KABİNEYE 4 YENİ BAKAN. İŞTE O İSİMLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni kabine değişikliğiyle ilgili açıklamalarının ardından, siyaset kulisleri yeniden hareketlendi. İşte kulislerde kabineye gireceği konuşulan o dört isim:

1- Berat Albayrak: Enerji Bakanlığı döneminde gerçekleştirdiği projelerle dikkat çeken Berat Albayrak’ın, kabineye geri döneceği beklentisi uzun süredir gündemde. Albayrak’ın özellikle enerji ve ekonomi konularında yeniden etkin bir rol üstlenmesi bekleniyor.

2- Kayserili Bakan: Kayseri’nin ilk kez bakansız kalması, bu şehirden bir ismin kabinede yer alacağı beklentisini doğurdu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Elitaş’ın ismi bu anlamda ön plana çıkıyor. Ancak hangi bakanlığı alacağı henüz belli değil.

3- Menderes Türel: Eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti MKYK üyesi olan Menderes Türel’in de adı kabine değişikliğiyle anılıyor. Türel’in, bu kez yeni kabinede önemli bir pozisyona getirilmesi bekleniyor.

4- Abdurrahman Kaan: Eski MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan’ın ismi özellikle Tarım ve Orman Bakanlığı için konuşuluyor. Mevcut bakan İbrahim Yumaklı'nın, "Köfteci Yusuf" operasyonu nedeniyle yıprandığı yönündeki iddialar, bu bakanlıkta değişiklik olacağına dair beklentileri artırmış durumda.