ÇAYELİ LİSESİ MEZUNLARINDAN HOŞGELDİN ZİYARETİ

"ZİYARETİN İÇİNDEN SUPRİZ BİR ZİYARET DAHA ÇIKTI"

Ziyaretin sürpriz bir boyutu da vardı. Rize’li gazeteci Yasemin Özçelik ile sınıf arkadaşı Mustafa Güler, Dilek Kantarcı ile iletişime geçerek öğretmenlerine sürpriz yaparak eski öğretmenleriyle yeniden bir araya gelmek istediklerini belirttiler. 
Siyah önlüğü ve beyaz yakasıyla kendisini karşısında gören Fethi Karadeniz, duygulandığını ve mutlu olduğunu dile getirdi.

Katılımcılar, ziyaret sırasında geçmiş anıları paylaşırken, Fethi Karadeniz’in eğitimdeki katkıları ve öğrencilerine olan sevgisi bir kez daha vurgulandı. Rizespor’da futbol oynamış eski mezunlar Ziya Günaydın ve Coşkun Yelkenci gibi isimlerin de yer aldığı bu buluşma, geçmişten günümüze önemli anılarla doluydu.

Yasemin Özçelik, "Bize her gün öğretmenler günü. Öğretmenimiz Bursa'da ikamet ediyor, kısa süreliğine Rize'ye geldi; bu ziyaret için 24 Kasım'ı beklemeye gerek yoktu. Çünkü her gün bizim için öğretmenler günü. Anılmak ve hatırlanmak için bir güne sığmayacak olan emekleriniz için sonsuz teşekkürler" diyerek, eğitim hayatında kendisine tuttuğu ışık için teşekkür etti.

Ziyaret sonunda, okul müdürü Dilek Kantarcı ve müdür yardımcısı Nurcan Adalı’ya teşekkür eden katılımcılar, okulun içindeki anılara bir gezinti yaptılar. Yıllar sonra aynı gazete için köşe yazısı yazmak ve bu anlamlı günün geçmişin değerlerini yaşatmak adına önemli bir adım olduğunu vurguladılar.

Eğitim hayatının önemine dikkat çeken bu ziyaret, Çayeli Anadolu Lisesi’nin geçmişten gelen ışığıyla geleceğe doğru emin adımlarla yürümesini sağlıyor. Fethi Karadeniz, 1980’li yıllarda Rize Atmeydanı Mahallesi’ndeki Cumhuriyet İlkokulu’nda öğretmen olarak görev yapmış, o dönemde gazeteci Yasemin Özçelik, esnaf Mustafa Güler ve birçok öğrenciye yol göstermiştir. Güler yüzlü ve öğrencileri tarafından çok sevilen Fethi Karadeniz’in kendi öğrencilik hayatı da başarılarla doludur.