli çocuk aileleri Güneysudaki yeni yapilan Şükrü Nurten TOPÇU özel eğitim okulunun  yeni binasının ne zaman hizmete açılacağını merak ve sabırsızlıkla  bekleniliyor.   Bilindiği üzere Rize Belediye Başkanı Rahmi METİN özel eğitimli çocuklar için, belli kategoriye kadar eğitim veren okul hizmete açmıştı.    RizeninSesi haber merkezine ailelerce yapılan bilgilendirmeler sonucunda RizeninSesi haber Müdürümüz Bayram Arif TURAN  Yapmış olduğu araştırmalardan sonra,Sayın valimiz İhsan Selim BAYDAŞ in Güneysu'da  görev yaptigi dönemlerde çok emeği geçtiği bilgisine ulaştı.    Şükrü Nurten TOPÇU özel egitim binasının,  bu yil hizmete açılması için bir an önce Sayın Valimizden ve Milli Egitim Müdüründen,  çocuklarin aileleri müjdeli haber bekliyorlar.   Bu doğrultuda çocuklarımızın ailelerinin müjdeli haber beklediği yaz döneminde, Haber Müdürümüz İl Milli Egitim Müdürüne şu soruları  soruyor.      *Otizmli Özel eğitim gereksinimli öğrencilerin bu yeni Güneysuda ki okulu bu yıl eğitim öğretime açılacak mı.?    *Açılmayacak sa özel çocukların eğitim gördükleri okullar ne durumda.Yeterli mi?      *Bu özel çocukların Rize merkezdeki yerleri eğitim öğretime uygun mudur? Eğitim öğretime uygun sağlık yönünden yeterli mi?   *Uygunsa Eyvallah. Uygun değilse Güneysuda yapımı bitmiş bina niçin, bu yıl eğitim öğretime yetiştirilecek diye ailelere topluma bilgilendirme yapılmıyor mu?
  *Otizmli lise öğrencileri Güneysudaki okulana yerlestirilemez mi? Bu yönde milli eğitim müdürlüğünün bir çalışması var mıdır?   Sayın milli egitim Müdürümüz den bu sorulara cevap vermesini bekliyor aileler.   Not:RizeninSesi  haber merkezi olarak bu okulun ve öğrencilerin kaliteli eğitim öğrenim görmeleri konusunda  aileler adına takipçisi olacağız.