RİZE'DE DİSiİPLİN SÜRECİ BAŞLIYOR YETKİ GENEL MERKEZDE

AK Parti Rize’de Disiplin Süreci Başlıyor: Boykot Kararı Genel Merkezin Yetkisinde

Ak Parti Rize  İl Başkanı Yılmaz Katmer, açılışta yer alan isimlerle ilgili alınacak disiplin kararının AK Parti Genel Merkezi’nin yetkisinde olduğunu belirtti.

Haber: Hüseyin Terzi

"Bugün Disipline Sevk Edeceğiz"

AK Parti Rize İl Başkanı Yılmaz Katmer, dün gece AK Parti Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir ile görüştüğünü belirterek, bugün itibarıyla açılışa katılan isimlerin disipline sevk edileceğini açıkladı. Katmer, "Genel Merkez Teşkilat Başkanımız beni dün gece arayarak konunun önemine vurgu yaptı. Disipline sevk kararını bugün yönetim kurulu toplantısında alacağız. Kararın nihai olarak genel merkezin yetkisinde olduğunu vurgulamak isterim" ifadelerini kullandı.

Kimler Açılışa Katıldı?

Rize'de boykot çağrısı yapılan ve İsrail'e destek verdiği iddia edilen bir işletmenin açılışına İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete, Muradiye Belediye Başkanı Musa Süreyya Balcı, Salarha Belediye Başkanı Hasan Kara ve Rize Ticaret İl Müdürü Osman Köseoğlu’nun katıldığı iddia ediliyor. Ayrıca, AK Parti İl Genel Meclisi Başkanı Ali İmran Büyük'ün de çelenk gönderdiği ileri sürüldü.

Tepkiler ve Olaylar

Açılışta, öğretim görevlisi Dr. Kemal Sağlam'ın "Kahrolsun İsrail" sloganı atması üzerine kalabalık bir grup tarafından saldırıya uğradığı belirtildi. Olay, sosyal medyada geniş yankı uyandırırken, tepkiler büyüdü.

Genel Merkezin Kararı Bekleniyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, parti disiplini gereği bu tür hassas konularda taviz verilmeyeceğini belirtmişti. Belediye başkanları ve teşkilat yöneticileriyle ilgili nihai kararın AK Parti Genel Merkezi tarafından alınacağı vurgulanıyor.

Bu olay, Rize’de büyük bir siyasi tartışma yaratırken, AK Parti teşkilatları içerisinde de geniş bir yankı buldu. Gözler, önümüzdeki günlerde AK Parti Genel Merkezi’nden gelecek olan disiplin kararında olacak.