MEMUR SEN'DEN KAYYUM-SEN''E

Ey sendika ağaları, sizlerin 86 milyondan ne farkınız var? Bu ülkede Sayın Cumhurbaşkanımızın maaşı bilinirken sendikacıların maaşı bilinmiyor. Siyasetçiler, etik ilkeleri doğrultusunda göreve başlamadan önce, görevleri esnasında, mal varlığında önemli bir değişiklik olduğunda ve görevden ayrıldıktan sonra mal varlıklarını kamuoyuyla paylaşırken sendikacılar mal varlıklarını paylaşmıyorlar. Yoksa bizim bilmediğimiz sendikacıları ayrıcalıklı kılan bir yasal düzenleme mi var?

İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’nın 15 Ekim 2024 tarihinde Memur-Sen’e bir ziyarette bulundu. Bu ziyareti ve Sayın Bakanımızın konuşmalarının bir bölümünü, sendika üst yöneticilerinin sürekli yeniden göndererek defaten paylaşmalarının anlamı nedir? Eğer Sayın Bakanımızın nezaketen yaptığı bu ziyarete, sendika üst yöneticileri tabanına; “Bakın, Bakanlar bizim arkamızda, biz çok güçlüyüz ve bizim uygulamalarımızı eleştirenler zarar görür.” gibi başka anlamlar yükleyerek kendilerine güç devşirmeye ve bu durumu bir baskı sopası olarak teşkilatın tepesinde tutmaya çalışıyorlarsa yanılıyorlar demektir. 

Kamu çalışanlarının hak ve menfaatlerinden ziyade kendi çıkar ve menfaatlerini önceleyen sendika üst yöneticilerini, kişi hak ve hukukuna saygı çerçevesinde en üst perdeden eleştirmekten asla geri durmayacağız. Erdemliler hareketinden bahseden Ali Yalçın, size 86 milyonun huzurunda soruyoruz: Milyonlarca memurun başını sokacağı bir evi yok iken, tüyü bitmemiş yetimin hakkı olan Kuşadası’ndaki TOKİ arazisine lüks villa yaptırmak hangi kitapta yazılıdır? Sendika ile ilintili Paraf Yapı Kooperatifine kalan 941 villanın mülk sahipleri kimlerdir? Ali Yalçın, senin burada villan var mı? Varsa kaç tane villan var? Kooperatif masumiyetinin kisvesi altında başka nerelerde ve kaçar metrekarelik kamu arazilerini aldınız? Arsa ihalelerinde üye aidatlarıyla oluşan sendika gelirlerini teminat olarak gösterdiniz mi?

Sendika üst yöneticileri, üyelerinin konut ihtiyacını karşılamak amacıyla kurulmuş olan dört ayrı Paraf Yapı Kooperatif (Paraf, Paraf 2, Paraf İzmir ve Paraf Ankara) adının masumiyeti altında tüyü bitmemiş yetimin hakkı olan hazine arazilerine çöreklenerek kısa sürede zenginleşmektedirler. Bu kooperatiflerin kurucuları arasında başta Ali Yalçın’ın oğlu bulunmaktadır. Yine bu kooperatiflerin kurucuları, yönetim kurulları ve denetçiler arasında; Memur-Sen Konfederasyonunun genel başkan yardımcısı ve birinci derece yakınları, konfederasyona bağlı Bayındır-Memur-Sen’in genel sekreteri, genel başkan yardımcısı ve özel kalem müdürü bulunmaktadır.

Bazı haber ajanslarında; “Hak-İş, Genel Başkan Arslan Hakkında Vahim İddialar” başlıklı haberde sendikacılar, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek; “Hak-İş Konfederasyonun geleceği için bir an önce duruma el koyması, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının bu iddialarla ilgili gerekli incelemeleri başlatması bekleniyor.” denilmektedir. Aynı durum Memur-Sen için de geçerlidir.

Sayın Cumhurbaşkanımıza Anayasamızın 108. maddesinin Zat-ı Devletlerine verdiği yetkiyle harekete geçecek olan Devlet Denetleme Kurulunun işlemi sonrasında Memur-Sen Konfederasyon başkanının ve konfederasyona bağlı bazı sendikaların başkanlarının yerlerine de Kayyum atanması kuvvetle muhtemeldir.

Yıldırım Demirci