RİZE'DE DUBLE YOL OTOPARKA DÖNÜŞTÜ

Özellikle yol kenarlarına park edilen araçlar, trafik akışını olumsuz etkiliyor ve bölgede sık sık trafik sıkışıklıklarına neden oluyor. Bu durum, yayalar için tehlikeli bir ortam yaratırken, acil durum araçlarının geçişini de zorlaştırıyor.

Güney Çevre Yolu gibi ana arterlerdeki park sorunu, şehirdeki otopark altyapısının yetersizliğini de gündeme getiriyor. Rize'nin giderek büyüyen nüfusu ve araç sayısındaki artış, bu tür yol kenarı parklarının çoğalmasına neden oluyor.

(Haber/Yorum: www.rizeninsesi.net ÖZEL)

Ancak, bu durumun sürdürülebilir bir çözüm gerektirdiği ve yerel yönetimlerin bu konuda adımlar atmasının kaçınılmaz olduğu açık. Hem trafiği rahatlatacak hem de çevre güvenliğini artıracak çözümler geliştirilmesi, bölge halkının temel beklentileri arasında.

Bu tür sorunlar genellikle sıkı otopark denetimleri ve yeni otopark alanları inşa edilmesi gibi çözümlerle ele alınabiliyor. Ancak, kalıcı bir çözüm için hem sürücülerin kurallara uyma bilinci kazandırılmalı hem de belediye yetkilileri tarafından denetimler artırılmalıdır.

Yol üzerinde bulunun okullar ve yaya geçitleri sebebiyle hız lmitlerinin çok düşük tutulmasıda duble yolda olmaması gerken br uygulama. Yaya geçitlerin üst geçit haline dönüştürülmesi trafik akışının hızlanmasını sağlayacaktır. Gdiş geliş her iki yönde de duble yolun bir şeridnin park olarak kullanılması özellikle il dışından gelenleri şaşkına çeviriyor. Devlet yol mu yaptı, oto park mı? sorusunu sorduruyor.

Bu konuda trafik ve zabıta ekiplerinin üzerlerine düşen görevlerini  yaparak bu yoldaki park işgaline son verilmesini sağlamaları  gerekir.

Normalde Pehlivantaş'ından Eğitim Araştırma Hastanesine 2-3 dakikada gidilmesi gerekirken hız limitleri ve park sorunu sebebiyle bu süre 15 dakikayı geçmektedir. Cezalarda cabası. 

Rize'nin yetkililerinin dikkatine sunuyoruz.